çok dik yokuş derken kaç derecelik yokuştan bahsediyorsun.Ayrıca Arac lpg'li mi o anda lpg ile mi kalkmaya çalıştın.
Araçta klima var ise klima açık konumdaysa... ve yokuş dik ise stop ettirebilir... Bizim belediyenin 1.3 lineaları klima açıkken stop ediyor bazen
Ben taksiciyim araç benzinli dizel yada otomatik vites olsun el freni desteğiyle yokuştan kalk hem aracın motoru yıpranmaz hem baskı balatanın ömrü uzun olur hemde otomatik şanzumanın EL FRENİ KULLANMAK ACEMİLİK DEĞİLDİR size başkası el freni olmadan kalkış yapamıyorsun acemimisin desede aldırmayın aracınızı ve cebinizi düşünün derim
Ben öyle bir yerde el frenini çekiyorum , araç kavrayıp harekete geçerken indirip yola devam ediyorum , söylediğiniz şartları gözümde canlandıramıyorum , fazla kütürtü patırtı pati çekmeden kalkmak için en temizi el freni. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Çok normal bende 1.3 yumurta var iken bende yaşamıştım bu sorunu ama nedense aynı motora sahip 1.3 milenyumda hatırlamıyorum belkide , araçdaki hava filtresinin etkisi olabilir...
ben o tip bayırlarda motosiklet ile fren destekli kalkıyordum. dik bayırlarda el freni desteğini alırım her halükarda