ben ocak ayında 1.4 select era aldım.şehir içi dışı karışık 8.3 litre yakıyor.bana fazla geldi.ama düşecekmiş.8.3 den kaça düşer sizce
kardeşlik muhtemelen bu başlığı açtığın için moderatörlerden ve görevli olmayan çok bilmişlerden. ''arkadaş arama butonunu kullansana, araştırmadan neden başlık açıyorsun ve bu başlık defalarca konuşuldu'' gibi şeyler işiteceksin. inşallah aracınla daha fazla km yaptıkça düşecektir. her depo benzinde biraz farkedersin. fabrika verilerine ulaşman hayal değil yani. Düzenleyen : mulim
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif.....Kullandığınız ifaden dolayı süresiz olarak askıya alındınız.......
Bence de yakışın çok fazla değil. Normal kullanımda zaten şehir içi 8 litre civarı yakman gerekir. Dikkatli kullanırsan da 7 litre civarı tüketirsin şehir içi.
5bin den sonra tüketimin düştüğünü hissedersin. 10 bine geldiği zaman araç fabrika verilerine yakın bir tüketim verisine ulaşıyor.
era 1.4 için şehir içi fabrika tüketim değeri bile 8.3 iken 7 litre yakması imkansızdır...era 1.4 için 8.5-9 litre arası normaldir ve hatta iyi bile denebilir. yakıt düşme olayını da açıkçası hiç yaşamadım...aşağı yukarı aynı yakıyor...km yükseldikçe yakıt tüketimi düşme olayına inanmıyorum varsa da gözle görülür bir değişim değildir Düzenleyen : hyundai_engine
Size katılıyorum.Aracın yakışının zamanla düşmesi diye bir şey yoktur.Aracını yeni alan kişi servise çok yakıyor diye sorduğunda standart cevaptır bu " zamanla düşer abi.." Ben aracımı aldığımda ne yakıyorsam şu anda da aynısını yakıyorum.zamanla düşmesi ancak şöförün aracına alışmasıyla olabilir başka bir mantıklı açıklaması olamaz. Kışta olduğumuzu düşünürsek yakıtınız gayet güzel.Kış şartlarında 10 lt bile görürseniz şaşıracak bir şey yok.Yazın fabrika verilerine rahatlıkla düşersiniz.Uzun yolda 5.5lt nin bile altına inebilirsiniz aracınızı tanıdıkça.
yeni bir araç aldığınızda motor yeni olduğu için belli bir süre yağ eksiltme ve fazla yakma dönemi yaşarsınız,bu dönemi atlattıktan sonra (ör:5,000km sonra)yakıtınız normal değerine düşer,yağ eksiltme kesilir. yani inanmıyor olabilirsiniz ama kime sorarsanız sorun bu böyledir.mantıkta kabul ettiğine göre.... ama tabiki ister 1,000km olsun ister 200,000 km olsun;performanslı araçlarda uzun süre yüksek devirde kullandığınızda 500ml-1000ml arasında yağ eksiltebilir. Düzenleyen : hyundaı_era_06
Benzinli araçlar yağ eksiltmez,yağ eksiltme normal bir durum değildir.Motorun çalışma prensibini bilen birisi motor yağının yanma odasına geçmesinin olası olmadığını bilir.Velevki eksiltsin yakıtın düşmesi ile nasıl bir bağıntı kurulabilir.Ben aracımı aldığım da Nisan 2006 ilk deposuyla şehir içinde 400km yaptım ve lamba yandı üstüne 100 daha gidip 500 ü tamamladım.10.000 km de de aynısını yaptım, 20.000 km de de 30.000 km de de. Artan km ile yakıt arasında illa bir bağıntı kurmak istiyorsanız.Artan km ile yakıt artar. Düzenleyen : motor
Böyle bir genelleme yapmak pek doğru olmaz, ayrıca "motor yağı yanma odasına geçmez" şeklindeki ifade yağ segmenları aşınmadığı müddetçe dizel araçlar için de geçerlidir, ancak dizel motorlarda yağ daha çok ısındığından buharlaşma daha fazla olur ve daha çok yağ eksiltir. Km yaptıkça yakıt miktarının düşmesi konusunda ise ben de pek emin değilim ancak zamanlaaşınmadan kaynaklanan piston - silindir sürtünme gücünün azalması pistonların daha az dirençle karşılaşıp motorun daha rahat çalışmasına dolayısıyla daha az yakıta ihtiyaç duymasına neden olabilir, tabi bu durumda aşınmanın miktarına bağlı olarak motor kompresör kaçırıp performans kaybına yani çekiş düşüklüğüne sebep olacaktır.
En güzeli yakıt tartışmasını bırakıp gazlamak arkadaşlar.Yok 10 lt yaktı 5lt yaktı.Ben ortalama tüketime bakmayı çoktan bıraktım.Dış sıcaklığa getirdim bakyorum aa bugün 8 derece bugün 14 derece o kadar.Araç sürmekten zevk almak lazım.Bittikçe benzinliğe gidiyorum.
Valla helal olsun, bi gün rahmetli dayımla gidiyoruz benim gözüm yol bilgisayarında, sorduğunda "ne yakıyor ona bakıyorum" dedim bana döndü lafım meclisten dışarı "ülen hıy..r madem korkuyon niye biniyon" demişti, o gündür bu gündür pek bakmam.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif