LPG KABLO

Aracıma bisiklet çarptı sigorta karşılar mı ?

'Sohbet' forumunda fusuy35 tarafından 26 Mart 2013 tarihinde açılan konu

  1. fusuy35

    fusuy35 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    32
    Katılım:
    27 Ekim 2012
    Mesaj:
    100
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    yusuf kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Arkadaşlar Aracıma bisiklet çarptı sigorta karşılar mı ?
     
  2. ihkci35

    ihkci35 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    28
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    geçmiş olsun. resim var mı ?
     
  3. Kore

    Kore Kayıtlı Üye

    Yaş:
    28
    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesaj:
    241
    Alınan Beğeniler:
    26
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Cem Tuncel
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Karşılamaz geçmiş olsun.
     
  4. fusuy35

    fusuy35 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    32
    Katılım:
    27 Ekim 2012
    Mesaj:
    100
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    yusuf kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    önde hafif bir göçük var duran arabaya çarpmış ben yokken gece. gündüz söyledi çocuk.
     
  5. Mete_han

    Mete_han Kayıtlı Üye

    Yaş:
    43
    Katılım:
    2 Temmuz 2012
    Mesaj:
    324
    Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Güzel bir soru bi kere benim başımada geldi bir kaç ay önce. Sis farını tutan yeri kırmıştı. O an benimde aklıma geldi ya yandan kapıya falan dalsaydı sigorta/kasko vs. karşılar mı diye.. Kasko karşılar büyük ihtimalde sigortayı bilemiyorum. Sanırım böyle bir durumda çarpan bisikletli ödeyecek suçlysa. Gıcık bi kaza tipi.
     
  6. isa

    isa Vip Üye

    Yaş:
    43
    Katılım:
    5 Mart 2012
    Mesaj:
    3,374
    Alınan Beğeniler:
    490
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    KAZAYA SEBEP OLAN ARAÇ BELLİ OLMASA BİLE, TAZMİNAT ALABİLİRSİNİZ !!!
    Hepinize sağlık ve esenlik dolu kazasız nice günler diliyorum.

    Şimdiye kadar basında hiç yer verilmeyen ve tatbikatı sigorta şirketlerinde yapılmadığından, Sigorta Sektöründe de önemi ve detayları pek bilinmeyen, dolayısıyla gözden kaçmış olan ilginç ve ilginç olduğu kadar, o derece hayati önem taşıyan bir konuyu gündeme getirmek, dolayısıyla konunun uzunluğu nedeniyle bu gün ve ileriki yazılarımda, size bu konuyu detaylı olarak izah etmek istiyorum.

    Ancak; ülkemizde sıkça yaşanan trafik kazalarının oranlarını ve sonuçlarını, ayrıca maalesef kaza yerini terk ederek vurup kaçan kimliği belirsiz araçları ve vicdansız sürücülerini “ Trafik Canavarlarını “, dolayısıyla bu menhus kazalarda can veren insanlarımızı ve sönen ocaklar ile geride kalan yetimleri ve kimsesiz insanları bir bir düşündüğünüzde, konunun önemini ve hassasiyetini daha iyi anlama fırsatı bulacağınızı ümit ediyorum.

    Aracınızın kanunen yapılması mecburi olan trafik sigortalarında , yıllardır ödediğiniz net primin % 2 ‘si oranında “Garanti Fonu (Güvence Hesabı)“ adı altında, ayrıca bir primin ( fon payının ) sizden tahsil edildiğinin farkında mısınız ? Poliçesini eline alıp da “ acaba bu fon nedir ? “ diye merak edeniniz ve araştıranınız oldu mu bilmiyorum.

    GARANTİ FONU ‘NUN AMACI VE DÜZENLENMESİ :

    Karayollarında motorlu araçların sebebiyet verdiği trafik kazalarında; kazaya neden olan aracın kaza yerinden kaçması nedeniyle plakasının alınamaması ve dolayısıyla belirlenememesi gibi bazı durumlarda, kazada zarar görenlerin sigorta güvencesinden yoksun kalmaları halleri dikkate alınarak, zarar görenleri korumak amacıyla, Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı bünyesinde GARANTİ FONU kurulmuştur.

    Garanti Fonu ‘nun düzenlenmesi ve esasları; 3 / 5 / 1997 gün ve 22978 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe konulan, Karayolları Trafik Garanti Fonu Yönetmeliği‘nde belirtilmektedir.

    Garanti Fonu ‘nun sorumlu olduğu zararlar nelerdir ?

