Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.0 Motor araba alınır mı?

'İ10 Forum - Club' forumunda 67-i10 tarafından 17 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. 67-i10

67-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    yavuz sukut
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Slm i10 sahibi ve 1.0 motor araç almayı düşünen arkadaşlar,

Uzun bir yazı olacak baştan uyaralım :) Bu sorunun (1.0 motor)yanıtını çok aradım, öncelikli amacım ayakları yerden kesmek, şehirler arası seyahatte veya dolmuşlarda tabiri caizse sürünmemek rahatlik,konfor vs. Kişinin ihtiyaçlarına uygun araç,model,yakit durumu,performans,fiyat(en önemlisi sanirim),vs... meşakatli bir iş.....
    Kendi ihtiyaclarimi belirledim ve şehir içi 4 kişi veya 5 kişi yolda bayilmasin,uzun yolda sağ şeritten gitsin 90-120 arası zorlanmasın, e tabi az yaksin, eldeki parayla en yakin model en az km de olsun diye araştırmaya koyuldum ve i10 donanim ve fiyat olarak en mantıklı seçenek olarak karşıma çıktı fakat 1.0 motor kafada soru isareti oluşturdu.(bir önceki aracim 1,4 free active plus linea) 1.0 motorda deneyim sahibide olmadığımdan tereddüt yaşadım haliyle. Çevremizden herkes ama herkes sakın alma gitmez kalir, uzun yolda çok yakar, *** kadar arabayı ne yapacan vs... e elimizdeki rakam 30 bin en fazla nalet olsun az bi paraymış gibi 5-10 yaşında araclar var bu rakama.... uzun lafın kısası derin bir i10 araştırması yaptım almaya karar verdim. Aracı buldum check-up a soktum temiz çıktı ve aldım. 2013 1.0 motor manuel 12 bin km de... şimdi en guzel bölüm... DENEYİMLERİM....

Arkaşlar arabaya 5 kisi bindik ve istanbulda bu nişantaşina cıkan dar ve oldukca dik yokuşlu yolda(ist. Çok bilmem) dur kalk yaparak hiç ama hiç sıkıntı yaşamadan ilerledik.

Uzun yol olarakta tek başima ist-zonguldak arasi araç hiç ama hiç kasmadan 150 lere çikiyor belki daha fazla çikan olmuştur onu bilemiyorum ben ort 110 km hizla geldim anlik yakit tuketim 4,5 - 5,0 litre fln gosterdi.

Detayli yakit tuketimi depo fulleyerek sonradan yazacagim.

işin özü araç ici geniş arkada 3 kisi cok rahat şehir ici veya disi rahat ve performansı iyi bende 1,4 line vardi demiştim belki ondan daha iyidir performansi bakiniz ayni falan demiyorum.

Aklinizda şüphe varsa hemen test surusu talep edin ve deneyimleyin. Orta sinif aile vs. olup parasi degerli olan :) bir oto icin 50-80 bin lira vermek istemeyen ama konfor,ama ihtiyacları karşilayacak az km li yakin model piyasaya gore uygun fiyatli donanimli arac arayanlar için on numara araçtir hyundai i10

Kimseye kulak asmayin bizim millet bilmeden denemeden yorum yapan, aşiri guc ve heybet delisidir.. ama önemli olan nedir islev :)

Dediğim gibi uzun yazi oldu kusura bakmayın.. bunu sebebi i10 almak isteyen ama tereddütleri olan arkadaşlara bir nebze olsun yardimci olmak.

Yazmayi dusundugum diger konular...

Hac-yokuş kalkiş destegi
    Yakit tuketimi
    Arac videolari vs

Otopark programina i10 videosu icin tum ekibe tesekkurler...

Seygiyle kalin..

Asel Kaan Efe, mekanic, ReNe ve 8 kişi daha bunu beğendi.
  2. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Hayırlı uğurlu olsun aracınız. Güle güle kullanın. İ10 almak isteyenlere cesaret vericek bir yazı ;)

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    İçten yazınız için teşekkür ederim.

tna07 bunu beğendi.
  4. cenker_baba

cenker_baba Guest

buraya bittim ya ( ama önemli olan nedir islev :) )
    hayırlı olsun aracınız bende seviyorum i10 u otomatik lpg li olsa hemen almak isterdim direksiyonuda hanıma devreder sağ koltukta keyfime bakardım daralıyorum araba kullanırken ben motosiklet kullanan biriyim kapalı kutu geliyor araba bana

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. 67-i10

67-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    yavuz sukut
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Selamlar,

Aynı düşüncedeyiz, motosiklet ne var sizde?
    Benim de amacım aracı eşime bırakıp regal raptor spyder almak :)

6. cenker_baba

cenker_baba Guest

2009-2010 da regal raptor 250 cc vardı ben senin yerinde olsam sym scooter alırım mis gibi debriyaj fren vs derdin yok ki regali bağlar arkasına çeker :) sym 250 gs evo i öneririm

7. funts_foney

funts_foney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.0 motor araca malesef dediğiniz gibi aşırı bir ön yargı var. Bende ilk göz ağrız Milenyum 1.3 LX aracımı sattığımda Polo 1.0 aracımı almadan önce ayılır, bayırlır, şurdan çıkmaz, burdan gitmez diye çoooooooook fazla yorum duydum. Gerçi alalı 1 ay bile olmadı ama kullandığım güzergahlarım aynı ve şimdilik bir sorun yaşamadım. Araç full dolu iken tereddüt ederek bir çok yere girdim ama beni üzmedi. Uzun yolda hiç kullanmadım ama 120 geçmeyen biri olarak, yılda 1 kere 300 km'lik bir mesafe giden biri olarak ondada sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Daha önce yeni nesil 1.0 araç kullanmamış birininin dediklerini çok ciddiye almamak lazım. Tabi bide altınızdaki aracın 1.0 olduğunu unutup kapışmamak sakin sakin sürmek lazım. :) Bu araçlar gerçekten ideal şehir içi aracı.

