evet arkadaşlar sorunum bu.araç 3000 devir ve sonrasında aşırı bir motor sesi geliyor içeriye.aracı yeni aldığımdan pek bir bilgim yok getz konusunda.herkeste böyle mi yoksa bi sıkıntı mı var ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
3bin devirden sonra içeri ses gelmesi normal. motorda açık hava filtresi uygulaması yoksa,boğaz kelebeğine ve hava filtre kutusu kapağını kontrol edin. segmanlar tam oturmamış yada boğazdan boru falan çıkmış olabilir diye yorumlayabilirim.
motor yağı kötü, daha akışkan daha sessiz tam sentetik kaliteli bir motor yağı kullanılmalı, getz normalde 2500 devirden sonra bağırmaya başlar 3000 devirde bağırır biraz motor yağı markalarını denedikçe motor sesinin zırıltı ve homurtunun azaldığını ben fark etmiştim eski getz imde. Motor hava girişi kaçaklarını kontrol edin, motor hava emişi üzerindeki rezonatör ü kontrol edin kırılmış yada kopmuş olabilir, eksoz spiralini kontrol edin delinmiş olabilir, eksozu komple kontrol edin delik olabilir.
Aracınız dizel mi benzinli mi. Benzinli ise yaşadığınız Manisa soğuk bir şehir mi bilemedim. Yağ seçimi için dış ortam sıcaklığı km yağın tam yarı sentetik olması dizel benzinli lpgli olması motor performansı için olmazsa olmaz kriterler. Era getz blue sahibi biri olarak söylüyorum hyundailer ses yalıtımı konusunda pek başarılı değiller ama öyle rahatsız edecek kadar kötü de değildir. Getz 2010 modelim vardı. 5 30 shell tam sentetik yağ kullanırdım. Bahsettiğiniz gibi rahatsız eden bir sorun vardı diyemem.
manisa soğuk denemez. 0 ın altına da pek düşmez sıcaklık.aracım 1.4 doch benzin lpg.3 devire kadar sessiz gayet ama sonra rahatsız etmeye başlıyor baya.bugün ustaya da gösterdim bişey yok dedi ama arkadaşımın getz ine binmiştim bi ara.sanki onda bu kadar ses yoktu gibi.bende yeni aldım lpg yeni takılmış . 58 bin km de araç.
uğultu geliyorsa çamurluğun içerisindeki rezonatörde kaçak olabilir. hortum bağlantılarını kontrol edebilirsiniz.