Araç soğukken ilk çalıştırmada gaz verip bırakınca zincir zırıltısına benzer bir ses geliyor. Motorun sol tarafında klima, devirdaim, alternator gibi parcalara bağlı kayışlar mevcut. Bunlar genel olarak V kayışı diye geçiyor sanırım. Aracı aldığımda triger bakımı yapıldı denmişti.Kurcalamadim bende. Birkaç ay önce hyundai zonguldak servisinden birine rastladığımda triger zincirinin değişim sesi geliyor demisti. Kafama takılan triger kayışı degisti dendi bana zincir nerden çıkti ki ortada bi zincir sesi var. Triger zinciri var desek ustteki iki egzantrik ve kranka bağlı bu zincir var ustune kayış en sonada V kayışı mı oluyor anlamadim.. Bilen biri aydınlatirsa sevinirim.
2006 Hyundai coupe 1.6 aracım var.Bildiğim kadarı ile motorlarımız aynı.Anlayacağınız sizin kayış zincir değil. Triger bakımı zincir ise olur, diğerlerinde ise yani bizim araçlarda 6 yıl veya 90 bin km olarak değişimi yapılır.Bu yazdıklarım triger kayışı ile ilgili, sizin yazdığınız ses ile ilgili yardımcı olamayacağım fakat kayışların gerginliğini kontrol ettirmenizi tavsiye edeceğim.
Lifter sesi duyuyor olabilirainiz. 45 saniye yada 1 dakika sonra ses kesiliyor ise muhtemel lifer Sent from my iPhone using Tapatalk