2012 model 1.4 crdi jump model i20 im var. aracı ikinci el aldım ve çok sevdim. hız sabitleyici ve anti patinaj sistemi eklettirmek istiyorum. hız sabitleyici eklenebilir ama anti patinaj sistemini eklettirebilirmiyim. eklettirebilirsem fiyatları ne olur ve tavsiye edermisiniz?
fiyatları hakkında bir bilgim yok ama yorum yapmak istiyorum.Hız sabitleyici gerçekten çok güzel bir şey Allah yapandan razı olsun Bunu yaptırın çok yararını görürsünüz ama anti patinaj sistemi bence gereksiz.
Uzun yolda aynı bilgisayara oyun konsolu takıp ta direksiyonla araba sürmek gibi oluyor oyuncak gibi geliyor ayağı rahat tutuyor ama sanki kontrol biraz bizde değilde arabadaymis hissi veriyor GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
hız sabitleyici bence faydalı ve gerekli bir donanım uzun yol olsun şehir içi olsun kullanılır yani ancak sonradan taktırmak pek mantıklı değil fiyat olarakda en az 1500 tl yi gözden çıkartmanız gerek...
Sonradan nasıl takılıyor... Benim 2012 i20 1.4 Troy var... Acaba direksiyon üzerindeki kontrol tuşları altında uygun soket var mı? Serviste yazılım güncellemesi ile bunu yapıyorlar mı?
i20 sense modellerde olan iphonu bağladığımızda telefon cevaplama fonksiyonunu, jump modelinde yapabilirmiyiz?
Bende de jump var. Alırken param çıkışmadı üst pakete. Hız sabitleyici nerde ve nasıl takılıyor. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Hyundainin sitesinde servislerde takılmadığı yazıyor. Sırf bu hız sabitleyici için model yükseltmeyi düşünüyorum. accent Blue çok hoşuma giderdi ama hız sabitleyici olmadığını öğrenince resmen blue den soğudum o derce yani.
Elentra otomatiğe aktifleştirilebiliyordu sanırım. Eğer öyleyse kolay ve fazla masraflı değil. Ancak tüm sistemi sonradan taktırmak pek mantıklı değil. Bende blue dizel düşünüyordum. Maddi durum yetiyordu ancak sırf hız sabitleme yok diye vazgeçtim. Uzun yola sık sık çıkıyorsanız faydasını fazlasıyla görüyorsunuz.
Sanırım Jump a hiç taktıran yok. Herkes Çok masraflı olduğunu söylüyor.. Ama masrafını bilende yok galiba.
yazılım ile CC aktifleştirilebilir ama araç ecu sunun sanırım kodunun kırılması gerekli accent blue için chip tuninig yapmak için bu kod yada benzeri bir gereklilik vardı. aynı şekilde i20 de de yapılabilir. ilave olarak direksiyon tuşları değişimi ile işlem tamamlanır.
Tercih tabiki sizin , aracınızı siz kontrol etmeyeceksiniz , siz vites değiştirmeyeceksiniz vs.vs. daha neler artık araç sürmenin zevki nerede kaldı.
Hız sabitleyici uzun yol da kullanılır genelde.E uzun yolda giderken de sık sık vites değiştirilmez yani haksızmıyım.Ben gece 1 gibi zincirlikuyudan beylikdüzüne sabit 5.vites te geldim ve hız sabitleyici aktifti.Yol boş olduğu için vites değiştirmeme de gerek yoktu.
Kesinlikle katılıyorum. Ben günde 100 km uzun yol yapıyorum. Şehir içinde elbette gerek yok. Daha doğrusu kullanamazsın.
babamın i30 da var cruise control ancak ne zaman aktif hale getirsek anlık ve ortalama yakıt sarfiyatı acayip artıyor, aslında eğlenceli icat arabayı ara sıra ben kullanıyorum zaten araba otomatik düz köy yolu falan olunca böyle yolda 60km ye sabitliyorum direksiyonu bırak gazı da bırak herşeyi bırak öyle gidiyor etrafı seyrediyoruz buna bir dur demek lazım oluncada çat frene basıp hepsi iptal kontrol tekrar bizde otopilot gibi uyku getiriyor biraz orası kötü. Yeni ehliyet alan acemi sürücülerin tekabül eğitimi için ideal özellikler var, hız limiti sabitleyici gibi bakın şimdi bu bahsettiğim hız sabitleyici cruise control ile aynı değil mesela hızı 50km ye yada 40km ye sabitliyorsunuz gaz pedalı yine sizde aktif oluyor gaza köküne kadarda bassanız araba 40km hızın üzerine asla çıkmıyor direksiyondan reset e basana kadar, o esnada gazı siz kontrol ettiğiniz için 40km altındaki hızlardada istediğiniz gibi sürebiliyorsunuz sadece çok gaza basarsanız 40km yi geçmiyor yani ayarlanmış olduğu hızı kaç ise onu geçmiyor yokuş aşağı hariç gerçi yokuş aşağı limit belirlenen hızı geçince de uyarı ötmeye başlıyor.
Son mesajdan bu yana bir yıl geçmiş. Konu hakkında araştırma yapan ya da taktıran var mı? Merak ettim de. Hala taktırmayı düşünüyorum.
Hız sabitleyici calismalarim son hizla debam ediyor su an parca temini asamasindayim insallah gelismelerden sizleride haberdar ederim arac yeni kada i20