    Kazayı yapan aracın tespit edilememesi durumunda, kişiye ( bu aracın çarptığı bir yaya da olabilir ) verilen ( ölüm ve yaralanma gibi ) bedeni zararlar ve tedavi giderleri,

    Trafik ( zorunlu mali sorumluluk ) sigortası yaptırılmaksızın trafiğe çıkarılan aracın, kişiye verdiği bedeni zararlar ve tedavi giderleri,

    Trafik sigortasını yapan sigorta şirketinin; kazanın vuku bulduğu sırada iflas etmiş olması halinde, kişiye verdiği bedeni zararlar ve tedavi giderleri,

    Çalınmış veya gasp edilmiş bir araç, bir kazaya sebep olmuşsa ve aracın sahibi ( işleteni ) de sorumlu değilse ( ihmali ve kusuru yoksa ) , kişiye gelen bedeni zararlar ve tedavi giderleri,

    Garanti Fonu (Güvence Hesabı) kapsamında olan zararlardır.

    ** Fon güvencesi altına alınan zararlar, kişiye gelen bedeni zarar ( ölüm ve yaralanma ) ve bununla ilgili tedavi giderleri olup, araca ve eşyaya gelen zararlar, fonun sorumluluk kapsamı dışında bırakılmıştır.

    ** Ancak; kaza sırasında geçerli trafik sigortası olmasına rağmen, sigorta şirketi İFLAS ETMİŞ hasar ödeyemeyecek durumda ise, kusurlu olarak çarpması sonucu hasarına sebebiyet verdiği aracın hasarını, araç sahibine veya onun kasko sigortalı olduğu sigorta şirketine yasal olarak ödemek zorunda kalan şahıslar, elindeki tüm belgelerle Garanti Fonu ‘na müracaat ederek, zararlarını tahsil edebilirler. **

    Saygılarımla...

    alıntıdır..http://blog.milliyet.com.tr/kazaya-...azminat-alabilirsiniz----/Blog/?BlogNo=118032
     
  7. fusuy35

    fusuy35 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    32
    Katılım:
    27 Ekim 2012
    Mesaj:
    100
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    yusuf kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    yani sadece yaralanma varsamı karşılıyor ? maddi hasarı karşılamıyor mu ?
     
  8. Kore

    Kore Kayıtlı Üye

    Yaş:
    28
    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesaj:
    241
    Alınan Beğeniler:
    26
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Cem Tuncel
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Trafik sigortası karşı tarafın hasarını öder kaza durumunda.Böyle vurup kaçma yada bisiklet eşya çarpmasını kasko öder.
     
  9. isa

    isa Vip Üye

    Yaş:
    43
    Katılım:
    5 Mart 2012
    Mesaj:
    3,374
    Alınan Beğeniler:
    490
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    GARANTİ SİGORTASI HESABINDAN HANGİ ZARARLAR KARŞILANIR?

    Hesaptan Kanunun sorumluluk ve sigortaya ilişkin hükümleri ve teminat limitleri içinde kalan aşağıdaki zarar ve giderler karşılanır:
    a) Kazayı yapan motorlu aracın saptanamaması durumunda kazanın meydana geldiği tarihte geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortasına göre bedeni zararlar nedeniyle ödenecek tazminat tutarları,
    b) Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmaksızın trafiğe çıkarılan motorlu aracın kişilere verdiği bedeni zararlar nedeniyle kazanın meydana geldiği tarihte geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortasına göre ödenecek tazminat tutarları,
    c) Müsteşarlıkça asgari teminat tutarlarının artırılmasına rağmen zeyilname düzenlenmeyip eksik teminatlı kalan motorlu araçların kişilere verdiği zararlarda kazanın meydana geldiği tarihte yürürlükte olan zorunlu mali sorumluluk sigortası tarifesindeki teminatlar ile poliçede belirtilen teminatlar arasındaki farka kadar ödenecek tazminat tutarları,
    d) Kanunun 107 nci maddesi uyarınca işletenin sorumluluğunun olmadığı hallerde, çalınmış veya gaspedilmiş motorlu aracın kişilere verdiği zararlar için kazanın meydana geldiği tarihte geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortasına göre bedeni zararlar nedeniyle ödenecek tazminat tutarları,
    e) Kanunun 108 inci maddesinin (c) bendine göre ödemekle yükümlü olduğu tazminat tutarları ve maddi zararlar,
    f) Tazminat ve maddi zarar ödemelerinin gerçekleşmesiyle ilgili giderler,
    g) Hesap Yönetimine karşı açılan veya Hesap Yönetiminin açtığı davalara ilişkin giderler,
    h) Hesapla ilgili olarak çalışan personele ilişkin giderler ile Hesabın işlemlerinin yürütülebilmesini sağlayacak diğer giderler.

