aracımı 2009 ekım ayında elmas bayısınden sıfır aldım su anda 1900km'de.yakıt tuketımını merak ettgıımden fulledım 300 350 km'yı ıst trafıgınde surerek gecemedım.45lt benzın aldııgnı dusunursek tuketımı ıst trafıgınde 50 krs yakıyor.kafam karıstı baska turlu hesaplama yaptım depoyu gene fulledım aksam 12 den snra bos yolda 90 SABIT HIZla 55 km yaptım tekrar geldım gene fulledım 13 tl'ye doldu depo hesapladım 22krs yaktı. yanı bu netıceden snra ıst trfaıgınde yaklasık 50krs yakıyorsa bos yolda sabıt hızla 22krs yakıyor. ıst trfaıgınde gıttıgım yerlerde genelde zaten kısa mesafe oluyor yanı yakıtı 22 krs'dan 50 krs'a cıkartan kısa mesafe ve ıst trafıgımı dıye dusunmem lazım ?? bu ıste tecrubelı ınsanların bı degerlendırme yapmasını ırıca edıyorum bahsettıgım konu hakkında sımdıden tsk ederım''
Şehir içinde fazla yakar ama 50 kuruş yakmaz yani hesabınızda biraz yanlışlık olabilir.Bu yüzden tekrar fulleyip şehir içinde 2 gün gezip 50-60 km yaptıktan sonra tekrar fulleyin şehir içindeki gerçek yakıtınız daha net ortaya çıkar.....Birde pompa tabancası atana kadar fulleyin aracınızı,yani tabanca attıktan sonra zorlamayın.. Kısacası uzun yoldaki denemenizin aynısını birde şehir içinde yapın
o şekilde değil işte....Uzun yol denemenizi yaptığınız gibi şehir içinide aynen öyle yapın...Fulleyin ve belli bir km sonra yani 50-60 km sonra tekrar fulleyin kaç tl'lik yakıt aldığına bakın
aynen öyle..... normalde nasıl kullanıyorsanız aynen kullanın,tekrar fulleyin kaç liralık alıyorsa yaptığı km'ye bölün daha net ortaya çıkar. ama 300-320 km yaptım derseniz bu yanıltıcı olur çünkü deponun dibinde ne kadar benzin kaldığını bilemezsiniz
Dediğim gibi net bir yakıt verisi o şekilde bulunamaz.Çünkü lamba yandığında depoda kaç litra kaldığını tam olarak bilemezsiniz sadece tahmini olarak bilirsiniz.Ve ışık bazı durumlarda depoda 20 litre varken bile yanabilir,bu durumda aracın yokuş yukarı park edilmesiyle alakalıdır.Bu yüzden lambaya güvenipte yakıtı hesaplamayın dediğim gibi hesaplarsanız en gerçekçi ve en net veriye ulaşırsınız....
anladım o zmaan 50 km fılan yyapım normal gene ıst trafınde dur kalk kısa mesafe yapıyorum zaten gene öle yapım gıdım tekrar fulleyım en net cvb bu dıosunuz o zmaan
Şehir içinde yakıt tüketimi hesabı yapmak doğru değil, sizi yanıltır, asıl olan uzun yoldaki tüketimdir, onu baz alın, eğer problem varsa o zaman gidermeye çalışırsınız yoksa şehir içinde şunu yaktı bunu yaktı işin içinden çıkamazsınız, hele'ki İstanbul trafiğinde...
İki gün önce Çorlu'dan Edirne' ye gittik. Otobandan araçda 2 kişi, hız 80-110 arası. Yola çıkmadan benzin deponun girişinden görünesiye kadar (Ağzına kadar) doldurdum. Edirnede tekrar aynı şekilde. 137 km = 8,72 litre ... yani 100 km de 6,36 litre ... yani km de 24 kuruş...(Benzin 3,78 tl) Araç 2009 ERA otomatik 4100 km'de.....