Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Getz Menzili Nedir ?

'Getz Forum - Club' forumunda GRAFTT tarafından 25 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sadece Getz 1.4 benzinli modeller.

Arkadaşlar hayırlısıyla 1 ay sonra Trabzon'a gideceğim ailece. Arkadaşlarla sohbet ederken 45 lt yakıtla 700 km giderim dedim arkaşlar ise gidemezsin dedi.

Fabrika verisinde 1.4 Getz şehir dışı 5.1/100 km vermiş.

Yani İst/ Trabzon arası 1050 km ben 60 lt yakıtla giderim dememe rağmen herkes benim zıttımı savundu.

Hal böyle olursa, zaten düşüncemde vardı eğer uzun yolda 45 lt ( 1 Depo ) yakıtla 700 km yol gidemezsem malesef arabamı satıcam.

Bu konuda görüşlerinizi öğrenmek istiyorum, bilhassa 1.4 Getz sahipleri ve uzun yol yapanlar.

2. triblex

triblex Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimki 1.3 gLS ben trabzondan samsuna yarım depo samsundan istanbula da 1bucuk depoyla gitmiştim..1 depo imkansız gibi geliyor bana

3. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Rahat gidersin ben bu yaz Konya'dan çıkıp Erzurum'a;oradan da Artvin Yusufeli'ye gittim 200 liralık benzin almıştım bu da takriben o zamanki fiyata göre 1.5 depo yapar.Aynı zamanda 50-60 km'lik depoda yakıt kalmıştı. Araçta 5 kişiydik bağaj tamamen doluydu,kilima açıktıfakat hızım hep 90 km civarıydı.

4. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben Rize ye gittim geçen yaz 1 sürücü 3 yolcu bagaj ful dolu yol bilgisayarı 5.7-6.1 arası gösterdi aşağı yukarı 70lt.ye yakın benzin tüketmiştim.Gidişimde normal in biraz üstündeydi.

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hayırlı yolculuklar erkan abi..
    sınırları zorlamadan yol alırsan 700km yi görebilirsin..bizimki otom oldugu halde 650km yapabiliyor..yine söylüyorum getz çok değil yakması gerekeni yakıyor..milletin kendi arabası az komsusunun arabası çok yakar bu böyledir..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben 1.3 ile gittim.Uzun yolda

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkürler Yusufum.

Valla bugun kafam çok bozuldu. Eğer dedim 45 lt ile 700 km yol yapmaz isem İstanbul'a geldiğim gibi arabamı satıcam. E hadi diyorum şehir içi ölçülmüyor yada belli olmuyor ne kadar yakacağı ama uzun yolda da bu belirginsizlik olmaz ve limitlerinin üzerinde yakıt sarfiyatı yaparsa ne edeyim.

Limitleri zorlamam ama duruma göre meğilli yollarda arabayı sıkıştırmadan yüksek süratlara çıkarım elbette.

60 lt Benzin = 225 lira en fazla yaksında 250 lira yaksın diye düşünüyorum.

Diğer yorum yapan arkadaşlarada ayrı ayrı teşekkür ederim.

8. ayyerus

ayyerus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçen yıl bir depo ile 600km yi gördüm. daha fazlasını yapamadım şu ana kadar. inşallah yapan vardır.

9. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    erkan kardeşim ben Giresun istanbul arası çok uzun yol yaptım 1 depo ile 600 km yi aştım ama baya bi zorladım benzin almamak için gerçi ben biraz hızlı kullanıyorum eğer 90 100 km ile gidersen 700 km belki yaparsın eğer daha hızlı gidersen zannetmiyorumm

Düzenleyen : efe34

10. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ya normal kullanımda getz ile bir depoyla 700 km gidilir.

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ben 700km gormedim ama 800km yapacagımı dusunuyorum. 130km ortalama ile 500km gidiyor. 90-110 ile gittigimizde 650km gittik.. Ama gidilen yol önemli, dagları tırmanmak var bide daglardan inmek var. inen bişi yakmazken cıkan normalden daha fazla yakar.

