Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi Hyundai Accent 2003 1.3 Milenyum aracımı aldıktan sonra km'sini hesaplamak anca nasip oldu şehir içi klimasız araç devirli kullanılmasına rağmen benzin de 450 krş yakıyor sizce bu normal mi ? Çevrem de ben de fazla olduğunu düşünüyoruz... Ne kadar benzin fiyatları 4.50 tl'yi bulsa da maksimum 350-400 krş tahmin ediyorduk. Herkesin fikirlerini,yorumlarını ve yardımlarını bekliyorum lütfen ?
9,8lt benzin tüketmişsiniz. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama istanbulda 2-3kmlik periyotlarla motor soğukken kullanıldığında 11lt leri görmek mümkün. Benzinli araçlarda bu 9-10lt bandını görmek çok olası. Benzin tüketiminden şikayetçiyseniz lpg en etkili çözüm. Siz, çevrenizde az yaktığını iddia eden kişilerle deneme sürüşü yapın. Aynı koşullarda aynı kişi tüm araçları kullansın. O zaman kıyaslasınlar yakıtı. 1.3 olması az yakar mantığı kısmen doğru olmakla birlikte, biraz yük bindiğinde 1.5kadar rahatlıkla yakar. Bunu da gözden kaçırmayın.
Klasik bakım periyodları da önemli, ayrıca şunu unutmamak lazım küçük motorlarda gaza büyük motorlu araçlara göre daha fazla basarsınız.. önceki aracım 1.3 accent den biliyorum.
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler... Şehir : İstanbul Aracımı 1 yıl sonra askerlik nedeniyle satmayı düşündüğüm için lpg taktırmayı mantıklı bulmuyorum. 1.3 motorlarda çok bastığınızda devirsiz kulandığınızda çok yakıyor ama ben oldukça devirli ve sert kullanmamaya çalıştığım halde bana biraz fazla geldi km 450 krş 300-350 krş arası beklerdim şehiriçin de ? Birde genellikle arabayı tek kullanırım yük olmaz yani fazla genelde
Teşekkürler... Bakımlar derken ; Yağ,Yağ filtresi,Buji,Buji kabloları,Benzin filtresi,Hava filtresi falan hep değişti...
Ankara da 1.3 aracım 35 kr falan yakardı, bakımları tam ise sorun yok ama dedigimin arkasındayım 90 km/h hıza erişmek için 1.3 araçlarda gaza daha fazla basıyoruz ve araç yakıyor. Şimdiki 1.6 aracım hemen hızlanıyor gaza az dokunmam ile...
Haklısınız... İlk göz ağrı olunca böyle oluyor naparsınız... Kısmetse askerlik dönüşü 1.5 dizel veya 1.6 benzin+lpg'li bi araç almak olucak zaten kesinlikle sırf rampalarda tıkanmamak için bile 1.3 12 v alınmaz sonradan zamanla anlıyor insan...
30-35kr yakması için 6,5-7,6 gibi yakması gerekir. Şehiriçinde bu değerleri yakabilen benzinli araba bir elin parmağını geçmez. Bu yüzden pek kafanıza takmayın. Bujiler eskidiyse onları değiştirin, filtrelerini değiştirin. Mümkün olduğunca sakin kullanmaya çalışın. İst şehiriçinde 8,5-9,5lt aralığı makuldür.
Teşekkürler.450 krş normal diyorsunuz sanırım... Bujiler filtreler değişti.Benzin pompa şamandırasında bi sıkıntı var sanırım benim aracın bi yerde bi kaçak sızıntı gibi bişey ona da bi baktırmak lazım... Birde şehir dışına çıktığımda hesaplamam gerekicek bakalım şehir dışı ne kadar yakıcak merak ediyorum ?
Ya arkadaşım bu konuyu açmış bende incelerken benim durumuda soruyum.. Konyada yaşıyorum. Tüp fiyatı 2.45 iken doldurdum.. 60 tlde doldu. şehir içi 175 km felan anca gittim... yani bana yüksek geldi... Sizce ne yapmalıyım... Yada havalar hep eksi 7-8 gibi gidiyorya normalmi... Birde küçük bebeğim olduğu için ben önceden iner arabay 5 dk felan çalıştırır ısıtırım.. Ve hep kalorifer çalıştırırım (Klima yok)
o hava derecesinde birde arabayı ısıttığınız söylüyorsunuz ALLAH bağışlasın üşütmemek lazım kim bakar yakıta gayet normal ben dizel araçta kısa mesafe şehir içi bazen 60 tl ye 160 km yapıyom erayla