Forumlarda mutlaka vardır ama tamamını okuyup bulmak zor olacak...bu yüzden konu açtım...2003 model accent lx 1.3 12v / 85 bg aracım var..fahiş benzin fiyatlarından arabayabinemez olduk...lpg taktırmayı düşünüyorum..hangi marka lpg kiti taktırmalıyım..kullanan arkadaşlardan öneri ve tavsiyelerini bekliyorum...özellikle landi renzo ve atiker için ne dersiniz?..
klasik cevap vereyim..marka değil usta ve montaj önemlidir... forumda kullanıcıların taktığı anket var.. atiker 1. sırada.. iyi bir ustaya atiker taktırabilirsiniz...ayarını iyi yaptırırsanız gayet memnun kalırsınız..
İstanbul'da Çevre Mühendislikte Atiker montajı öneririm. Bakım maliyetleri daha ucuz, filtresi 30.000 km de bir değişiyor.
1.3 aracıma atiker taktırdım bugune kadar hiçbir sorun yasamadım atiker tavsiye ederim ama klasik cvp montaj cok önemli....
bende atiker öneririm kendimde kullanıyorum yaklaşık 9 ay olacak hiçbir sorun yaşamadım.anadolu yakasında iseniz candan mühendisliği tavsiye ederim.
Aksine bende o firmayı tavsiye etmem, önceki kit'im orada takılmıştı, takana kadar her şey iyi, taktıktan sonra ben memnun kalmadım.
valla ben4 sene önce babamın araca toyota lavato taktık sorunsuz kullanıoruz hala- şimdi kendi aracıma taktım 9 ay oldu sorunsuz kullanıyorum bundan önce 2 ticari taksimize ve duraktaki biçok araca o firmadan lpg taktırdık şimdiye kadar bi sorunla karşılaşmadık ne montjda nede satıştan sonra.ticarileri nekadar bakıma vs ayarlatmaya götürdüysem gayet iyi karşılandım ve sorun yaşamadım.
Sıkıntımla ilgili bir platformda yine durumu belirtmiştim, kendileride ora üye, gelip yaptıkları hatayı düzeltmek yerine kendilerini masum göstermeye çalıştılar. Zaten benim için o an bitmiştir.
doğrudur belki bende sorun yaşasaydım banada öle davranacaklardı kimbilir.ama senelerdir araçlarda herhangi bir sorun yaşamadığım için bu taraflarını görmedim oyüzden firmaya kötü diyemem.
Atikeri tavsiye ederim iyi bir ayar yapıldıktan sonra problemsiz. Atiker lpg filtresi 30 bin km de birmi değişiyor? Burada atiker bayisi bizi kazıklıyor anlaşılan 10 binde bir değiştiriyorlar burada fiyatıda 40-50 arası birşeydi.
2 tip filtre var, yeni çıkardıkları sistemde yağ filtresini andıran büyük bir filtre kullanmışlar, map sensorude buna entegre edilmiş, bosch 'un ürünü.
Teknik olarak fazla bilmem..benim için önemli olanmaliyeti ve lpg taktırdıktan sonra aracımda çekişten düşme,rölanti bozukluğu,stop etme sesli çalışma gibi sorunlarla karşılaşmamam..bu ay sonuna kadar taktırmak istiyorum...karar aşamasındayım..
Montajı düzgün yapılmayan her kit bunu yapabilir, ben bu nedenle iyi bir montajcı seçtim ve şu an çok memnunum, İstanbul'daki arkadaşlara tavsiye ederim.