Suanda yeni kullanım tarzımla sehir içinde 8-8.5litre oldu yakıtım. öncede 9-9.5lt arası idi. bu yeni denedigim sistem sehir içinde bile 1lt tasarruf sagladıysa uzun yolda en az 1.5ltire/100km de daha az yakarım. uzun yolda 7litre yakıyorduk. Dolu araba gercekten cok farklı oluyor, rampada bile cekmiyor. O yüzden yaıkıta önemli etkisi var. simdi 5-6litre arası olur die dusunuyorum. 5,5lt/100km olsa tuketim. Buda uzun yolda 800km menzil demek oluyor.

80-90 arası sabit hız, en az egimli verde bile gaz yok, yer cekimi kullanıyoruz, rampada motoru cok sıkıstırmadan zorlamadan agır agır cıkıyoruz, az fren yapıyoruz, lastiklerin basınclarını kontrol ediyoruz, hava filtremizi temiz tutuyoruz. Benm yaptıgım sey, en kucuk egimli rampada bile asagı inerken hızım +45km ise vitesi 5 e alıyorum, gaz vermeden bosta gibi rahat goturuyorum. Arabayı bosa almıssınız gibi rahat bir sekilde hızlanıyor rampada, tabi hızınınz +45 olması lazım, yoksa 5. vites tekletiyor. Walla, bu sekilde istanbulda 1lt yakıt tuketimim azaldı. Siz vitesde giderken gaz vermezseniz yakıt tuketmiyorsunuz. 5. vitesde ise araba yeterli hız ve egim varsa bosta gibi rahat gidiyor.

Düzenleyen : qaan88

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam, açıkcası şöyle hesaplama yapacağım depo 45 lt olduğu için, yola çıkmadan full doldurucam. Benzin ikaz ışığı yanana kadar devam sonra tekrar yakıt alıcam toplamda 45 lt yakıt yakıp kaç km gittiysem onu baz alıcam.

Bizim diğer araba Astra 1.6 52 lt yakıtla, ki araba full yüklü, klima açık + direksiyone ben geçtiğimde yol ve hava şartlarına oranla 140-160 km arası seyir etmeme rağmen 52 lt yakıtla 650-700 km yol gidiyordu. 1.5 depo yakıtla ki o zaman Bolu dağını tırmanmakla 1150 km yol gittik ki bunu üst üste 2 sene olarak test ettik.

90-100 km hızlada yol bitmez, 100-130 km hızlar arasında giderim büyük ihtimalle. Eğer arabamla bu şartlar altında 45 lt yakıtla 700 km yol gidemezsem kedi niyetine aslan beslemem.

Kaan kardeşim, zaten aynı yoldan gidip aynı yoldan geri döneceğim, ve gidiş-dönüş yolundada arabamı test edeceğim. Farklılık çıkarsada ortalamasını baz alırım. Ama dediğim gibi, aynı yolda farklı arabaları teste tabii tuttuk ve makul dereceydi eğerki Getz kendisinden fazla yemek yerse hani kedi hani ciğer muhabbetine döneriz.

Gidiş-dönüş yolu aynı ve yakıt için arabamın önüne 500 lira para ayırıyorum ister az yesin ister çok yesin, dönüşte ona göre git yada kal diyeceğim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

13. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    "Hocam, açıkcası şöyle hesaplama yapacağım depo 45 lt olduğu için, yola
    çıkmadan full doldurucam. Benzin ikaz ışığı yanana kadar devam sonra
    tekrar yakıt alıcam toplamda 45 lt yakıt yakıp kaç km gittiysem onu baz
    alıcam."

Tam dolu depoyla yola çıktınız, ışık yandığında (depo kapasitesi 45 lt ise) depoda tam bilmiyorum ama en az 3-5 lt benzininiz olacak ve tekrar benzin aldığınızda 40-42 lt civarında benzin alacaksınız.

