Mrb forumda yeniyim hatayda oturuyorum. 1.4 getz lpg li araca sahibim.2006 217 binde. Sorunuma geleyim araci 20 gun once aldim. Hararet konusunda bilgim yok. Su eksiltme sorunum var radyator kapagini degistirdim gorunen yerlerde jacak yok ustaya goturdum bugun bakti goremedi lifte aldi inceledi. Yag temiz , su da yag yok, sabah calistirinca dengesizlik yok direk calisir, beyaz duman yok oyle dikkat cekici sekilde, radyatorun kapagini acip calistirdi kopurme olmadi, icerde bugulanma yok islaklik yok, lpg gecis sorunsuz, Lakin hergun bi su bardagina yakin eksiltme var , usta aksam birak sabah bakarim dedi conta olma ihtimali var dedi . Bende suyunu takip ederek biraz bineyim dedim wrac hergun lazim cunku. Fikrinizi almak isterim regulator iceri dogru su kacirsa lpg ye gecince dengesizlik olur diye dusunuyorum geriye bi conta kaliyor ama net bir bulguda yok gordugum
Ilk farkettigim de 5 gun once radyator kapagini actim 1lt su aldi, yedek haznede de su vardi , kapakta kahverengi camur gibi kalinti vardi antifriz pasi cozmus tortu yapmis diye dusundum. Yedekten suyu cekmedigi icin kapagi degistirmistim direk
Hayırlı olsun. Devir daim pompasına da bakın. Benim başıma geldi. Rolantide gaza basınca damlıyordu. Kaputa bakın su sıçrama izi varsa boylu boyunca muhtemel şüpheli olabilir. Benim şehir içinde eksilmiyordu, uzun yolda basınçtan dolayı azalıyordu.
Conta dedi usta devirdaim yeni kacak bulamadilar . Sokturdum zaten triger ust kapak contasini da degistirdim yag kaciriyordu. Radyator agzindan kabarcik verdi sabah rolantide is buyumeden yaptir dedi biraktim arabayi
Sorunun bulunması iyi Ben aksarayda ustaya gittim radyatör drğiştirdi. Yine devam etti conta olabilir üst kapağı açacağız dedi. Memlekette akrabam var radyatörü boşa değiştin bence devir daim pompasında motoru açtırma sakın geldiğinde bakalım dedi. Hakkaten de öyle oldu. Motoru açacaktı kasap usta.