Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 doch otomatik yakıt durumu

'Getz Forum - Club' forumunda afrot tarafından 5 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. afrot

afrot Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam
    benimn 1.4 doch otomatik vites getz'im şehiriçi 9,8 hatta şu anda 9,9 yakıyor,yani yol bilgisayarında böyle yazıyor.2008 model kendisi.hiç şehir dışına çıkmadım.ailem çok fazla olduğunu söylüyor,bu normal midir? götürüp göstermeli miyim?

2.sorum : benim overdrive ışığım hep yanıyor.buoverdrive meselesini biri anlatabilirmi,sanırım onu devreye soktuğumda fazla hız yapamıyorum öyle mi?

teşekkürler

2. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir içi için 10 lt iyi sayılır ben şehir içinde 10lt.yakıyorum.Overdrive denilen tuş aracın 4.vites opsiyonudur genelde açık tutulmalıdır fakat aracı devirli kullanmak istiyorsanız bu tuş kapatılır araç 4.vitese çıkmaz.

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizdekinde o.d modu kapalıyken arac daha üst devirlerde vites değiştiriyor ve yuksek hızlarda motor freni olarak kullanıyorum..ş.içinde fabrika verisi zaten 9.1 gibi bir rakamdı..yakışınız normal gözüküyor

4. YUSUFURAS

YUSUFURAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Over drive tekerleklerin, motora bağlı transmisyon milinden hızlı döndüğü vites olarak sözlükte karşılık bulur.Güç yerine hızın ön plana çıkarıldığı vitestir yani. Ekonomi vitesi de diyebiliriz. Manuel vites içinatıyorum 100Km/h hızla giderken 4. vites 4000devir/dakika olsun. 5. vitese atarsak aynı hızla 3000 devir/dakika ile gidebiliriz. Motor devri düştüğü için yakıt ekonomisi sağlarız. Otomatik viteste aynı şey o düğme ile yapılır.

5. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kısacası overdrive açık olduğu zaman 4. vitese kadar çıkarsın overdrive kapalı olduğu zaman 3. vitese kadar çıkarsın hepsi bu... yani araba 2500 devirde vites atıyorsa yine aynı devirde atıyor fark eden bişey yok..

6. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    fark eden bişey olmaz olur mu owerdrive açık olduğunda daha fazla yakıt harcarsın. çok fazla değil ama yine de yakıtı etkiler. zaten owerdrive ı şehir içi trafikte kullanmana gerek yok uzun yollarda ani hızlanmalarda ( sollamalar ..vs) kullanırsın. istediğin hıza ulaşınca kapatırsın. bence çok iyi bişey.

7. afrot

afrot Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hepiniz farklı şeyler yazmışsınız,yine de teşekkürler :)

ben hep şehiriçi kullanıyorum,arabayı aldığım ilk sahibi o.d ışığının kapalı olması gerektiğini söyledi (yani o.d devrede olsun dedi) amaben bi sitede roket görevi görüyo diye bişey okuyunca onu kapadım ne olur ne olmaz diye :) zaten acemiyim..

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

normalde 2800 gibi vites değiştiriyor o.d kapalı iken daha üst devirlerde vites değiştiriyor..bir nevi sport modu gibi bişey..

9. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yüksek devirde vites değiştirmesi senin ayağını gaza basma oranına bağlı overdirive ile alakalı deil..

10. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifGaza yüklenme oranına göre vites değişir

11. afrot

afrot Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tüm söylediklerinizi dikkate alarak bugün işe giderken o.d düğmesine bastım,ışığını söndürdüm devreye soktumm,veee yine aynı yine aynı,hafif rampada bile araç yavaşlıyor,sırf bu yuzden aracımı satmak istemiyorum ama bu durum çok sıkıcı,istanbulda ulus parkına çıkan bir yokuş vardır bilirmisiniz,o yokuşta araç çekmiyor tin tin gidiyor,tabi arkamdaki araç çıldırıyor,bende 2 ye alıp çıkıyorum eh işte bizraz hızlanıyor ama yine kendi bildigini okuyor.bu overdrive belki yardımcı olur bukonuda dedim ama yok bni işe yaramadı malesef,sadece şunu farkettim araç daha kaygan ve hızlı gidiyor

12. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Merhabalar,
    Aynı araçtan bende de vardı. Bende aynı konulardan şikayetçiydim. Şehir içi maalesef söylediğiniz gibi 9-10 lt civarı bir tüketimim vardı ki ben çok dikkati kullanırdım. Ancak uzun yolda 6,2 lt ortalama ile marmarise gidip gelmeyi başarabilmiştim. Rampa yukarı gerçekten araç çekmiyordu. Bu da aracın otomatik olmasından kaynaklı.

