10 KASIM Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Era Debriyaj Alt Merkez Sorunlar

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda MAERKEK tarafından 9 Kasım 2025 tarihinde açılan konu

1. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,490
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaşlar , sabahları soğukta vitese geçmeme sorunu yaşıyorum. Şanzıman yağı yeni değişti . (İyide oldu , geçişler yumuşadı)
    Buna istinaden daha önce forumda başka bir yerde sordum artık sorunu çözmek istiyorum . Soğukken debriyaj pedalına basınca piston yeteri kadar baskıyı itemiyor . Bunda hem fikirim.

Buna istinaden iki şüpheli yer var. Debriyaj alt merkezi ve üst merkezi . Bu parçalar 20 senedir çalışıyor ve araç sürekli şehir içinde kullanıldığı dikkate alırsak eskimiş olmaları büyük ihtimal .

Alt merkez parça kodu : 41710-23000
    https://www.parcaofisi.com/hyundai-accent-era-debriyaj-alt-merkez-2006-2011-mobis

Üst merkez parça kodu: 41610-1G000
    https://www.parcaofisi.com/hyundai-...merkez-2006-2011-1-4-1-6-benzinli-kore-muadil

Şimdi öncelikle alt merkezin onarımı ve değişmesinin daha kolay olacağını düşündüğüm alt merkezden başlamak istiyorum.
    Hidrolik piston mekanizmasının keçe veya contaları olur. Bunları değiştirmek mantıklı mıdır ? Hazır tamir takımı olarak bulabilir miyim ? Ölçüleri olsa elimde çoktan tespit etmiş ve sökmüştük .

Fren hidroliğini hiç değişmedi . Bu duruma sebebiyet verebilir mi ? Teşekkürler .

2. Era1028

Era1028 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Benim aracımda sabahları 2 viteste sertlik oluyor. bazen vites kolunu sert çekmem gerekiyor ama 2km falan gittikten sonra sıkıntı kalmıyor. Fren hidroliğini değiştirdim bu yaz ama çok değişiklik olmamış gibi. çünkü sıcak havalarda pek sorun olmuyor. Gerçi havalarda şuan çok soğuk değil ama hidrolik konusunda siz bilirsiniz yine. Yazın kendi ustama danıştığımda baskı değişirken bakılır merkezlere , merkezlerin tek başına değişmesi baskı eski ise yeterli olmayabilir demişti.

MAERKEK bunu beğendi.
  3. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,490
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Baskı değişeli 50 bin km olmuştur daha taze. 100 bin rahat ömrü vardır