Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

0 km mi?...2.Elmi?..Yardım lütfen.

'Getz Forum - Club' forumunda BİLO33 tarafından 5 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. BİLO33

BİLO33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.Kısaca,20 binlira hazır
    param var,araba almayı düşünüyoruz,2. el diyorduk ama ötv yönümüzü
    değiştirdi,ilk arabamız olacak,şöförlük deneyimi yok desem yeridir,ama
    üstesinden geleceğimi biliyorum,18 yaşında ehliyet aldım yaş 33 ama
    araba yüzü görmedim,neyse...gönlümüzden Hyundai
    Gets geçiyor neden?...küçük spor araba seviyoruz,işçiliğini çok
    beğeniyorlar,motor güçlü kendi kılasmanına göre,fiyat uygun,yakıt
    konusunda olumsuz pek birşey duymadım,çevik,şirin bir araç,2.el
    satışının zor olmayacağını düşünüyorum ayrıca,vb....Şimdi dostlar,bu
    aracın benzinli 1.4 donanımsız fiyatı:18.6000tl,dizel 1.5dizel baz
    donanımsız modeli 20.350tl,1.5 ABS vb.orta donanım ve dizel olanı
    23,350tl,....Biz araçta mutlaka Abs olsun istiyoruz(hangi model olursa
    olsun),uzun süre kullanmayı düşünüyoruz,en azından ev parasını
    biriktirinceye kadar,anlayacağınız paramız kıymetli yanlış bir karar
    almak istemiyoruz ,karı-koca tırnağımızdan artırıp biriktirdik.Şimdi
    gelelim bizi çıkmaza sürükleyen meseleye...2.el,2006 model,45000km
    de,abs-asr-sunroof,yani donanım olarak full ötesi tüm bakımları
    zamanında yapılmış,garanti kapsamında, temiz bir araç
    bulduk,fiyat:19.000(internet fiyatı),pazarlıkla 17.500-18.000 a
    kapatırım diyorum........işte kilitlendiğimiz an ...Siz
    olsaydınız neyapardınız?..Yakın.çevremde danışabileceğim pek kimse
    yok,yardımlarınızı esirgemiyeceğinizi biliyorum..

Not:Çok
    ricaediyorum,yapacağınız yorumlara ve önerilere sahip olduğunuz teçrüpe
    ve deneyimlerinizi yansıtırsanız çok sevinirim...Bu konuda 50gıram
    bilginiz varsa,bu durumun bize faydasının olmıyacagını bilin...Sonsu
    sevgiler,saygılar...

2. okur123

okur123 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Salih K.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Sıfır almış biri olarak, kesinlikle temiz bir şey bulursanız ikinci el derim. Sıfır aracı aldığınız anda değeri düşüyor, kaldıki siz ev alırsanız,satmayı düşünüyorsunuz. Bence ikinci el. Sıfır kadar temiz ikinci eller vardır. Ama bulunduğunuz yerde temiz bulamıyorsanız sıfır daha iyi olur. Ben şahsen bulunduğum yerde temiz araç bulamadığım için(küçük bir il) sıfırı tercih ettim. Hem acemisinin ikinci el daha mantıklı. Hayırlı olsun şimdiden.

3. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    çok temiz bir araba denk gelirse , km az olursa ikinci el alabilirsin ama masrafı olan arabayı alma. hem sanayi köşelerinde sürünürsün hemde yaptırdığın halde randıman alamayabilirsin

4. score

score Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede 2.el alın ama kesilikle alacağınız araç yıpranmamış km az olsun. ve kesinlikle satan kişiye itimat etmeyin.Hacı hoca ayağına yatıyolar sizi kandırmasınlar.aldığınız aracı yetkili servise götürüp komple kontrol ettirin.kaporta motor v.s.Dediğim gibi kesinlikle satana itimat etmeyin yoksa vuruk araç taklalı vs anında kitlerlerr..kolay gelsinn
    Düzenleyen : score

5. Misafir

Misafir Guest

ben de olsam ikinci el alırım full olanını.neden derseniz vergi olayı düşmüş olma ihtimali var veya düşmesi yakındır ayrıca sıfır km alıp boş olacağına iknci el KM DÜŞÜK olması iyi olur.ama araçta kaza boya değişen olmasın fiyat uygunsa bir iki parça olabilir ama uygunsa tabi aracı KESİNLİKLE servise bir gösterin çünkü inanın kimseye güvenilmiyor insanın en yakın dostu ahbabı kazık atıyor iş paraya gelince.ekspertiz yaptırın serviste.sizin için hayırlısı neyse o olsun inşallah en kısa süree alırsınız dilediğniz aracı...

