Arkadaşlar arabam biraz gidip stop ediyor.2-3 tane ustaya gösterdim hepsi distribütör değişmesi lazım dedi.çin mali taktik olmadı orjinal olması gerekiyormuş.bildiğiniz çıkmada olabilir sıfır da olabilir distribütör satan site veya elinde olan varmı.kirikkalede bulamadım.hatta ankara ostimde de bulamadım bayram dolayısıyla. Acil yardimlarinizi bekliyorum arkadaşlar.araç 98 model 1.3 ls karbüratörlü.
Hocam orjinal diye değiştirdim ama bilmiyorum.burdAki ustalarda distribütör tamamen değişmesi lazım diyor.
Istanbul dan yedek parçaci ile konuştum 240 tl çin mali var adama dedim usta burda taktı çalışmadı 3 arabadan 1 inde çalışıyor orjinal olması gerekir dedi dedim.adam ne alaka abi ya takamamistir yada parça bozuktur dedi.valla kime inanayim ne yapayım anlamadım.arabada evin önünde yatıyor.ihtiyaç da var
Hocam yıldız sanayi baktım cumartesi arefeden bir gün önce bulamadım.şu anda kırıkkale deyim.güven oto tel var arıyorum adam yok diyor 15 dak bir ara diyor
Hocam benim başıma da geldi distribütör sanayide Elk.orjinal zor bulunur Çin malı sağlıksız olur dedi bunun yerine slk okuyucu takcem dedi parçaçıdan slk okuyucu 50 tl yarım ay diye bir parça 40 tl ye aldık distribütör e yarım ay parçayı okuyucuyu kablo ile dışarıya ateşleme bobininin olduğu yere monte etti sıkıntı gitti bir yıldan beri kullanıyorum kolay kolay arıza açmaz dedi en iyi çözüm bu dedi işi bilen bir Elk.bulursan iş bir saatlik
hocam bizim arkadaşta uno vardı çok uğraştırdı bizi kendi kendine stop ediyordu rolantı bazen sapıtıyordu çok dolandırdı boğaz kelebeği dediler onu da orjinal ile değişti durum yine aynı başka ustada dediki boğaz kelebeği bozulmaz kolay kolay en fazla ayarı bozulur oda düzeltilir demişti en son bu aracı ilk çalıştırmada soğuklarda jikle çekilir yanlız biz hiç çekmiyorduk meğersem o takılı kalmış boğaz kelebeğin yenisi takılmasına rağmen devamlı açıktı galiba hatırladığım kadarıyla onu düzeltti arkadaş hiçbir problem kalmadı. belki faydası olur.
Arkadaşlar ıstanbul dan distribütör buldum orjinal çıkma.taktik şu anda arabada sorun yok ama motorun rölantideki sesi arttı.bunun sebebi ne olabilir fikri olan varmı
rölanti devri kaç diyeceğim ama devir saati yok. devir artmışsa ayarlamak lazım. ama aynı devirde yüksek ses veriyorsa motor yağı gibi nedenleri olabilir. aracın gidişinde problem yoksa dert etmeyin.