    Hesaptan bu giderler dışında harcama yapılamaz. Birlik personelinin Hesap İşleriyle görevlendirilmeleri halinde 1475 sayılı İş Kanununun ilgili hükümleri saklıdır.

    Bu maddenin (e) bendine göre yapılacak ödemelerde; Mahkeme kararı ile kesinleşmiş tazminat dosyalarına ilişkin tutarlar hak sahiplerine hemen ödenir. Diğer dosyalar Hesap Yönetimince incelendikten veya incelettirildikten sonra ya tazminatın ödenmesine ya da reddine karar verilir.

    Hesap Yönetimi sigorta şirketlerinin, Kanunun 108inci maddesi (c) bendi kapsamındaki haller nedeni ile rücu etmelerinden kaynaklanan talepleri ile ilgili olarak topluca değerlendirme yapmak suretiyle bu şirketlerle hesap kapatmaya ve hesabın kapatılmasına yönelik anlaşmalar yapmaya yetkilidir. Bu takdirde, hangi sigortalılar için ödeme yapıldığı, sigortalı adı ve soyadı, poliçe numarası, hasar tutarı, hangi şirketten rücu edildiği bir liste halinde tutulur. Bu durumda, rücu eden şirketçe, listede yer alan sigortalılara rücu çerçevesinde yapılmış olan icrai ve yasal takipler derhal kaldırılır.

    ÖDEMELER NASIL YAPILIR?

    Hesap yönetimince, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, tazminat miktarında ve hak sahiplerinde tereddüt bulunmadığı takdirde belirlenen miktar, hak sahiplerine ilgili banka aracılığı ile ödenir.

    RİZİKONUN OLUŞTUĞUNDA UYGULANACAK ESASLAR

    BAŞVURU SÜRESİ NEDİR?

    Bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen hallerde doğan tazminat ve zararların Hesaptan karşılanabilmesi için hak sahiplerinin, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve herhalükarda kaza gününden başlayarak 10 yıl içinde bizzat yazılı olarak veya taahhütlü mektupla Hesaba başvurmaları gerekir.

    Bu süreler içinde yapılmayan talepler dikkate alınmaz.

    BAŞVURU SIRASINDA HANGİ BELGELER İSTENİR?

    Hesaba konu zararların tazmini için Kanunun 83 üncü maddesi uyarınca düzenlenecek trafik kaza tespit tutanağının bulunması şarttır. Bu tutanakta kazaya neden olan aracın zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunup bulunmadığına, poliçenin varlığı halinde düzenleyen şirketin adı ve poliçe numarasına yer verilmelidir.

    Hak sahipleri başvurularına aşağıdaki belgeleri de eklemek zorundadırlar:

    a) Ölüm Halinde Gereken Belgeler:
    1) Hak sahibinin dilekçesi,
    2) Olayın mahkemeye intikal etmesi halinde mahkeme kararı,
    3) Ölüm raporu,
    4) Ölenin mesleği ile gelir durumunu ve desteklik ilişkisini gösterir belge,
    5) Hak sahiplerine Sosyal Güvenlik Kurumlarından gelir bağlanmış ise, bağlama kararı ile bağlanan gelirin peşin değerini gösteren belge,
    6) Trafik kazası ile illiyeti gösteren istenecek diğer belgeler.

    b) Yaralanma Halinde Gereken Belgeler:
    1) Hak sahibinin dilekçesi,
    2) Olayın mahkemeye intikal etmesi halinde mahkeme kararı,
    3) Sağlık Bakanlığınca belirlenen tarifeler dikkate alınarak düzenlenen hastane giderlerini gösteren faturalar,
    4) İlkyardım, muayene ve kontrol veya tedavi giderleri ile tedavinin gerektirdiği diğer giderlerin trafik kazası ile illiyetini gösteren her türü bilgi ve belgeleri,

    ibrazla yükümlüdür.

    Sigorta şirketinin iflasına karar verilmiş olması halinde, iflas masasına alacak kaydı yaptırılıp yaptırılmadığı, yaptırılmışsa bununla ilgili belgenin ibrazı istenir

    bknz http://eski.tsrsb.org.tr/private/trk/duyurular/garantiadres.htm
     

Bu Sayfayı Paylaş