LPG KABLO

Lastik ebatı sorunu için tavsiye lütfen ?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda radayhan tarafından 23 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

  1. radayhan

    radayhan Kayıtlı Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2010
    Mesaj:
    13
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    merhaba dostlar 2003 model hyundai trajet aracım var piyasada pek bilinmeyen bir modeldir kısacası opel zafira gibi 7 koltuklu bir MPV aile aracıdır, ve aracımın teknik verilerinde orjinal lastik ebatı 215x65x15 gözüküyor ancak benden önceki sahibi 205 takmış bende öyle devam ettim ama TÜV kontrolü yaklaştı şuanki lastik diş derinliği 4-4.5mm gibi ve muhtemelen geçer sorun olmaz ancak lastiklerin üretim tarihi 2007 yazıyor ve artık değişim zamanı diyorlar bakma diş derinliğine yaanaklarda çatlaklar oluşmaya başlamış.

    Velhasıl dostlar sorum şu : yeni alacağım lastiklerde uzerındekı gibi 205 ebat olsun ve devam edeyimmi? yoksa orjinalinde adamlar zaten yazmış 215 diye onlara uyup 215 mi takayım? orjinal ebatı şimdikilerden daha büyük ve geniş olacağından yakıt sarfiyatı çok artarmı?

    birde son soru : avatarda gördüğünüz araç benimki, buaraca marshall lastik çok önerdiler almaya değermi? ayda ortalama 500km yol belki yapıyorum sadece ailecek biniyoruz gezmeye giderken..michelin felan alıp çok para vermeye değmez yatan araç için diyorum nedersiniz?

    ŞİMDİDEN ÇOK TŞK EDR TÜM FORUM DOSTLARINA..
     

Bu Sayfayı Paylaş