Evet arkadşalar bir çalışma ile daha karşınızdayım.Biliyorsunuzki lapı fitilleri kendine zamanla bırakıyor ve kapılar kapanırken daha bir yumuşak kapanıyor.Tbi buda zamanla dışsarında gelen seslerin çoğalmasına sebep oluyor.Neyse konuyu fazla uzatmadan yapım aşamasına geçelim hemen=) Kullanılan malzemeler: 1-) Yaklaşık 20 m cam suyu fıskıyesi hortumu 2-) Sıvı sabun 3-)falçata Kullandığım hortum Zamanla bozulan fitiller kimi ywerlerinden delinmişti. Bu deliklerden hortumun bir ucunu sabunlayıp diğer ucu diğer taraftan çıkana ittiriyoruz ve ara ara hortumu yine sabunluyoruz ki fitil içerisinde rahat yürüyebilsin. Tabi bazı yerlede özellikle kenar kısımlarda hortum takılabiliyor bu durumda da hortumun ucunun olduğu yerden hortuma mudale edip takılan yerin atlamasını sağlıyoruz. Tüm kapılar bagaj kapısı fitili ve ön kaput altındaki bütün fitillere uyguladım.Dışarıdan gelen sesi kesme konusunda verim aldım.
Cümleler ve kelimlerin bazıları eksik kalmış laptop un tuşlarının çoğu eksik=) yazmakda zorluk çekiyorum ksuura bakmayın arkadslar.
Hayırlı olsun, keşke önceki ve sonraki seslerini de alacak şekilde videoya alsaydın, sonuca göre biz de yapardık.
güzel bi uygulama olmus sanki benimkilerde yeterince yıpranınca bende yaparım heralde kafama yazdım bunu eline sağlık usta
delik değilde benim araçtada kesikler var oradan ses alıyo.peki uyguladığınız cam hortumu o kesik yerlerden gözüküp çirkin görüntü oluşturmadımı.ben resimleri göremiyorumda işyerindeyim şu an.
bende önceden 2006 dizel bi fiesta vardı.. onun kapı fitilleri pek iyi değildi ustam aklıma düşürmüştü.. yaptık ama kapılar kapanmakta baya bi zorlandığı için çıkartmak zorunda kalmıştım.. sesi felan kestiğide yoktu.
Ben yaptım ses değilde 130 dan sonra rüzgar olayını kesti bayağı.Kapıların flankartın üzerine kapanması iyi değil yahu içe gömmeli örnek broadway kapısı gibi cam çıtaları içeri girecekki rüzgar sorunu olmasın.
Fitillerin içine girerse olur ince sffaf su hortumları oluyor gayet sağlıklı Yanma odasından gönderildi.
Elinize sağlıki paylaşım için ayrıca teşekkürler. 2 Getzimizi izolasyon yaptıktan sonra çoğu ses bertaraf olunda kapı fitilleri arasından sızan rüzgar sesi kendini daha belirgin hale getirdi. Özellikle yüksek hızlara çıktıkça dahada artıyor. Benim aklımdada bu uygulama var bakalım ne zamana kısmet olacak. Gerçi uğraşacak birşey bulamayıp canım sıkıldığımda arabaya saldırır oldum.
Birde ön çamurluk ile ön kapı arasından bakıldıgında ön çamurlugun arası görülüyor orayıda kaparsak iyi olurmu diye düşünüyorum. Sonucta ufakta olsa basınclı hava geliyordur yolda giderken. Foto olsada göstersem. Yanma odasından gönderildi.
Dediğiniz yeri anladım sanırım. Ön kapıyı açtığınızda aradan ön çamurluğun arka kısmından bahsediyorsunuz. Benim arabamda o kısım kapalı oradanda şüphe ettiğim için incelemiştim biraz.
Yanlış yönlendirme olmasın, bahsettiğimiz yerler benim arabamda fabrikasyon öyle sonradan ben yapmadım. Elantra modelini incelemediğim için ne nedir ne değildir bilmiyorum. Ama uygun biçimde yapıldıktan sonra zararı olacağını düşünmüyorum.