Selamlar,yarınki bakımda aracımın bujileri de değişecek dolayısıyla buji tırnak aralığı kaç olmalı diye araştırdım ancak ne internette ne de kullanım kılavuzunda böyle bir aralık belirtilmemiş.Normalde nikel bujilerde belirli bir aralıkta olmalı,iridyumlara ise dokunulmamalı diye biliyorum.Bu işin doğrusu nedir ? Araç Accent Blue,1.4 G4LC motor.Bujiler de orijinal;
Hyundai Kia Picanto sabah Rio Accent için 4 adet 18843-10062 nkg LKR6D10E buji 1884310062 18846 10062 LKR6D-10E 96569 buji aralığı 1.0 mm yabancı sitelerde alintidir
Hocam bende orjinal servis bujisi aldım siz tırnak aralığına karıştınız mı? Candan mühendislik tırnak aralığına karışmayın diye video paylaşmış kararsız kaldım.
BKR5ES aldıysanız kendiniz aralığını 1.1mm yapabilirsiniz, bu ölçü zaten LPG için idealdir. BKR5ES-11 aldıysanız zaten gerekli değil.
Aracım 2012 accent blue 1.4 cvvt motor buji kodum lzkr6b-10e, servise sordum 2.400 dedi bende aynısının kore ithal olanını dışarıdan daha uyguna aldım orjinal aralığı kaç bilmiyorum elimde sentil olmadığı için aralığını da bilmiyorum, orjinalci olduğum için aralığı bozmak istemiyorum ama insanın kafası karışıyor lpg de 0.8 e düşür diyorlar.
@MSC nin yazdığı gibi en ideali 1.1 . kendi aracımda 1 olarak ayarlıyorum. LPG için en ideal ölçü bence . ( 1.6 CVVT )
Lpg için buji aralığı oynamanıza gerek yok. Eğer kapakta işlem yoksa hiç oynamayın. Ngk veya bosch uyumlu olanını taktık ve hiç soeun yaşamadım
G4EE ve G4FA motorların üst kapaklarında farklılıklar var demektir. G4FA accent blue 1.4 CVVT 'li G4EE accent era 1.4 CVVT yok.
Yaklaşık 1 aydır buji baktım, piyasa sahte ngk buji kaynıyor o sarı kutulardan 600 e de var 2.600 de hangi satıcıya sorsam bizim ki orijinal diyor, sahte buji ayırt etmek için videolar mı izlemedim kataloglar mı araştırmadım. Riske atmadım görseldeki fabrikasyon ngk bujiyi aldım tam kafam rahat dedim tırnak aralığı diye bir şey duydum duymaz olaydım bu sefer de onu araştır dur, en son onu da orijinal aralığı bozmadan direkt takma kararı aldım her 3 bakımda bir değişim yapacam (8k da bir bakım yapıyorum), en sağlıklısı bu şekilde galiba gelen önerilere göre.