Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

'02 Elantra Xd Triger Kayışlı Mı Zincirli Mi?

'Genel Sorunlar Ve Çözümleri' forumunda EKargin tarafından 5 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. EKargin

EKargin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Emre Kargın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Araç soğukken ilk çalıştırmada gaz verip bırakınca zincir zırıltısına benzer bir ses geliyor. Motorun sol tarafında klima, devirdaim, alternator gibi parcalara bağlı kayışlar mevcut. Bunlar genel olarak V kayışı diye geçiyor sanırım. Aracı aldığımda triger bakımı yapıldı denmişti.Kurcalamadim bende. Birkaç ay önce hyundai zonguldak servisinden birine rastladığımda triger zincirinin değişim sesi geliyor demisti. Kafama takılan triger kayışı degisti dendi bana zincir nerden çıkti ki ortada bi zincir sesi var. Triger zinciri var desek ustteki iki egzantrik ve kranka bağlı bu zincir var ustune kayış en sonada V kayışı mı oluyor anlamadim.. Bilen biri aydınlatirsa sevinirim.

2. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    2006 Hyundai coupe 1.6 aracım var.Bildiğim kadarı ile motorlarımız aynı.Anlayacağınız sizin kayış zincir değil. Triger bakımı zincir ise olur, diğerlerinde ise yani bizim araçlarda 6 yıl veya 90 bin km olarak değişimi yapılır.Bu yazdıklarım triger kayışı ile ilgili, sizin yazdığınız ses ile ilgili yardımcı olamayacağım fakat kayışların gerginliğini kontrol ettirmenizi tavsiye edeceğim.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Lifter sesi duyuyor olabilirainiz. 45 saniye yada 1 dakika sonra ses kesiliyor ise muhtemel lifer

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş