Öncelikle selamın aleyküm arabanin radyatorunle termostani yeni değiştirdim hersey çok normal qrabadq hiç bi sikinti yok sadece radyatör üst hortumu çok şişik gibi geldi bana arabada bi basınç var gibi sanki bide böyle 30 40 kilometre yol yaptimmi her durmamda araba rolentideyken fan açıyor bu normalmi yorumlara bakıyorum herkez diyorki benim aracım nadir fan açıyor diye kafama takıldı o yüzden
Götürdüm ustaya normal sen fazla kafaya takıyosun dedi ama harç borç aldık ztn arabayı bi sikinti çıkarmasın diye ugrasiyorum
klima kapalıyken ben hiçbir hyundai modelinin durunca fan açtığını görmedim. ustaya da güvenme kardeşim, baika ustaya götür. yok yere hararet yaptırma arabaya. sıcaklık müşürü de arızalı olabilir.
Peki bunlarda hararet göstergesi yok ya suyun kaç derecede açtığını kaç derecede fan kapattığını nasıl anlayabiliriz
Peki size şöyle bi soru sorsam mesela arabayı çalıştırdım burda hava 30 derece nezaman fan açması gerekir kac kilometre sonra yani
Fan açma durumu kaç KM hızla gittiğin dur kalk yapman ve arabayı sıkıştırmanla alakalı değişir, normal şartlarda seyir halinde ve uygun viteste kendi radyatörü soğutma için yeterlidir eğer klima çalışmıyorsa. Şimdi açar şimdi kapatır gibi bir şey söz konusu değil. Öncelikle radyatörü ve kapağı neden değiştirdiniz, kaza mı yaptınız yoksa hararet durumu mu oldu?
Araba şu eksiltiyordu ondan radyatör ve termostat sıfır takildi ama bi sefer kırmızı yaktım arabada ama kırmızı hararet ışığını görünce hemen durdum şu ekledim usta hiç bsy olmamış sikinti yok dedi