Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.3 Getz motor yağı karter kapasitesi

'Getz Forum - Club' forumunda xberk tarafından 14 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar, dün getzimin motor yağını değiştirmeye gittim, 4 litre magnatec aldım, usta ölçü ilekoydu yağı, sonra yağ çubuğundan kontrol etti 3 litrede doldu dedi. Kalan bir litreyi de fiyattan düştük. Hava filtresi ile yağ filtresini de değiştik. 3 litre bana az gibi geldi ama çubuğa bakınca F ile L arasında normal görünüyor. Genelde arabaların yağ karter kapasiteleri 4 litre civarında olduğu için kafamı kurcaladı, sizce 3 litre normal mi Getz için?

2. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    yag fıltresı ıle bırlıkte kesınlıkle 3 lt reye dolmaz 3.5-3.7 lt arası alır yalısınız var
    f-l cızgısı arasında degıl F cizgıdınde olması lazım zaman ıcınde ekslılerek F-L arasına gelır eger suan F-L nın ortasında ıse motor durumuna gore 10 000km yapana kadar yenıden yag eklemek zorunda kalabılırsın
    Düzenleyen : onur-d

3. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tam tahmin ettiğim gibi, o halde ustaya tekrar uğramam gerekecek. Çok teşekkürler.

4. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    kaca yaptırdınız bakım işlemini

5. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Magnatec yağ + yağ filtresi + hava filtresi toplam 72 TL (ama yağ 3litre koyduk kalan bir litreyi fiyattan düştük).

6. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Acelem vardı bujilere baktıramadım, önümüzdeki cumartesi bujilerin durumuna baktırıp gerekiyorsa onları dadeğiştireceğim.

7. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    fıyat normal sana tavsıyem her 10.000 km de bıjılerı degıstır katolog 30.000 dıyor ama hıkaye 15.000 km bujıler hemen kendını bellı ettı suan 1lt fazla yakıyorum ve eskısı gıbı atak degıl aracım

8. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesinlikle katılıyorum, bugüne kadar hiçbir aracımda 10.000 km'den fazla kullanmadım bujileri. Getzi alalı 1 ay olmadı, 2005 model daha 37.000'de ama benden önceki sahibinin ne zaman değiştirdiğini bilmediğim için bujileri değiştirmeyi düşünüyorum, yakıt bana da biraz fazla geldi. Mesela araçtan çıkan yağ simsiyahtı, eksik değildi ama epey kararmıştı.

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    aracı servıste kontrol ettırıdınmı km le oynanmasınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

ne işya hiç gezmemişmi adam ben 97.000 de aldım suan 105.000 deyım gercı bende pek gezmem ayda 1000 yapıyorum

Düzenleyen : onur-d

10. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Adam değil 62 yaşında bir kadından aldım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Ben de senede en fazla 8 ila 10.000 km civarındayol yaparım.

11. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Km orijinal zaten Hyundai Uçar'ın ikinci eline takasa vermiş oradan aldım, sıkıntı yok. Araçta 2 parça boya var, değişen yok, tertemiz bi araç maşallah.

12. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    hayırlı olsunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok teşekkürler.. :)

14. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada internette Hyundai'nin sitesinden indirdiğim Getz kullanıcı kitabında 1.4'lerin yağ kapasitesi için 3.3 lt yazıyor ama tabi 1.3 kitapçığı olmadığından 1.3'lerin seviyesini kontrol edemedim. Yağ çubuğundan seviyeyi geçen gün yine kontrol ettim F ile L'nin tam ortasında duruyor yağ. Bir ayiçinde tekrar bakıp belki aynı yağdan bir 300 gr kadar ilave edebilirim. Yağ eksiltme hiç yok arabada, eski yağı simsiyah olmuştu ancak seviyede hiç düşme yoktu. Magnatec te güvendiğim bir yağdır.

15. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bujiler de değişti. Bariz çekiş arttı diyebilirim. Yakıt tasarrufunu gözlemleyip bilgi veririm. Dört adet Champion buji (RC10YC4) 15 TL'ye aldım, kendim değiştirdim. 15 TL için benzinden dünyanın zararına girmeye değmez :)

16. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bende dun degıstım 10 lıra para aldı guya tanıdık serefsız ama yok bunun anahtarını alıp bundan sonra kendım degısıcem

17. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    ben 4ltlık magnetecı 45 lıraya aldım yag degısmınden sonra bıdonda bıraz kaldı 6000 km oldu eksılme cok az F-L cızgısının 4te 1 kadar eksılttı

18. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok basit bişey, ben yıllardır bujilerimi kendim değiştiririm. Ancak piyasada buji anahtarı adı altında satılan T şeklinde telden imal edilmiş uyduruk anahtarlardan almamanı tavsiye ederim, çok çabuk kırılıyorlar (onlar birkaç kalite sanırım). Onun yerine lokma anahtarı gibi krom kaplı çelikten imal edilmiş anahtarlardan almak daha mantıklı. Aksaraydan almıştım ben yıllar önce, tezgahta satıyordu adam, çok kaliteli çıktı. Biraz daha para verirsin ama bir kere al, ömürlük kullan :) Gerçi Getz'in bujileri çok kolay yerde, çevir çıksın, görünüyor bujiler. Palio 1.6'da 20 cm içerdeydi, neredeyse hiç görünmüyordu ve 25 cm'lik anahtar ile sökebiliyordum ancak.

19. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    45 TL çok iyi fiyat, hatta nefis fiyat :) bana 70 TL demişlerdi 4 litre için, bidonun 3 litresini kullanınca fiyat biraz düştü tabi. İlerleyen zamanda 1 Litrelik daha alıp ekleyeceğim.

20. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    ınternette o dedıgın t seklındekılerden var banada saglam gıbı gelmedıgınden almadım bakalım lokma tıp bulursam alıcam 10 lıra bujı degısmıne vermek zoruma gıdıyor

Bu Sayfayı Paylaş