Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.3 getz yardım

'LPG Sistemleri' forumunda taner tarafından 19 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. taner

taner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 1.3 getzime atiker sıralı sistem taktırmayı duşunuyorum faturasınıda bır sene sonra kestiricem vizeye yakın bir zamanda yanlız kafama takılan birşey var ben şimdi depomu 160 liraya dolduruyorum şehir ici 550 km yapıyorum 40 lt simit tup 80 liraya doluyor 550 km yol yapıyor diye hesapladım bir yanlışlık varmı kullanan arkadaşlar fazla veya eksik yardımcı olurmusunuz teşekkurler https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tam hesap yapmadım ama 1/3 oranında karınız oluyor lpg de genelde. (bnm kendi aracıma göre yapotıgım hesapta lpg 19,25tl e 100km giderken benzinde ise 29,75 e gidiyordu.) buı acıdan bakarsanız 160/3=53 tl daha az ödeyerek benzinle aynı yolu yapıyor olamnız gerekir. Yani benzinle 160 tl e vererek yaptıgınız km i, lpg de 107tl lik gaz ile yapacaksınız. Bu bnm aracımın yakıt sarfiyatına göre tabi. Fakat sizinkide muhtemelen asagı yukarı böyle cıkacktır.

3. taner

taner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    saol kardeşim bende bi ara kimse bişey yazmıcak sanmıştım verdin rakamlar beni biraz aydınlattı benim araba seninkiyle aynı yakıyodur doğru söyluyosun ufak motor ağırlık standart tekrar sağol

4. burhany

burhany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    karışık olarak 60 liraya 320 km gidiliyor bu aralar... yazın değişir tabi.ben hep 60 liralık alıyorum zamdan önce 370 giderdi. şimdi 320yi zor buluyor

5. taner

taner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benzinden cok daha ıyı zaten tupsuz araba kalmadı piyasada nerdeyse saol arkadaşım

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim karbüratörlü aracım 20 tllik lpg ile tamamen şehir içinde 100 km gidiyor. 80 tlye 400 km gidebilirsiniz bence. ama kullanımdan kullanıma biraz değişebilir.

7. uytun_10

uytun_10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg li otm getz vardı iki depo kullanmak nasip oldu kaza yaptım sonra.30litre alıyordu tam boşken ve 280km ortalama yapıyordu yalnız sakin kullanmadım hiç bir de otm vitesti.kesinlikle şart lpg.atiker hem yerli hem sorunsuz bence.yalnız gaza çok yüklenince devirli kullandığımda nedendir bilmiyorum ama lpg den benzine geçiyordu kendi kendine arkdaş ayarlanabileceğini söylemiştikısmet olmadı kaza yaptık

8. taner

taner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arac 1.3 cok nokta enjeksiyon olduğu icin ben 500 gibi duşunuyorum ama tabi belli olmaz ne yakıcağı

9. taner

taner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam inşallah en yakın zamanda yenisin alırsın benden sana bir tavsiye otomatik alma coook yakıyor

10. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam 45 Litrelik depoyle şehir içinde 550 KM yol yapabiliyorsan hiç taktırma derim. Benim Getz 45 litre benzinle şehir içinde anca 400 KM yapıyordu ve taktırdım Atiker LPG yi şimdi keyfim çok rahat. 30 TL lik gazla şimdi şehir içinde 200 Km yol yapıyorum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

11. taner

taner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bilader şehir icinde 550 km yapıyorum tabi devirli kullanıyorum gereksiz dur kalk yapmıyorum boşa atılcak yerlerde atıyorum o şekılde biraz tadı olmuyo araba surmenın ama napıcan işte

12. uytun_10

uytun_10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    boşa atmak yakıtı azaltır bilgisi yanlıştır araç devamlı viteste olsun daha çok yakıyor boşta...

13. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum, yeni sistem otomobillerde ayağını gazdan çektiğinde yakıt pompası yakıtı kesiyor...

14. taner

taner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun baba tamam doğru söyluyosun ama araba aşağı doğru akmadığı zaman gaza dokunmaya mecbursun bu ekstra yakıt oluyo işte boştayken öyle bir derdın yok benım boşa attım yerler 2 km iniş tatlı rampalardan bahsedıyorum araba viteste olunca akmıyor aşağı doğru

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    o zaman vites büyüteceksiniz, baktın 2 ile akmıyo, 3 e atacaksın bak nasıl akıyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş