Merhabalar , uzun süredir takip etmeme rağmen aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. i20 1.4 CRDI 2015 Sahibiyim. Son 2 gündür araç içinden bir ses geliyor . Sesin tam olarak nasıl olduğunu anlatmam gerekirse apartmanda üst ya da alt katta elektrikli süpürge çalışırken evinizin içi sessiz olduğunda hafif bi ses gelir aynen o şekilde. Sebebini henüz anlayamadım belki önceden de vardı fakat olsa duyardım ses konusunda çok titizim. Şöyle de bi durum var lastik basınç uyarısı yandı lastiklerin havasına baktım 30-31 arasıydı hepsi. Benzinlikte hava makinesi bozuk olduğundan basamadım . Ses araç giderken değil durduğundada geldiğinden sebebinin lastik olduğunuda düşünmüyorum. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba ?
Bu konuya bir goz atin.ayni sorun olabilir; https://www.hyundaiclubtr.com/konu/debriyaja-basinca-kesilen-ses.33014/
Hocam bugün sabah aynı sesle (büyük ihtimal) ben de karşılaştım. Aynı araçtan var bu arada bende de, 4 ay önce aldım. Sabah hava çok soğuktu araç -5 gösteriyordu. Sanki araba soğuktan dolayı herhangi bir parçasını ısıtıyor gibi geldi bana çünkü sıcaklık göstergesi 1 diş yükselince ses kayboldu. Hatta arka cam termostadını felan aç kapa yaptım acaba o mu takılı kaldı diye . Tabi benimki sadece tahmin, zaten hyundaide öyle bi teknoloji var mıdır diye de düşünmekteydim sabahtır Yarın sabah aynı ses gelirse kaputu açıp dinlemeyi düşünüyorum
motor yağı ısınana kadar turbodan değişik sesler gelebileceğini duymuştum, ses gelirken motor kaputunu açıp turboya doğru yaklaşıp bir dinleyin isterseniz. belki oradan geliyordur
Motoru açıp dinledim arkadaşlar baya bi dinledim hemde ama içeride şoför koltuğunda oturduğunuzda bariz şekilde bagaj tarafından geliyor ses hatta bagajı açıp bile dinledim ama arabanın altında birşey çalışıyor herhâlde. Yusuf un dediği gibi sanki birşeyi ısıtmaya çalışıyor gibi ama nedendir halâ çözebilmiş değilim.Bi ara müsait olduğumda servise götürmeyi düşünüyorum. Ama onlarda sallamayacak büyük ihtimal o yüzden kendim bulsam daha iyi.
Benzinli arabada benzin pompası deponun içinde. Dizel araba da mazot pompası bildiğim kadarıyla motor tarafında. Ama depoda illaki filtre vardır. Filtrede tıkanma var ise pompa mazotu çekerken zorlanacaktır. Sesin sebebi bu olabilir mi?
konu cok eski ama ayni sorunu yasayanlara belki cozum olur . ses mazot pompasi sesi net. arka koltugun altindan geliyor. genelde soguk havalarda yapiyor. yetkili servisler normal oldugunu soyluyot. degisim yapanlarda yine ayni ses mevcut