6. BİLO33

BİLO33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Değerli yorumlarınız ve önerileriniz için hepinize sonsuz teşekkürler.Allah, sizlerinde gönlünüze göre en hayırlısını versin....Lütfen önerilerinizi ve yorumlarınızı esirgemeyin,SAYGILAR.

7. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen bende 18 yaşında ehliyet aldım şu an 30 yaşındayım ve ilk arabamı aldım.
    0 km era aldım ama daha koltuğuna oturmadım, benimde acemilik korkum var açıkcası.

0 km öneririm, en azından ilk siz bineceksiniz.

8. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Sıfır sıfırdır arkadaşım.donanımsız sıfır bir aracı full donanımlı 1-2 yaşında bir araca değişmem....varsın donanımı düşük olsun ama sıfır olsun....
    Ayrıca ABS'siz modellerdede fren sistemi gayet güvenlidir,çapraz fren sistemi eski araçların frenine benzemez.

9. Misafir

Misafir Guest

Mehmet kardeşimize tamamen katılıyorum, her şeyden önce otomobilden pek anlamadığınızı söylüyorsunuz, alacağınız ikinci el araç sizi sanayi sitesine mahkum edecektir, ama sıfır araç garantili olacağı için böyle bir derdiniz olmayacak, az donanım yüksek model sizi bu dertten kurtaracak yok derseniz'ki maliyet daha önemli o zaman garantiden çıkmamış yüksek model 2. el araç seçebilirsiniz, ayrıca ABS'yi kafanıza takmayın zaten faydasını göremiyeceksiniz yada kullanamıyacaksınız, ben bile hala tam anlamıyla kullanıyor değilim..

10. ali78

ali78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence sıfır alın fiyatlar ielride yülselecek zarar etmezsiniz

11. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıfır alıpta bir dünya zarar etmeyin.Sizin için en uygunu 2006 model donanımlı olan araç.Zaten arkadaşlarımda yazılarıyla bunu belirtmiş.Sonuçta 45000 km hiç bi şey değil.2.eli 18000tl ye alsanız olurdu satmanız gerekirse en kötü ihtimalle 16-17 civarı verirsiniz.Ama sıfır donanımsız bir aracı aldığınızı varsayarsak en az 5000 en fazla 8000 tl arasında satarken zarara uğrayabilirsiniz.Hayırlısı olsun...

sıfır alıpta bu zamana kadar zarar etmeyen birisi yoktur heralde hocam.Yanlış yönlendirmeyelim arkadaşı
    Düzenleyen : varan

12. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sıfır al arkadaşım.Kafan rahat olur.Arabayı hemen alıpta ertesi gün satacak haliniz yok.O yüzden ilk binen siz olun derim

13. ahmetva

ahmetva Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben örnek vereyim daha 1 hafta oldu accent era start klimalı aldım. 10 aylık araç. 15.800 TL... çiziği bile yok. karar sizin tabii ama benimde tavsiyem 2. el.

14. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben 2. el ancak arkadaştan, akrabadan yani yakından tanıdığım güvendiğim kişilerden alırım. Aldığım araba bildiğim araba olmalı. Yoksa diğer türlü tamamen piyango. Km saatiyle oynayan, kazalı arabaları satan, sahtekar düzenbaz bir sürü adam var. Ben babamın arkadaşından alacaktım yazın 60000km'de bir era. Adam arabamda ABS var dedi ama yoktu. Boyasız, masrafsız dedi servise götürdüm 500 lira masraf çıkardılar, trigger kayışı vs. değişecek diye. Ayrıca tavan altı komple boyalı çıktı. 16.800'e anlaşmıştık ertesi gün 17'ye fiyat çıkardı. Yani akla gelmedik her türlü taklayı attı. Dikkat edin bu kişi babamın arkadaşı. Siz bir de diğerlerini düşünün. Ben de gittim 20.000'e sıfır getz aldım, şimdi kafam rahat.

