Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.3 MPİ HARARET YAPIYOR

'Accent Forum - Club' forumunda ADAY tarafından 10 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. ADAY

ADAY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 MODEL ARACIM TERMOSTATI DEĞİŞTİ STANDART TAKILDI RADYATÖRÜ DEĞİŞTİ ŞAHSELEME KABLOLARINI TEMİZLEYİP LEHİMLEDİLER ARABADA KESİNLİKLE SU EKSİTLTME YOK 140 VE DAHA YUKARASI HIZLA YAKLAŞIK 10 DAKİKA KADAR GİTTİKTEN SONRA GÖSTERGE KIRMIZIYA DOĞRU YAVAŞ YAVAŞ ÇIKIYOR KLİMA AÇIK KAPALI GAZDA BENZİNDE FARK ETMİYOR AMA KAYNATMA YOK KABARCIK YOK DEVİRDAİM KONTROL ETTİLER ŞAHSELEMESİNİ YAPTILAR ARABAYI CİHAZA BAĞLAYIP SERVİSLE OTOTBONA ÇIKTIK YİNE YAPIYOR HARARET GÖSTERGESİ ORTALAMA 140 CİVARINA GELDİĞİNDE SERVİSİN BAĞLADIĞI CİHANDADA 140 GÖSTERİORDUSERVİZ DAHA SONRA 1.3 ACCENT VE 1.5 DİZİELLERDE BU PROBLEMİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ AMA AMA BENİ TATMİN ETMEDİ 140 VE 150 İLE GİDERKEN 3000-4000 DEVİR GİBİ ÇALIŞIYORDU DAHA ÖNCELERİ BÖYLE BİR PROBLEM YOKTU NEDEN OLABİLİR SELAMLAR

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoş geldiniz, büyük harflerle yazmazsanız okunması daha kolay oluyor. Sorununuz kronik bir sorun değil, hiç gaz kesmeden 1 saat boyunca 150-190 arası aynı aracı kullanıyorum ve 85 derecenin üzerine çıkmıyor. Aynı sorunu yaşayan hemşerinizinde açtığı bir konu var, oradan devam edebilirsiniz.

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=12295

Selamlar.

3. ADAY

ADAY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    MÜŞÜR DENMİ DEMEK İSTİYORSUNUZ PEKİ SERVİSİN BAĞLADIĞI CİHAZ İLE GÖSTERGE ORTALAMAAYNI ORANTIDA SICAKLIĞI GÖSTERİYORVE GÖSTERGEDE TAM ORTAYA GELDİĞİNDE FANLAR AÇIYOR 120 VE 130 KM HIZA DÜŞÜNCE KENDİLİĞİNDEN TAM ORTAYA DOĞRU ESKİ YERİNE GERİ GELİYOR

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Büyük yazıları tekrar hatırlatarak sorunuzu cevaplamak istiyorum. Servisin elindeki cihaz zaten beyine giden ısı sensörü verilerini okur. Aynı veriyi gösterge panelinizdeki hararet saatide okur. Yani ısı sensörü arızalı ise ikiside aynı yanlış bilgiyi okur. Sensörü değiştirin, sorun devam ederse kablolarında sorun vardır.

5. ADAY

ADAY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hareret sensörünü değiştireyim bakalım ama kabloları elden geçirdiler onda bir promlem yok

6. ADAY

ADAY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ayrıca ben yedek su deposundaki su miktarını nerede olduğunu işaretledim bir süre sonra bakrığımda su miktarı 1 cm kadar yukarı çıkmıştı daha sonra baktığımda ise eski seviyesindeydi acaba su miktarının artmasındada ayrı bir sorun olabilirmi.

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hayır, artması gayet doğal, benim aracımda 1 cm. değil Full'e kadar çıkıyor zaman zaman, bloğa su almayla ilgili bir durum bu.

8. ADAY

ADAY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    müşürüdeğiştirttim yine hararet yapıyor ne yapacağımı şaşırdım acaba 1.6 su radyatörü taktırtırsam olurmu biri böyle akıl verdi o zamanda motor aksamına zarar verirmi

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    müşürü mü, sıcaklık sensörünü mü değiştirdiniz? Kaynama yok dediniz, bu durumda sıcaklık sensörü sıkıntılıdır demiştim.

10. ADAY

ADAY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben serviste her şeyi anlattım ama müşürü değiştirdiler sıcaklık sensörü diye bir şey değiştirmediler ama şimdi siz böyle yazınca servisi aradım su sıcaklık sensörü müşür demek dediler
    Düzenleyen : ADAY

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Müşür dediğimiz şey bir etkenle (ısı, basınç v.s.) mekanik yada elektiksel olarak anahtarlama yapan sistemdir. Sensör ise etkenlerin (ısı, basınç v.s.)anlık değerlerini okuyan elektronik bir sistemdir.