(Ben şahsen performance olarak Milenyumu aramadım :) Hatta Polo'da enteresandır klima açıkken performans kaybı daha az)

mekanic ve 67-i10 bunu beğendi.
  8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    i10 un aslında B segmenti boyutlarında ve işlevinde üretilmiş olup B segmenti türevlerinin canını sıkmasın diye A segmentiymiş süsü verilerek piyasaya sürülmüş olan çaktırmadan idare ettiğine dair dedikodular bile var:) i10 başarılı bir araba.

67-i10 ve tna07 bunu beğendi.
  9. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kilo beygir oranı iyi ise alınır, 1000cc arabada son dişli ve vites oranları kısa olacağından alınır. Ama 1.2 clio alınmaz :D 4 kişi ile rampada çekmiyor ve çıkmıyor. Arabadan adam indirmek çok saçma geldi bana :D

mekanic, bykadir, 67-i10 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  10. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.0 otomatik, yokuş yukarı 130a kadar hızlanabiliyor ve hızını koruyabiliyor. Çünkü 3. vitese tekabül ediyor. Bence şaşırtıcı bir performansı var, merak edenlerin bayide test sürüşü yapmasını öneriyorum.

Asel Kaan Efe ve 67-i10 bunu beğendi.
  11. tna07

tna07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Tunahan YAVUZ
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Opel
    Aracanız hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim. Çok güzel be ve tam bir şehir içi araç olarak düşünüyorum ben bu şirin aracı gerçekten çok hoş duruyor maşallah :) Yazınız çok içten olmuş teşekkür ederiz ayrıca kafasında soru işareti olanlar için çok güzel açıklamışsınız.

12. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    yeni nesil motorları küçümsememek lazım hacim küçük diye

1.0,1.1 lt motorlar bence çok mantıklı

günlükte eşşek niyetine 1.1 crdi kia picanto kullanıyorum şaka gibi keyifli bir araç :D

13. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Çok güzel bir yazı olmuş keyifle okudum samimi duygularınız için teşekkür ederim kazasız belasız kullanmanız dileğiyle hayırlı olsun aracınız...:)

67-i10 bunu beğendi.
  14. cenker_baba

cenker_baba Guest

merhaba aracınız benzinli otomatik galiba sakin kullanımda şehir içi 100 km kaç lt yakıt tüketiyor acaba

15. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sakin şehiriçi 7 lt
    Agresif şehiriçi 7.8 lt
    Kışın çok kısa mesafe kullanım ve aşırı dur kalklarda 9 lt

Youtubeden videolarımı izlerseniz az çok fikir edinebilirsiniz araçla ilgili.

16. cenker_baba

cenker_baba Guest

Onlara baktım ben hep performans videosu gördüm gene bakarım teşekkürler

Sent from my iPhone using Tapatalk

17. saltinto

saltinto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Ben i10 un 1.1 crdi sini kulllandim, (ilk ciktigi zamandi i10 kasanın ) cok hos bir kullanim zevki vardı 120 km hiza ulasinca motor rahatliyordu. Titremeler kaybolup ses azaliyordu. Fakat sonrasında hep benzinli üretildi keşke dizelinin devami gelseydi.

tna07 bunu beğendi.
  18. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bende bir i10 sahibi olarak yazılanlara katılıyorum , uzun yolda 3 kişi foll bagaj 90-100 km hız arası giderseniz 4.5 litre 100-110 km hız ile giderseniz 4.7 litre gibi yakıt tüketimi var . Aracın hafif olması ve atmosferik sistemin modern bir versiyonu olması kasayı rahat hareket ettiriyor . 2 kişi iken 0dan 100 km hıza 12.8 saniyede ulaşıyor fabrika verisi 14 küsür aslında . Bir isteğim olabilir o da i10 a yine aynı 3 silindirli motorun turbo destekli bir kardeşi . 2 kişi ilen son derece sıkıntısız ilerlerken 5 kişi bindiğimizde virajlı ve eğimli yollarda vitesi sık sık düşürme sıkıntısı oluyor bununda ilacı turbo şarjörlü bir motor :D

tna07 bunu beğendi.
  19. 67-i10

67-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    yavuz sukut
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Yakit tuketimi şehir içi 42 krş(zonguldak için)
    şehirler arasi 25 krs...(zonguldak..ankara için)

20. Skalanouva

Skalanouva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Melih Çelikçi
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    İyi günler,Arkadaşın yazdığı anlatım çok güzel.bende yeni i10 sahibiyim 2015 Temmuz ayında bayiden teslim aldım,Bayram dolayısıyla biraz gezdim,uzun yola gittim; 40 yıllık şoförüm birçok marka araba kullandım ,konforuyla iç kabin genişliği ve yol tutuşu beni memnun etti.Araç 2000 km.de olmasına rağmen 165 km.hıza ulaştım.virajlarda hiç sorun yaşamadım.Düşünen arkadaşlara tavsiyem Beyaz renk alsınlar ,sevgilerimle.

67-i10 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş