Arkadaşlar 1.3 GLS 2005 getzim var ve bu kış satın aldım. 140.000de arabam ve şehirlerarası yolculuklar tam olarak eziyete dönüşüyor. Araçta dört kişi ve 100 kg kadar yükle 110 üstüne çıktığım anda direksiyonda hakimiyet kaybı, isteğim dışı sağa ve sola çekmeler yaşıyorum. Aracı kontrol etmekte zorlanıyorum. Şuan araçta atiker sıralı sistem var. Acaba araç küçük motorlu olduğundan mı yaşıyorum yoksa anormal bir durum mu? Düşük hızlarda kesinlikle böyle bir problem yok. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Yarın tekrar bi Ankara'ya yolculuğum var orada bir ustaya gidip durumumu anlatacağım. Ön takımlardan kastınızı anlamadım ne yalan söyleyeyim ilk arabam bu. Aracın lastiklerini söküp aks vs parçalarının kontrolleri yapıldı, balatalar komple değişti Triger seti komple değişti 4 adet yeni yazlık lastik aldım Bunları yaptım, ön takım dedikleriniz acaba aks vs dışında mı kalıyor? Yani usta tarafından kazıklanmamak için soruyorum
Rot, rot başları alt tabla z rot buna benzer parçalar kazıklanmamak için rot balans yapan yere gidin komple ön takım kontrolü yaptırın on yirmi tl bir şey adamlar baksın eğer yıpranmış parçalar varsa liste halinde size söyler o zaman burada paylaşır iseniz konuyu daha net yardımcı olma şansımız olur. Dikkatli gelin titreme hızına çıkmayın.
Teşekkür ederim 2-3 gün içerisinde tekrar dönüş yapacağım kontrol bu kadar uygun fiyatlıysa problem yok
Uygun merak etmeyin konuya kontrol sonuçlarını yazar iseniz daha sağlıklı bir şekilde yardımcı oluruz en azından.
Arka takımlarada baktırın aynı sorun bende de arka tarafin ayarlarini duzelttirdim normale dondu GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bahsettiğiniz sey ekstra bir sorun mu yoksa Getz'in yol tutuşunu mu garipsediniz bence once ona karar vermek lazım. Era da Getz de yuksek hizda özellikle yanal rüzgar varsa yol tutusunda büyük kayıp yasayan araçlar bence arabanin sagini solunu kurcalatmadan etrafinizda deneyebileceginiz başka bir getz varsa onu deneyin eger sizin araciniz ondan da kötüyse o zaman cozum yolu aramaya başlayın
Etrafımda getzi olan arkadaşım yok ama anormal olduğunu düşünüyorum çünkü kontrol etmek aşırı zorlaşıyor aracı. Şuana kadar 50 kere denediysem 130 seviyelerine çıkmayı her seferinde karşılaştım bu problemle. Her seferinde yanak rüzgar denk gelmiş midir bilmiyorum ama hep virajsız düz yollarda denedim ondan çok bariz hissediyorum. Yine de aynı motor ve kasada bir getz kullanmaya çalışacağım teşekkür ederim
getz'e 4 kişi bindirdiğinizde, araç yere yaklaşır ve yolu daha iyi tutar. dediğiniz kadar kötü olması bence normal değil. direksiyonda belirli bir hıza geldiğinizde titreme varsa balans ayarı yaptırmalısınız. araç kendini toplayamıyorsa, yolda duramıyorsa ön ve arka amortisörleri kontrol ettirmelisiniz. direksiyonunuzda boşluk oluşmuş olabilir, bu durumda ön takımdaki aşınan parçaların değişmesi gerekir. hyundai parçaları pahalı değildir, aşınan parçalar için orjinal ya da kaliteli ikinci el parça alıp değişim yaptırırsanız sorunlar çözülür.
Lastiklerde çok önemli erada lastikler eskiydi 100 ü geçince araba tornete dönüşüyordu Ada'm akıllı lastik aldım mercedes gibi oldu valla