Sizin aracınızda değişmesi gereken parça "Thermostat Housing" yazısının hemen altında gördüğünüz motor sıcaklık sensörüdür. Yukarıda gördüğünüz sistem termostat haznesidir, hazne içindeki termostat motor bloğu içerisindeki su belirli bir sıcaklığa gelince açılır ve blok içindeki suyun soğutma sistemine (radyatöre)gitmesini sağlar. Genelde iklim koşullarına göre 70 derece civarı bu parça devir daimi yönlendirir. Isı sensörü ise bloktan çıkan suyun ısısını ölçer, araç beynine ve gösterge panelindeki hararet saatine ayrı hatlardan bilgi verir. Eğer ısı 90 derece ise beyin radyatör fan rölesini çeker.

Sizin sorununuzda 2 olasılık ön plana çıkıyor;

1- Eğer araçta hararet saati kırmızıyı gösteriyorsa ve soğutma sistemi ekipmanlarının hiç birinden buhar çıkmıyorsa ısı sensörünüz bozuktur.

2- Eğer araçta hararet saati kırmızıyı gösteriyorsa ve soğutma sistemi ekipmanlarından buhar atıyorsa,
    a) Radyatör fanı bozuktur,
    b) Radyatör fanı rölesi bozuktur,
    c) Araç beyni - fan arasındaki kablolamada arıza vardır,
    d) Araç beyni bozuktur.

Bunların haricinde başka gözden kaçabilecek yada aklımıza gelmeyecek başka bir sıkıntıda olabilir ama yüksek ihtimal karşılaştığınız sıkıntının nedenleri bunlar olabilir. Selamlar.

12. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    serdar abi aynı problem bende var aracım yolda giderken bi bakmıssınız kırmızıya gelmiş ama ne duman atma var ne bişey sadece gösterge kırmızıda oluo kontağı acıp kapatıorum normale dönüo o resimde gösterdiğiniz parcalardan termostat ve termostatın altındaki elektrik kablolu parca deişti servis ona müşir dio siz ısı sensörü diosunuz heralde aynı sey şase kabloları değişti sorun sadece 1 hafta çözüldü şimdi yine gösterge kırmızı çizgiye vuruo soğutma suyunda eksiklik yok.sadece bi ustanın dediği admirelerde hararet göstergesi bozuluo ben sadece 15tane değiştirdim demişti acaba benimde göstergeden mi...

13. <admira mielnyum aynı olması lazım değilmi benim aracımda hiç böyle bir sorun basıma gelmedi allaha şükür hararet göstergesi ortayı bir kerem bile gecmedi aynı sistem olması lazımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif
    Düzenleyen : Doganyanmis

14. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    doğancım tabiki bütün parcalar aynıda benim araba yapıo bunu eski kapanan servisimde ki usta sölemişti bunu admirelerde yasanıo bu problem die ben onun sölediğini anlattım sadece.60.000kmye kadar bizdede yoktu bu sorun triger kayısı değiştikten sonra yapmaya basladı yapmaya yaklasık 65.000den beri aynı sorun var suan 83.000de dün gece devirdim 83.000e:D

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Böyle bir kronik arıza olduğunu ilk kez duyuyorum, ben şahsen hiç bir aracın göstergesine güvenmem. Bu nedenle motor koruma sistemini aracıma taktım. Gerçi fan açmaları dahi motor koruma sisteminden takip ediyorum, 89 dedimi araç fan açıyor. Üzerindeki sistem sağlıklı ama uçak misali her sistemin bir yedeğinin olması iyidir. Özelliklede motor gibi hassas bir konuda.

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tavsiyem bir ustaya zamanlama noktalarının tutup tutmadığını kontrol ettirmeniz. Sente atlamasının en iyi sorunu hararettir. Araçta eskiye göre daha iyi kompresyon var mı? Yani ayağınızı araç vitesteyken gazdan çektiğinizde daha çabuk sürat düşüyor mu?
    Düzenleyen : MSC

17. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    serdar abi bişey sormak istiorum bu arabaların fanı göstergeye göre calısmıo dimi ısı sensörüne göre calısıo heralde benim gösterge kırmızıdan ortaya gelene kadar fan sürekli calısıo acaba bi şase alıp gösterge ısı sensörünüde mi yanlıs bilgi verip fanı actırıo.yada bu arabanın gercekten ısısı yükselio fan sürekli calısıo anlayamadım gitti.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şema'dan da görebileceğiniz gibi ısı sensöründen 2 yere bilgi gidiyor. Araç beynine ve gösterge paneline. Fan'ı açan araç beyni. Eğer fan açma olayı normal koşullarda gerçekleşiyorsa ve göstergede buna uygunsa, göstergeniz sağlamdır. Bunu tespit etmenin en güzel yolu voltmetre ile ısı sensörünü ölçmektir. Ölçtüğünüz değeri göstergede görüyorsanız sorun yoktur.

19. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    komprosör yapmasında sorun yok hatta daha ii gibi gelio.hissedilir derecede kasıo araba kendini bu bi sorun mu hersey yolundamı demek? çok soru soruorum kusuruma bakmayın

20. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    anladım tesekkür ederim birazdan servise gidicem usta yaparsa hemen getir demişti ben en iisi bi götüreyimde caresine baksınlar yardımlarınız için tesekkür ederim saolun

Bu Sayfayı Paylaş