İyi günler...

13. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ya korkuttunuz.Bende eşimden ötürü otomatik getz'mi alsam diye düşünüyordum.Ama yazılanları okuyunca korktum açıkçası

14. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    O/D bir nevi Sport moddur diyebilir miyiz? Ayrıca roket diye tabir edilen olay sadece basa sonuna kadar bastığınızda aracın hızla vites düşürüp performansı arttırmasıdır. Ayağınızı gazdan çekip normal bir şekilde bastığınızda zaten olması gereken vitese çıkar araç. Sollamalarda falan görürsünüz zaten. Gaza basında araç vites düşürür. Roket budur. Yoksa bastım düğmeye uçtu araba demek değildir...

15. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ayrıca 4 ileri otomatik vitesler genelde hep çok yakar. Çünkü siz manuelde 5. viteste giderken otomatikte aynı hızda 4 ile gidiyorsunuz... 5 veya 6 kademeli viteslerde tüketim düşer...

16. afrot

afrot Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

ben arabamı çok seviyorum ama şu yokuşta çekmeme olayı insanı zor durumda bırakıyo,eğer diğer otomatik arabalarda böyle bi sorun yoksa getz almayın o zaman.

not:şimdi ben habire o .d düğmesiylede oynamak istemiyorum,şehir içi hergün işe gidip geliyorum sadece.o.d düğmesi sürekli devrede mi olsun o zaman? bi sorun olmaz degilmi,hatta yakıt ekonomisi sağlıyorsa daha bile iyi olabilir

17. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yokuşta çekmeme sorunu bendede var ben bunu hyundai yetkili servisine sormuştum o da aynen şunları dedi:Getzlerin otomatik lerinde yokuşlarda çekmeme sorunu motorun güçsüzlüğünden deil şanzımanın kalitesizliğidir kısaca eski sistem şanzımanın kullanılmasıdır.Aracı yokuşta çektirmek için servisteki usta aynen şöyle dedi otobanda kullanmıyorsan O/D yi kapa (ışık yansın) otobandayken yokuş tırmanıyorsanda kapat normal e geldiğinde tekrardan aç şehir içinde yokuş tırmanıyorsan D konumundan 2 ye getir 2 inci vitesde yokuşu tırman bunları yetkili servisteki usta dedi 1 senedir aracımı böyle kullanıyorum yokuşlardaki çekiş problemini çözdüm sayılır.

18. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif aynen katılıyorum yazdıklarınıza, şimdi hyundai İ20 de de aynı 4 ileri şanzımanı kullanmış, getz otomatiğin şehiriçi verileri 9,1 lt iken İ20'nin 8,0-8,2 lt yazmışlar yakıt verilerine... aynı motor, aynı 4 ileri şanzıman, ne oldu da bu yakıt sarfiyatı bu kadar düştü, hem ben şimdiye kadar şehir içi sakin kullanım ile bırakın 9 litreyi 11-12 lt den aşağıya düşüremedim. aracı alırken teknik verilerine bakmıştım, ama fiili olarak kullanımda otomatik şanzımanın bu kadar fazla yakacağı ve bu kadar hantal olacağını hiç düşünmemiştim.

Düzenleyen : efemera464

19. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar rampa çıkarken bendeL' kullanıldığını duymuştum tork arttırdığını ve aracın rampada şişmeden çıktığını duydum yanlışım varsa düzeltin lütfen

20. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben rampa çıkarken genelde 2 yi kullanıyorum. L ye pek gerek duymuyorum. araç hareket halindeyken (2. vitesinde hızında iseniz) 2 ye atıp çıkabilirsiniz ama hareket halinde, motor firenini kullandığından dolayı L ye atılmaması öneriliyor.

Bu Sayfayı Paylaş