Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.3 Accent Benzin Kokusu Ve Antifriz

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda AspNet07 tarafından 22 Şubat 2026 17:02 tarihinde açılan konu

1. AspNet07

AspNet07 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Refik
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Merhaba,
    Konu açacak başlık aradım ama çoğu eski tarihli bulamadım. Buraya yazıyorum. İyisinizdir umarım.

2004 model 1.3 Motor 300 binde bir araç aldım,
    Aracı henüz üzerime almadım, yarın bir ustaya motorunu gösterip almayı planladık.

araç sahibi titiz 8-9 bin km yol yapmış, öncesinde de km uzun yol kullanılmış. Motoru fena değil, biraz beyaz duman birazda su damlattı eksoz ama soğuk ta olduğundan normal dedi sahibi.
    Aracın bakımlarını iyi bir serviste yaptırmış, evraklarınıda muhafaza etmiş.
    Kliması vitesleri denedim, gayet iyi durumda, döşemeleride çok eski değil ailecek binebilecek durumdaydı. Değişeni yok, boyalı yerleri var. Lastikleri sıfır, yakıt depoları dolu araçla çok oynanmamış bir kaç kapıda uzun çiziği var.
    Aracı aldım sayılır. Yağ, filtre değişimleri bakımı ne kadar tutar.hafif bakımı? teşekkürler.

2. AspNet07

AspNet07 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Refik
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Merhaba
    Aracımda aşağıdaki durumlar var. anlayanlar cevaplarsa memnun olurum.

60-70 km hıza ulaşınca ön camdan mı ön kaputtan mı bilemedim aracın ön sağından rüzgar sesi geliyor. Camlar kapalı.

motor suyunda biraz paslanma var. Sorun olur mu, çok değil ama var kabtan anlaşılıyor hortumu söküp bakında görülüyor. Kokusu pas kokusu.

Uzun yolda camı açınca yarı yanmış yarı çiğ benzin kokusu geliyor, yavaşken hiç gelmiyor.

araç tüplü ve öfkeli 2004 model düz vites 1.3 admire

güzel temiz bakımlı.

3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,410
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Aracınızın içinden duyulan sesler bazan tam aksi yönden de olabiliyor yani soldan da olabilir. Rüzgar sesi genellikle fitille cam arasındaki boşluklardan gelir , kapı çerçeve fitili ile cam fitillerine bakılmalı ayrıca kapı fitilleri ve cam fitillerinden başka motor bölmesinden kokpite giren kablo delikleri etrafındaki boşluklardan da olur.
    Aracınızda (mavi,yeşil veya kırmızı )antifriz yoksa suyun paslanması ve motor ısındıkça taşırma kabına bir takım kirli partikülleri atması normal , aracın radyatör tapasını açıp suyu hepten salıp , bir temiz suyla devridaim yaptırdıktan sonra ilk kez antifriz kullanacaksan mavi veya yeşil antifriz koyarak bir süre kullanmanız iyi olur.

4. AspNet07

AspNet07 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Refik
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Kaan Bey Merhaba,

aracı yeni aldım antifiriz koyarsam motoru komple kucağımıza almayalım, dizel bir araçta başıma geldi, sapa sağlam aracı bakıma diye götürdüm, usta suyu boşaltıp antifiriz koydular, bizde anlamıyoruz iyi bir şey zannediyoruz. Sormaları gerekiyormuş 3 ay sonra motor conta kapak ne varsa yaktı 100.000 lira masraf çıktı. Bakımdan sonra sürekli su eksiltmeye başladı. Aynı yere git gel beni hortum değiştirmeyle oyaladılar. Olay hortumlarda değilmiş. Öğrendimki eski araca antifiriz kullanılmadı ise konulmazmış. Bunu öğrenmek bana pahalıya maal oldu,
    O yüzden antifiriz falan koymadan bu şekilde binmeyi düşünüyorum. Aracı yeni aldığım için bunlar nasıl araştırıyorum.

camdan gelen rüzgar sesini bulmak için kaputu açıp içlere bakacağım açıklık kablo geçişi boşluklar vs var mı diye. İyi akıl ettiniz.

Son düzenleme: 24 Şubat 2026 20:48
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,540
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, 1 litre castrol radicool mavi antifriz alın, radyatör altındaki tapadan komple suyu boşaltıp önce 2 litre su koyun, sonra üzerine 1 litre radicool koyun ve eksik kalan kısmı yine su ile tamamlayın. çok çok kötü durumda olan bir yer yoksa sorun çıkmaz. zaten çok kötü durumda olan bir yer varsa hiç bir şey yapmasanız da bir süre sonra açılır. en azından antifrizden sonra takip edersiniz.

lpg'de kullanırlen gelen benzin kokusu depo geri besleme valfinden geliyor olabilir.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,410
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    @AspNet07 hocam , cevabı @MSC de vermiş zaten , size diyeceğim , bir aracı antifrizsiz kullanmak o araca yapılacak en büyük kötülüktür. Mesajımda özellikle belirttim , kırmızı antifrizi kesinlikle kullanmayın ama maviden 1 lt alıp sulandırarak koyarsanız hiç yoktan iyidir , çok büyük bir hasar vermez ama durumun daha kötüye gitmesini de önler , hayırlı olsun aracınız güle güle kullanınız. Hiç birimiz araçlar konusunda otorite değiliz , düşe kalka danışarak durumu sürdürmeye gayret ediyoruz , araçlarımızı kullanılabilir tutmak için dayanışma içinde oluyoruz forum olarak.

7. sguvtr

sguvtr Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Seyit GÜVENÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Kıymetli arkadaşım,
    Daha önce de arkadaşlarımız yazmış; aracı antifrizsiz kullanmak araca yapılacak en büyük ihanet. Antifriz sadece kış aylarında kullanılmaz, her mevsimde araca faydalıdır. Yaşamış olduğunuz kötü olay bence kesinlikle antifriz kaynaklı olamaz. Şayet araç alındıktan sonra hiç antifriz kullanılmamış ise muhtemelen devir daim sistemi ya paslanıp delindi ya da tıkandı. Bu durumda da önce araç devir daim sistemi iyice yıkanıp pası arındırılmalı, delik ve tıkanıklıklar için de kontroller yapılmalı, müteakiben antifriz konmalıdır. Dolayısı ile 100.000'lik masraf kesinlikle usta hatası. Bu nedenle aldığınız aracın gerekli temizlik ve kontrollerini yaptırıp antifriz koymanız iyi olacaktır.

Bu Sayfayı Paylaş