Arkadaşlar, Nisan 2009 çıkışlı, 4900 km' de benzinli 1.4 era satın aldım. İlk sahibi yaşlıydı ve aldıktan sonra pek binmemiş. Şimdi sormak istediğim bakıma ne zaman gitmeli, 15.000 km' demi, ya da yıl nedeni ile şimdi mi ?
garanti kapsamında kalması için ilk yıl yada 15 bin de bakım diyor servis sizinde hangisi önce dolarsa ona göre gidin servise
hemen gitmesi gerekir çünkü nisan ayını çoktan geçtik. ama fazla km yapmadığı için kıllık yapmazlar herhalde
sen ne 15000 i bekle ne de şimdi git. 10bin gibi git bir görün. bende 2009 era benzinli var ilk bakımı12binde 1 yılken oldu. 2. bakımı 2yıl dolmamıştı ama araç 34bine gelmişti yani 22bin yapmıştı öyle yaptırdım ona bile sıkıntı çıkarmadılar. sonuçta para geliyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifama sonuç olarak şu da var aracın garantisi her halükarda 5 yıl yani değişmeyecek. fakat arada 1 bakımı ve onun masrafını atlatmış olursun ben şimdiden atlattım Düzenleyen : qwxsqw
Bir kere bakımı geçirmekte sorun olmaz ama bunu diğer bakımlarda alıkanlık haline getirmek garanti olarak ileride sorun çıkarabilir.
Kilometre dolmasa bile yılda bir yağ servisine uğrayıp yağı değiştirmeniz garanti acısından sıkıntı yaşamanıza engel olacaktır.