Iyigunler accent 1.3 aracimin lpg sorunu var lpg ye gecer gecmez stop ediyor ama benzinde sorunsuz calisiyor bulundugum yerde bu isten anlayan tamirciler yok o yuzden kendim yapmak zorunda kaliyorum bana sorunu aciklaya bilicek bir arkadas bekliyorum birde aracin pc baglantisi icin de odb 2(eodb 1260) aldim bunlada pc ye baglamak icin program gerekli oldu kabloyla gelen programda 1.3 accent icin program yok 1.3 icin hangi programi kullanabilicegim hakkind bilgi verebilicek arkadaslarin yardimci olmasini bekliyorum simdiden tesekur ediyorum yardimlarinizi ve bilgilerinizi bekliyorum
LPG sisteminiz nedir? obd üzerinden lpg sistemine bağlanamazsınız, ancak aracın ecu'una bağlanabilirsiniz. Bunun için scanmaster gibi yazılımlar deneyebilirsiniz.
2003 model ve lpg sistemi g3 1.3 3 kapili bir odb 2 cihazi siparis verdim ve geldi ama baglanti kuramadim programinda 1.3 accent yoktu. bazi rivayetlere gore ecu ya yapilan ayarlar lpg beynine gonderiliyomus ecu sayesinde (oyle degilse lpg beynine baglanabilmek icin hangi cihazi kullanmam gerekli )tesekurler Düzenleyen : hasretim
obd cihazı ile araç arasındaki iletişimi scanmaster programı ile sağlayabilirsiniz. lpg kitinizi kme diego g3 ise lpg interface ayar kablosu almanız gerekir. Araç ECU'suna ayar yapmak için ise obd kablosu değil flasher almanız gerekir, bununda lpg sistemi ile bir alakası yok, flasher kullanımı üst düzey bilgi ister, risk taşır.
cok saolun bana gerekli flasher kablo markalari ve lpg ye baglanana bilmem icin gerekli cihazlari yazarsaniz sevinirim ben peki aracimi nasil tamir edebilirim benim arizam ne olabilir stop etme sebebi lpg ye gecin ce benzin de duzgun calisir ken ayari bozulmus ise duzelte bilmem mumkundur cunki meslek lisesi okudum tamir islerinde ufak ugraslar sonucu yapabilirim bozulsadamuhim degil ogreniyim yeterki geri yaparim msn den de yardimci olabilirseniz sevinirim birde lpg kitinin markasini cozemedim kagitlari silinmis oldugu icin
Flasher'lık bir arızanız yok, flasher zaten arıza gidermek için değildir. Büyük ihtimalle LPG bağlantı kablosunu Hollanda 'da bulamazsınız.
lpg'ye geçince stop etmesi, lpg filtresi veya enjektörlerden de olabilme ihtimali var. bir de bunlara bakın.
lpg sistemleri ecu denilen kontrol ünitesi ile kontrol edilir.her ecunün kendi yazılım programı ve kablosu vardır. o kablo ile bağlantı yaptığınız zaman programı çalıştırır ve aracın neresinde abir arıza varsa tespit edebilirsiniz. her markanın da ecu üreticisi aynı olmayabilir. birden fazla ecu üreticisi var dünyada. bu yüzden arıza tespiti için öncelikle aracınızda hangi sistemin takılı olduğunu bilmeniz gerekir. böylece o sistemin herhangi bir bayisine giderek aracınıza baktırabilirsiniz. aracın belgeleri silinmiş ise bile sistem üzerinde herhangi bir parçada en azından ecu üstündesistem markası mutlaka yazılıdır. bunu bir kontrol ederseniz daha iyi yardımcı olmak isteriz.
Ben kendisiyle dün görüştüm, malesef hollanda da servis bulamıyor. Aracın üzerindeki sistemin resmini gönderdi, ben brc yada kitmtm olduğunu düşünüyorum. Sistem almanya da takılmış.
benim arkadasin fiat bravo 2001 model arabasi var ustunde landrenzo sirali sistem takili onunda benzinden gaza gecerken arkdan tupten tik diye ses geliyor ama gecer gecmez stop ediyor elle benzine aliyoruz ozaman sorunsuz calisiyr gaza gecirmk icin basinca stop ediyor muhtemel sorun nedir acaba arkadaslar
arac sicakken sogukken farketmiyor surekli yapiyor yanliz soyle bisey olmustu bu olay olmadan lpg sisteminin sigortasi atmisti degistirdik simdi stop etmeye basladi