Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Era Su Fokurdama

'Sohbet' forumunda İsacck tarafından 12 Haziran 2021 tarihinde açılan konu

1. İsacck

İsacck Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    İsa Cücük
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    S.a arkadaşlar 2008 1.4 Era su fokurdama sorunum var termostat ve radyatör yeni değişti radyatör kapağını servisten orijinalini yeni aldım devir daim var uzun yolda yada normal trafikte sorun yaşamıyorum ama ne zaman yoğun trafige girip fazla dur kalk yapsam yedek su deposunda fokurdama sesi geliyor hararet lambası yanmiyor takip ettim fan geç ve dengesiz çalışıyor su fokurdarken kaputu açtığımda yüzüme resmen alev gibi sıcak vuruyor ama fan çalışmıyor çalışsa bile düşük devirde 15- 20 saniye çalışıp duruyor fan müşürünü değiştiricem zaten soğutma ile ilgili degismedik bı o kaldı tecrübeli ve daha önce bu sorunu yaşamış arkadaşlara sormak istedigim;

Fan müşürü nerde netten aradım alakasız şeyler çıkıyor bilen arkadaşlar tarif edebilir mi yada bı foto ile yardımcı olabilir mi

Bu fokurdama sorunu başka neden olabilir

Servise götürdüm araç LPG'li diye bakmadılar lpg'yi sokturmem gerekiyormuş açıkçası fuzuli masraf bu
    Üç tane Tamirciye gittim araçta sorun olmadigini söylediler ama sorunum devam ediyor biraz uzun oldu ama şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

2. Marmaramar

Marmaramar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    460
    Ad Soyad:
    Serkan budak
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Bende yaşamıştım bu sorunu accent'de.Usta ust kapağı bile değiştirdi yine değişmedi.Sorun lpg regülatörü dedi.Aracı benzinde kullanınca olmuyorsa sorun, regülatördür.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Dur kalk trafikte 87 derece maksimum görüyorum. Tepeye çıkarak zorladım 91 gördüm mutlaka bir yerde sıkıntı var. Lpgli benimde.

MAERKEK bunu beğendi.
  4. Marmaramar

Marmaramar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    460
    Ad Soyad:
    Serkan budak
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Eğer bu sorun sadece lpg'de yaşanıyor, benzinde yaşanmıyor ise sorun regülatör.

5. İsacck

İsacck Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    İsa Cücük
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İlgilendiğin için teşekkür ederim kardeşim regülatörü bı kontrol ettireyim ama bilmediğimden soruyorum bahsettigin durum fanın dengesiz çalışmasına neden olurmu sorunu anlatırken bahsetmiştim su fokurdarken kaputu açtığımda motor aşırı sıcak ama fan çalışmıyordu biraz beklettim rolantide fan yavaş devir çok kısa çalıştı kimi zamanda takip ediyorum fan gayet düzgün çalışıyor

6. İsacck

İsacck Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    İsa Cücük
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:

Gittiğim tamirciler her ne kadar sorun yok desede arabada bı sıkıntı olduğu kesin kardeşim tamircisine düşmedim arabanın su fokurdatmasi normal olurmu? Biraz araştırdım hatta ışıklarda yanımda bekleyen Era sahibine bile sordum kime sorduysam fanın açtığını bile duymadım bu arabalar kolay kolay hararet sorunu çıkarmaz dediler

7. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Takılan radyatör belki iyi birşey değildir. Bizim araçların radyatörü fana iş bırakmıyor gibi ben fanın ne zaman açtığını bilmem. Açıyor mu emin değilim. Açıyordur mutlaka.

8. İsacck

İsacck Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    İsa Cücük
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:

fokurdama olayı radyatörden önce de vardı kardeşim antifriz koyduktan sonra radyatör delindi o yüzden değiştirdim ondan da şüphelendim acaba hani olur ya küçük yada ince radyatör takmistir soğutma yeterli gelmiyor diye onu da kontrol ettirdim onda da sorun yok Arkadaş sağolsun regülatörden bahsetmiş bununla ilgili biraz araştırdım regülatörden de yapıyormuş sabah regülatörü kontrol edicem su ile gazı ayıran keçe misali bı parca varmış o yıpranmış yada yırtılmışsa suya gaz karıştığı için fokurdama yapıyormuş pazartesi sabah da iş trafiğinde arabayı benzinde kullanıp biraz sıkıştırıcam bakalım ne olacak bir iki seçenek kaldı olmazsa bu şekilde alan kişiye sorunu söyleyip uygun bir fiyata satarım çünkü çok tedirgin biniyorum arabaya

ozgutozkan bunu beğendi.
  9. Marmaramar

Marmaramar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    460
    Ad Soyad:
    Serkan budak
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Deneyin bi, fanı hatırlamıyorum ama sadece lpgde yapıyor ise muhtemelen regülatör.

10. mrtcn2002

mrtcn2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    MERT CAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Slm lar daha önceki yıllarda iki tane Era m olmuştu hararet yaptıklarını bilmem sizin sorununuza gelince suya LPG karışırsa kokuda olması ayrıca benzinde kullanırken sistemde yine LPG olmazmı yine karışmazmı sizin sorununuzu LPG ustası çözer gibi eger oda çözemezse hararet müşürü ne bakın derim saygılar.

11. İsacck

İsacck Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    İsa Cücük
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaslar benzinde sorun yaşamadım ama az önce bir kez daha denk geldim fan dengesiz çalışıyor yakın mesafeye gidip geldim motor soğukken fan çalıştı hatta o kadar soğuk ki radyatör hortumlarını kontrol ettim termostat bile acmamisti ama fan çalışıyordu yaklaşık 5 dakika bekledim fan durmadı kontak kapatıp açtım fan yine çalışmaya başlıyor LPG regülatörünü kontrol ettirip fan müşürünü değiştirip sonucu bilgi amaçlı buraya yazıcam

MAERKEK bunu beğendi.
  12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,943
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş