arkadaslar bu araçarın fiyatları birbirine çok yakın.forumu taradım.dizellerin 3 silindir olması ve gürültülü olmasından dolayı benzinliye kıyasla ucuz olduğu yazıyor.aracımı değiştirmek üzereyin ama hangi admire karar veremedim
Abi lpg'nin modası geçti.. usta şöförsen, araç konusunda titizsen, üstüpüyü elimden düşürmem dersen.. Dizel derim... Akarı kokarı yok...
2 yıl önce ben de araç ararken baktım hepsi aynı fiyat gittim dizel aldım. 1.3 satan az yakıyor diyor ama gitsin diye basınca 1.6 dan aşağı kalmıyor. 1.6 satan bu kasaya ideali bu performans/ekonomi bir arada diyor. 1.5 dizel satan da aynı şekilde. ben de gittim dizel aldım 2 yıldır keyifle kullanıyorum. benzinlilere göre elbette daha sesli ama 60 km den sonraki hızlarda motor çok sessizleşiyor. kuzende 1.3 milenyum var çok kullandım. iki aracın da 90 km deki kabin içi gürültüsü aynı sayılır, hissedilir bir fark yok. Ben ş.içi 8 lt, uzun yolda 6 lt harcıyorum ama babam uzun yolda benden daha ekonomik kullanıyor.
Şunu Garanti Ederim 90 Km/h Larda 2 Araçta Olsun Biri 1.6 Admire Biri 1.5 Admire 1.5 Dizel Admire Daha Sessiz Olacaktır..
1,3 önermem. Yalan söyleyen satıcılara inanma. ben de 1,3 kullanıyorum. aracın motoru kasaya göre zayıf kalıyor. hep aracı şehir içi kullandım. 100km şehir içinde en iyi 8,5lt yaktı. devir max 2500rpm. kaldırmadığı için nadir yerlerde 4000rpm'e kadar çıktım. 1500-2000rpm arasında sürmeyi denedim hız 20-40 arasında oluyor. pek bir anlamı kalmıyor. makul düzeylerde 8lt nin altına düşmez. genel olarak 9lt yakıyor. şehir dışı dersen bilmiyorum. 180km sürdüm o da genel olarak 120-130la filan pek sağlıklı sonuç vermez diye ölçmedim. Zaten o tek yolculukta motorun rampadan nasıl bayıldığını gördüm. geri toplayana kadar 5dk geçiyordu. ve en yüksek yaktırdığım da tam hesaplayamadım ama 10-11lt arası motor genelde 4000-6000rpm arası gördü. ama kışın 0 derecede bile tek marşta çalıştı. o yüzden seviyorum benzinliyi. anahtarı kontağa takıp direkt marş ve güzel bir motor sesi. Forumda gördüğüm kadarıyla Serdar nickli yönetici abimiz var LPG'den anlıyor. yerinde olsam 1,6 alıp onun tavsiyeleri ile kaliteli bir tüp sistemi taktırırım. Benzinli motor sessizliği güzel bir şey. dizel araçlar daha çok sorun çıkarabiliyor(bende oluşan kanı bu, accentlerde durum nasıldır bilemem). 2yıldır accent biniyorum önemli sorununu görmedim. tek sorun orijinal kaset çaların bozulması. hala kullanıyorum ama bir süre sonra ısınınca (sıcakta kaldığında da oluyor) bass gelmiyor. teyp değiştirmek istemiyordum çünkü nokia n79 fm verici özelliği var. telefonda çalanı belirlediğim frekansta çalıyordu. teyp ısınınca yani bass'ları vermemeye başlayınca kapatıyorum motorun sesini dinliyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Kabin içi sese bir şey diyemem ama yüksek hızlarda motordan çok Türkiye yollarının kalitesizliğinden kaynaklanan lastik/yol sesi oluyor. Özetle 1,6 şahin performansı ama gayet sağlam yol tutuşu ve konfor. Koltukların içinde yamulup gitmiyorsun, yazın 5-10dk içinde gayet güzel serin üfleyen klima var. Ayrıca sağlam bir lpg sistemi ile ucuz sistem arasında fark olur. atıyorum 500tl lik lpg sistemi ve anlamayan bir ustaya yaptırırsan sürekli sorun yaşarsın. 1500tllik bir sistemi kaliteli ustaya yaptırıp güzelce kullanabilirsin. Düzenleyen : kaan20
bizdede 1.6 admire var 2 yıldır ticaride bi lpg beyni değişti bide radyatör değişti allaha şükür başkada bişi olmadı.Bakımlarını zamanında yaptırırsan hiç bi admirede sorun olmaz ama benim tavsiyem 1.6 admire alman ama tercih senin..!
Bende eskiden admire 1.3 vardı , şimdi 2011 dizel era var.Arada uçurum kadar fark var.Dizel çok ekonomik , çok güçlü , admire 1.3'ün 100'le çıkabildiği rampaları 140'la çıkabiliyo ve aşırı sessiz bir motoru var.Dizelin avantajları saymakla bitmez.Ama eski 3 silindirli dizellerde biraz gürültü oluyomuş ama uzun yola çıkınca gürültü kalacağını sanmam.Bence o gürültü sadece dışarıdan duyulan gürültü.
arastırdığım kadarıyla 100 000 altında düzgün bi dizel 15-17.500 arasında.albea 1.3 multijetlerde o aralarda.ama hyundaiyi seviyorum ben yaa
Admire kasanın dizelini pek önermem,kötüde demiyorum ama era deseydin kesinlikle dizel derdim. Admire kasalarda 1,6 benzinliler daha iyi (lpg'siz olursa süper olur) bence sen 15-16 verene kadar 18-19 ver era dizel al derim 2007 temz bulunur Düzenleyen : mmt.88