Sizin tercihiniz farklı olabilir şimdiden hayırlı olsun.

15. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Eğer 2.el araba temizse ve dediğin gibi fullse sıfır baz almanın bir anlamı yok..
    sıfır araba acentadan çıkar çıkmaz 5ooo TL fiyat kırılır..
    Karar senin..

16. accent era/emre

accent era/emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kararsız kalmak herhalde en zor şeylerden biri olsa gerek.benin fikrimi soracak olursan 0 km tercih et derim. sebebine gelince araç 3 yaşında ve 45000 km de. en baştan başlayalım.alım satım ruhsat sigorta muayene noter vs. zaten 1000 tl civarı 0 km de bunlar fiyata dahil.ayrıca araç 45000 km yani yılda 15000 km yol yapmış en ağır bakım olan 60000 km ye şurada ne kalmış.bu devirde herkes biraz sıntı çekerek arttırarak otomobil sahibi olabiliyor katılıyorum satarkenki zarar bece ikisinde de aynı nedeni siz satarken ikinci el araç dahada eskiyecek garantisi lastiği vs.bitecek al dedinmi murdar olacak.0 km ise bari biraz modelli muayer temiz ve bakılı ne olduğunu bildiğiniz bir otomobil olacak.yinede karar sizin 18000 tl az para değil üç defa düşünüp bir defa karar vermenizi tavsiye ederim

17. i10 owner

i10 owner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum ben sıfır diyorum. Örnek; benim kuzen çok uygun fiyata peugeot 307 düşürmüştü. Araç tertemizdi, kilometre düşüktü, süper yorumlar yapıldı, ama 2 hafta sonra sorunlar başgöstermeye başladı. Bi de yeni araçlar elekrtronik. İlle de servis gerekiyor. Adamcağız şehirlerarası yapamıyor korkudan.
    Sen Getz düşünüyorum demişsin. Ama ABS, klima felan olsun diyosun. Sana bir araba önereceğim. i10 select 1.1 modeli. Araç 1.1motor 66hp ama canavar gibi, ABS klima çift hava yastığı, 4 cam elektrikli, elektrikli ayna, koltuk yükseklik ayarı, immobilizer, mp3 çalar, ne istersen var araçta. Küçük gözüken ama içi getz'den farksız. bagaj hacmi 225lt. Bursa İzmir arası gittim geldim 170 basıyor (tabi uzun süre yapmadım,üstünü denemedim). Eskidenvar olan ATOS'un yerine giren bir model ama bence segmentinin 1 numarası.Ben 18.500 TL ye almıştım, ama şimdi nisan ayı 19,900 diyolar. Bence biraz pazarlık yap uğraş. kesinlikle tavsiye ederim.

18. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Temiz düşük kilometrede garantili 2.el al... Full donanımlı olsun...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

19. ali78

ali78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocam şu anda satılanlar stoklar ötv indirimiyle çok uygun yeni ithal olacaklar dövizinde yüksek olması etkisiyle birde ötv nin tekrar eski haline dönmesiyle yükselecek şu an sıfır arabaya verdiğin fiyat bi kaç ay sonra ikinci elinin fiyatıyla aynı olacak bence sıfırın yerinide hiç bişey tutamaz artı ikinci el fiyatının üzerine alım satım devir masraflarınıda unutmamak lazım

20. Misafir

Misafir Guest

Bu gün bir arkadaşa araba almak için önce 2. el araçlara baktık, fiyatları neredeyse sıfır'a yakın, kimse fiyatını düşürüp zarar etmek isyemiyor, Uçar otomotiv'de 2008 model Sonata'ya 50.000TL istiyorlasr, sıfırı 55.000Tl, zarar edeceğime satmam diyor, bu durumda 2. el sahipleri aynı şeyi düşünüyor, nasıl olsa ÖTV kalkacak o zaman satarım diyor, bence bi arkadaşın dediği gibi şimdi alacağın sıfır arabadan çok fazla zarar etmeyeceksin, edeceğin zararın da sıfır arabaya binmenin yanında lafı bile olmaz....bu gün bi arkadaşa aldık 1.4 Team 20.400TL

Bu Sayfayı Paylaş