Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Era Komple Motor Almalı Mıyım Yoksa Tamir Mi Ettirmeliyim?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ramco123 tarafından 29 Mart 2020 tarihinde açılan konu

1. ramco123

ramco123 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ramazan mercan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhabalar iyi forumlar
    Aracım 1.4 era,yeni satın aldım fakat fiyatı uygun diye motora takılmadım fiyatından düştü adam bende yeni motor almayı düşünüyorum üstüne sizce tamir mi ettirmeliyim yoksa çıkmacılardan komple motor mu almam gerekiyor.

https://hyundaiclubtr.com/parca/1-4-accent-era-benzinli1788554846/436 şurdan buldum da siz abilerimin bi fikrini almak istedim bide sandık motor diye bi kavram var galiba o nasıl oluyor onu tam bilmiyorum fakat bu attığım çıkma motor galiba fiyat konusunda da uygun fiyat aldım 6.000tl dedi km hakkında bi bilgim yok

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Çıkma motorun garantisi yok.
    Sandık motor genelde komple motor değişimi için söylenir. Sıfır sandık motor olsa süper olur ama serviste fiyatı 15-20000 tl civarıdır.

Motordaki sorun nedir?

3. ramco123

ramco123 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ramazan mercan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    parçacı tanıdık çıktı kefil oldu motora ama yine de korkuyor insan, conta yanık motorda ama tek sebep bu değil ustaya gösterdim bu motor yaramaz dedi yağ kaçağı falan anlayacağınız herşey var çok emin olamıyorum yaptırınca düzen tutacağına

4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,321
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    İade imkanı sunuyorlar mı ? Acaba . Sandık motor tüm parçalarıyla birlikte motor demektir. Alternatöründen tut , bobinler vs .

5. Vadaa

Vadaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    156
    Ad Soyad:
    Oğuz aslantürk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Kredi çek sandık motor al başın ağrımaz

6. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,321
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Rektifiye yaptır , elindeki motora . Çiçek gibi olur . Kafan rahat uzun km binersin . Orjinal parça kullan ha . Motor kompresyon testi yaptırsana ilk olarak .

7. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    rektefiye yaptırcan.. üst kapak taşlancak.. taşlandığı için subap boyları törpülencek.. orjinal conta takımı alcan.. hatta belki subaplar değişecek.. egzantirik boyları ölçülecek muyların boyu ideal çalışma aralığındamı diye.. değilse yeni egzantrik milleri alıcan.. silindirler kontrol edilecek cizik varsa gömlekler değişecek.. pistonlar ve sekmanlar kotrol edilecek çıkmışken değiştirelim dicekler ki en mantıklısı o.. sonra krank mili ve yataklar kontrol edilecek.. aşınma varsa yatakları değiştirelim dicekler.. yatakları değiştirceklerse sorun yok ama piston kollarında sorun varsa kesinlikle tornacıya verme yenisini al.. en kötü ihtimalle bunların hepsini yaptırırsan sana en az sadece parça fiyatı 7-8 bin çıkar.. işçiliklerinide en az 4000 ödersin toplamda.. 10.000 tl yi gözden çıkar yani en kötü şartlarda.. bazen üst kapak çatlak oluyor oda değişecek olursa kiii kaynak yapılmasını kesinlikle önermiyorum çünkü bu arabaların motoru 100 bg.. kaynak dayanmıyor.. bu şartlarda seçim senin.. o sana önerilen çıkma motorun hikayesini bi öğren tamirat görmemişse onu direk al tak derim ben.. ama tamirat görmüşse.. onuda almak tam bir kumar olur..seçim senin..

kostantin bunu beğendi.
  8. Özkan224

Özkan224 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    İbrahim İbrahim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    H-1 (2008-201X)
    Ben olsam şahsen elimdekini motoru yaptırırım tertemiz binerim,en azından içini dışını bilirim kafam rahat olur,çıkma motorun içini nerden bilecen isterse düşük km olsun,yinede karar senin

Under Ground ve erhancakmakk bunu beğendi.
  9. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.4 benzinli motor ne kadar kötü kötü durumda olabilir ki, dizel olsa evet bir şekilde anası ağlamış derim ama benzinli motor güzel bir ustanın elinde sıfır gibi oluyor, kesinlikle rektefiye olmalı 5-6 bin lira harcanır adam olur.

Under Ground ve erhancakmakk bunu beğendi.
  10. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben yerinizde olsam tamir ettirmeyi seçerdim. En azindan neyin ne oldugunu bilerek gönül rahatligi ile binerdim. Disardan motor alip koymakla is bitmiyor bide onu işletmesi var. İşletmek nekadar zor nekadar masrafli olur net bir bilgim yok ama 1.4 era kullanicisi olarak soyluyorum motor sağlam bir bloğa sahip. Başka ustalara bakın hangi şehirdesiniz ? eğer ankaradaysaniz size usta önerebilirim.

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş