Merhaba arkadaşlar, Foruma ve hyundai ailesine yeni üye oldum. 2004 1.3 gls model bir getzim var. Daha önce 2 yıl boyunca 1.5 crdi getz kullanmıştım ama şirket aracıydı. Öncelikle aracımı çok seviyorum. Yalnız bazı sorularım var: 1-Debriyaj çok dipten kavruyor, hatta vitesler tık tık ederek geçiriyorum. 30000 km önce değişmiş bu durum normalmi 2-Yakıt şuanda 100 lt gaz ile 390 km yol yaptım. Genellikle sakin kullanmaya çalışıyorum. 3-Devir saati araç boştayken gaza bastığımda seri bir şekilde değilde kesik kesik yükselip iniyor. 4-Çekişi normal gibi, 170 km ye kadar çıktım gayet iyi ama bazen 2000 devire gelene kadar sanki biraz yakıt kesiyormuş gibi oluyor. Not: aracı aldıktan sonra 4 bujisini yeniledim, 5w40 yağı yeniledim, buji kabloları en kalitelisiyle , hava,polen ve yağ filtreleride değişti. Sizin görüşleriniz nedir. Birde Ankaradayım, işten anlayan, insanı maddi anlamda kandırayacak sağlam bir ustada tavsiye ederseniz sevinirim. Herkese tekrar selamlar.
hoşgeldiniz hayırlı olsun aracınız seri dur kalklarda debriyajdan ayagınızı kaldırırken arabada sallama titreme oluyorsa debriyaj balatanız azalmıştır. dipten kavramayı ayarlatarak biraz yukarıya aldırabilirsiniz. yakıtınız normal km de 25 - 26 kuruş gibi bi rakama tekabul ediyor devir saatinin kesik kesik ilerlemesi sanki normal degil gibi yakıt da falan bi pislik olabilir buji yenilemeden öncede aynı sorunlar varmıydı ?
bence gaz ınızda yada filtreniz de pislik var muhtemelen filtre uzun zamandır degişmemişse maliyeti az degiştirebilirsiniz. Ankara kazım karabekir sanayide bile degiştiriyorlar.
Gaz filtresini almıştım ama uygun çıkmadı, artık gideceğim sanayiye. Yalnız devir saatindeki kesiklik benzindeyken de var. Acaba devir sensörü vs olabilirmi?
Aslında şöyle, motor devir alması normal, yani gaza basıyorum canavar gibi ses geliyo, ama devir saati kesik kesik yükselip geri iniyor. Dediğinin parça ne kadardır her usta anlar mı ?
Hafif rampalı yoldayken, yavaş hızlanırken arabanın silkeleme değilde kerkşnme gibi yaptığını hissediyorum. Ama bariz bi şekilde değil. Rampalardada bi raz çabuk bayılıyo gibi.