Ben arabayı yeni aldım 2010 model 1.4 getz.Lpg taktırmayı düşünüyorum. Fazla yol yapmasam da yazın memlekete doğru gitmem gerekecek.Dolayısıyla benzinin 3800 olması insanın canını sıkıyor. Bir taraftan da taktıranların feryatları düşündürüyor. km yapmıyorum ama elbet bir gün taktırmam gerekiyor. Bugün BRC fiyatlarını servise sordum her şeyiyle 2200'e patlar dedi. Ve ekledi, gazdan kaynaklanan arızalarda garantinin iptal olacağını. Ben Karamandayım Konyaya gidip Atiker taktırmayı düşünüyorum. Önerileriniz var mı? Ya da farklı görüşleriniz.3-4 ayda 1360 km yapmışım onun da 250 km Mersinden aracın gelmesiyle ilgili. Düzenleyen : kürşatparisa
Sağol kardeş öneri yazdığın için araba yatıyor evin önünde ama insan bazıları yarı fiyatına araç sürerken çileden çıkıyor.
etrafımda lpg takıpta feryat eden görmedim ama forumda bazı arkadasların sorun yasadıklarıda olmustur hepsi halolucak sorunlardı lpg işinde kitten cok montajı yapan ustanın iyi olması gerekli ama siz cok az kullanıosunuz lpg ye kendi fikrimce gerek yok 4 ayda 1360 km gercekten az
4 ayda 1360 km yol hiç bişe değil ben normalde 15000 km yi 1 sene olmadan dolsuruyorum ben bile lpg attırmadım aslında banada lazım ama garanti olay canımı sıkıyo hem lpg attırırsanız garantidende olucaksınızz bence gerek yokkk tabi karar sizinn
lpg taktırınca daha çok km yaparsınız, özellikle yaz aylarında şehirler arası gezecekseniz şimdiden taktırmanız yararınıza olacaktır, atiker taktıranların çok azında problem oldu, onlarda araçlardan yada ustalıktan kaynaklanıyor, aracınız yeni olduğundan iyi bir yerde takılırsa bir sorun olmaz, bence atiker taktırın derim
Hocam ben Atiker taktırdım ve çok memnunum. Aracım 3500 km deyken garantiyi marantiyi sallamadan gittim tanıdık bir ustanın yanına Atiker sıralı sistem 45 lt simit tanklı LPG yi taktırıverdim ve arabaya cuukk diye oturdu. 1200 km falan oldu taktıralı ve hiç bir sıkıntım yok. Ayrıca Adana da LPG taktıracak olan arkadaşlara işçilik konusunda iyi bir ustaya götürebilirim...
hocam 3-4 ayda okadar yol yapmışsınız bence aracınızı hiç bozdurmayın helede 0 mış arabanız... hocam başkasının ne yaptığı okadar umrunuzda olmasın... ben sizin kadar arabaya binsem lpgnin yanına bile yaklaşmazdım buna inanın...
Paranız varsa taktırın. Pahalı bir kite gerek yok. Garantiyi de fazla sallamayın. Motorla ilgili sorun ilk zamanlarda çıkar büyük olasılıkla. Zaten sorun ne olursa olsun yine faurayı kullanım hatası deyip tüketiciye kesiyorlar. Satmayı düşündüğünüzde LPG masrafınızı geri alırsınız, ayrıca daha rahat satarsınız. Satmayacaksanız yıllar boyu lpg li araçlara, dizellere bakıp "acaba satıp dizel mi alsam, acaba ben de LPGye mi geçsem vs." düşünüp kendinizi yemekten kurtulacak bizler gibi rahat rahat gezeceksiniz.
benim bildiğim hyundai nin brc ile anlaşması var ve garanti boozulmadan lpg kiti takıyolar sevie bir sorun derim bence
alırken bende taktırıcaktım gerek yok dedıler zaten az yakıyor dedıler forumu okumus olsam ya dıesel ya da lpg takardım
Bende kararsızım, ancak kararım taktırmamaktan yana. Çünkü bende yılda 5-6 bin km yapıyorum. 1 Motor garanti dışı kalıyor. Olmaz olmaz diyemiyor insan.. 2 Taktırsam BRC taktırırım o da 2000 lirayı buluyor... 3 Bu vereceğim parayı ne kadar sürede telafi edeceğim.. hesaplıyalım. yılda 2000 km şehirdışı, 4000 km şehiriçi yaparım, Şehirdışı 25 kr yakarken 15 kr yakacak 10 kr kâr x 2000 km = 200 lira Şehiriçi. 40 kr yakarken 25 kr yakacak 15 kr kâr x 4000 km = 600 lira yılda toplam 800 lira. Vereceğim para 2,5 - 3 yılda ancak amorti olacak birde motor garanti riski....... 3-4 yıl kullandıktan sonra ALLAH kerim...... Şonuç bana göre yıllık 10.000 den az km yapan kişiyi LPG gerekli diiiilllll....
en kötü karar kararsızlıktan iyidir, kötü ülke yönetimi insanı lpg sahibi yapar ... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
Öncelikle 2200tl e lpg kitine para vermek demek, 2 yılda lpg i amorti etmek demek (10bin km/yıl yapılırsa). Burdan su sonucada varılır; siz lpg taktırdıgınızda yarı yarıya tasarruf yapmıs olmuyorsunuz. 10-12 kurus daha az yakacaksınız. yani benm aracım 34kurus yakıosa, lpg taktırınca en az 22 kurus yakacak. Deger mi 10-12 kurus için?? eger yılda +10.000 km yapacaksanız, deger, o da 2 yılda amorti eder. Lpg konusunda ise forumda bir arkadas vardı. Karamanlıydı sanırım ve konyaya gidip atiker in fabrikasında taktırmıstı ya da sehir dısından gelip konya da atiker in fabrikasına taktırmıstı ve gayet memnundu. Not: ben olsam hiç dusunmeden taktırıdım lpg i, fakat babam aracı seneye bu tarihlerde değişştirecek galiba ve garantinin devam etmesi aracı satarken daha kolay satılmasını saglar diye taktırmadı.
Bu gün yolda bir Passat CC gördüm, araç ışıklarda durdu - kafayı çevirdim - şöyle bir baka kaldım - sonra kalktı gitti ama hani yanınızdan sessizce bir kedi geçer misalii öyyylece baka kaldım... Derken baktım arkamdan millet korna çalıp sellektör yapıyor. Dedim ki, adam acaba benzinin litresi ne kadar, bu araba 100 km de ne yakıyor diye hiç düşünüyor mu acaba ??? Hiç sanmıyorum ya...