Selam iyi günler arkadaşlar.. 2005 model 12 valf getzim var.. Kaputu açtığım zaman fren ve direksiyon hidroliği deposunu göremiyorum neresinde bu depolar illa ustaya mı götürmek lazım erişilebilir bir yerde değil mi?
Teşekkür ederim.. Havanın kavurucu sıcaklığı gitsin gidip bakacağım ) okadar bakıp göremem de ayrı bişey )
12 valf yazınca 1.3 benzinli akla geliyor haliyle. dizel elektrikli direksiyon, fren hidroliği aynı yerde.
Teşekkür ederim.. Benim araba elektrikli direksiyonmu var bişey daha öğrendim.. Bende eski araba gözü ile bakıyordum elin çekik gözlülleri neler yapmış
Fren hidroliğini motorcu mu değişir frenci mi? Bence benden önce değişmemiştir ve bana göre belirli bir zaman sonra değişmesi lazım
Genelde frenci diye bir usta çeşidi olmuyor iyi bilinen bir Hyundai özel ya da yetkili servisinde değişimi yaptırabilirsiniz. Eliniz yatkınsa kendiniz de aracı krikoya alıp lastiği fren merkezinden en uzaktakinden en yakına doğru pompala boşalt tekrar doldur yaparak yenileyebilirsiniz.
makineyle değiştirenler de var, makine dediğim daha iyi vakum yapıyor. içindeki havayı da alıyor. iyi bir işçilik olduktan sonra kimin değiştireceği pek önemli değil.
benim ikamet ettiğim yerlerde sanayide sadece fren işine bakan, başka hiçbir tamirat yapmayan dükkanlar var. onların elindeki bazı aparatlar ve uzmanlıkları sanayideki normal dükkanlarda olmuyor. arkadaş da frenci diye herhalde bunları söylüyor herhalde.
Bazı sanayilerde frenci ustaları vardır. Ellerindeki edavat ve sürekli fren işiyle uğraşıyor olmaları nedeniyle bir çok ustanın ya yapmadığı ya da yapamadığı fren hidroliği değişimi kaliper ayarı vb konuları olduk.a hızlı ve titiz bir şekilde çözebiliyorlar.