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O problem değil hocam yarım depo yakıt kalır, çeyrek kalır, tekrar yakıt alırım örneğin 20 lt aldı. Bir daha yakıt aldım 25 yada 35 lt. Ben ona göre hesaplayıp 45 lt ile ne kadar yol gittiğimi ölçerim. Önemli olan tam olarak 45 lt deposu olduğu için 45 lt baz alıcam. Sonuçta birçok kişi bilirki Getz'ler yol bilgisayarında menzil tamamen bitip çizgi halinde olduğu halde depoyu fulllesekte ki benim bir kaç başıma geldi 46 lt yakıt aldı. Öneli olan nokta fabrika verisinde vs 45 lt depo kapasitesi bende ona keza 45 yakıtla 700 km yol gidermi düşüncesindeyim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : GRAFTT

15. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Tamam şimdi anlaşıldıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

16. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    benım canavar 39 lt benzin ile su anda 403km de 98 km daha gıderi var yol bılgısayarı oyle dıyor 19 haziranda uzun yola gıdecem durumu soylerım

17. aLi_GS

aLi_GS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ozmn benım getz dahamı az yakıyormus uzun yolda yav biz ist halkalıda opet war ordan depoyu doldurup (yklsk 130 tl doluyordu 2 sene önce depokapagına kadar :D ) ordan samsuna 735 740 km filan gidiyordu 120 km/h fazla gecmıyorduk da köye gittiğimizde ışık yanmış oluyordu geri dönüşte izmitin oralarda bi trafik oluyo bide araba yüklü oluyo baya o yüzden 20 30 tl lik benzın alıyorduk
    Düzenleyen : aLi_GS

18. dved

dved Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocam öncelikle hayırlı yolculuklar dilerim. fabrika verilerine bakarsanız aracın şehir dışı yakıt tüketimi 5.1 lt ancak bu değerler tamamen rüzgarsız düz eğimsiz ortamlar da yapılmaktadır . yakıt tüketimini etkileyen en büyük faktörler yük, yol şartları ve kullanım sitili dir. ancak aracın fabrika verisi ile reel de ki kullanımı arasında yaklaşık0.7 lt veya 1 lt civarında fark olacaktır. yani uzun yolda devamlı 90 - 120 kmh aralığına uyarsanız yakıt tüketiminiz 5.7 ila 6 lt civarında olacaktır diye düşünüyorum. buda kabaca bir hesap ile 6 lt ile 100 km giderseniz yaklaşık olarak 680 ila 700 km sonra benzin uyarı ışığınızın yeniden yanacağı anlamına gelir.

saygılarımla ..

19. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    ben era ile5 kişi + bagaj ile ortalama 100 km hızla 630 km gördm. getzz bence rahat 700 görür.şimdiden hayırlı yolculuklar.

20. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Erkan abi, yol işini senn için dememiştimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    hani varya istanbul sehiriçi kullanımı ile kendi köyundeki kullanımı aynı sanıyor. ben onlara dedim.

Sen pederin arabasını kullandıgın gibi 130 ortala ile getzle gitsen 550km sonra depo son cizgisinin altına gelirsin. bizim arac 11bin km oldu olucak. bunun 7bin kmsi sehirler arası yollarda yapıldı. o yüzden sehirler arası yollarda hem 130 ile hem de 100ile ölçüm yaptık. 100ile gidersen 650leri gorursun, 130 ile gidersende 550max olur senn için.

Bizim bi tanıdık getz ile istanbul zonguldak yapmıs. 80-90 arasında kullanmıs, en kucuk yokusta bile gazı kesip inmiş, rampadan cıkarken kucuk vites az gazla cıkmıs. yol ortalaması; 5,3lt/100km. bunu da 45 litreye oranlarsan 850km cıkar. Lakin, onun dedigi ve benm kullanmayı dusundugum sekild euzun yolda araba kullanmak sabır gerektirir. Ben daha öncede 90u gecmeyecem dedim ama ortalama 110-120 ile gittim. yavas gidince yol bitmeyecek gibi geliyor, insanın uykusu geliyor, canı sıkılıyor, cok yoruluyor.... En azından benim için böyle. Ama bu yaz yapıcam bu denemeyi.

Bu Sayfayı Paylaş