Fabrika çıkışı hoparlörleri değiştirdim.Aracın Fabrika çıkışı hoparlörler çok ayarsız, tiz sesler kulak tırmalıyor, baslar ses açınca hemen bozuluyor, bas vurdukça kapılardan tuhaf cızırtılar ve trim sesleri gelmeye başlıyordu.Anladım ki ne takarsam takayım yalıtım olmadan iyi sonuç alamayacağım.Bu yüzden çok üst seriye çıkmadan kaliteli Focal hoparlörler alıp ses yalıtımı yaptırmaya karar verdim.Uzun araştırmalar sonucunda nasıl malzemeler kullanacağıma ve nasıl yapılacağı hakkında biraz fikrim oldu.Yalıtım konusunu araştıranlar için bir fikir olsun diyerek konuyu açtım. Hoparlörler -- Ön --Focal Access 165 AS ( Component ) Arka -- Focal Auditor RCX-165 ( Coaxial ) Kapı yalıtım -- Focal B.A.M ( Butil +Alüminyum+ Akustik sünger) Kapı döşemesi -- Bitüself ve CTK Siletfix ( Ses Emici ) Yalıtımda önemli olan hem titreşimi engellemek hemde bir kabin sistemi yaratma mantığıdır Bunun için ne malzeme kullanacağınız burada çok önemli, normalde her malzeme farklı işlev görür.Normalde kapı sacının içinden yani hoparlörün arkasından başlanır ve alüminyum kaplı malzemeler kullanılır fakat bu işlev hem zor hemde risklidir sebebi ise ulaşması, çalışması zor bir bölgedir ve hava kabarcığı bırakmadan yapılmalıdır yoksa çok nem alan bir bölge olduğundan zamanla çürümelere neden olabilir.Bu yüzden ben buraya yalıtım yaptırmadım.Aslında en önemli yerdir fakat Tucson araçlarda 2 adet büyük çelik koruma geçtiğinden yalıtımı yapacak pek yerde yok.Daha sonrasında kapı döşemesi sökülür, kapı içlerine yalıtım uygulanır.Elektrik vs kabloları dışarıda bırakırsanız arıza durumunda sıkıntı yaşamazsınız..Bu yalıtım yapıldığında istenmeyen ses ve titreşimler dışarıya çok daha az sızar.En son ise kapı döşemesi içerisine sızan sesleri ve titreşimi emen ses emici malzeme kullanılmalıdır.Kaliteli nem almayan akustik süngerler, araçlar için üretilmiş polyurethane malzemeler veya keçeler kullanılabilir.Kafası karışanlar için açıklayıcı birkaç video paylaşayım. Genel yalıtım için malzemeler Sonuç olarak yaptığınız doğru yalıtım size iyi bir akustik ses ve yol sesi yalıtımı sağlayacaktır.Piyasada yerli yabancı birçok ürün var.
Çok güzel bilgiler. Tucson ile yüksek ses müzik dinlerken dediğiniz gibi bir miktar hoparlör bozması oluyor. Outlander'da da aynısı var ama kapı içleri bizimde çelik barı çok kalın ve boru şeklinde yeri daraltmış. Bende açıkçası kapı içleri ile taban halı altına yalıtım düşünmüyor değilim...
Bu işlemlerin sonucunda netice tam istediğiniz gibi oldu mu? Maliyeti ne kadar tuttu? Bende aracımı ilk aldığımda komple kapı hoparlörlerini değiştirdim. O zaman orjinal amfi olduğunu bilmediğimizden component hoparlör takmadık, takarken farkettik amfiyi ama o saatten sonra da başka hoparlör arayışına girmedik. Çok abartılı yüksek güçlü ses peşinde değilim, sadece titreşimsiz, cızırtısız temiz saf tiz ve bas istiyorum. Müziği dinlerken müzik dışında gürültü olmasın istiyorum. Ben bunu %90 sağladım ama yine de aklımda amfiye uygun component hoparlör mü taksaydım acaba diye kaldı açıkcası. Bende o zaman Focal markaya çok baktım ama montajı yapan arkadaşım Potenza diye bir markanın bayisi idi. Çok ısrar etti memnun kalırsın diye bende taktırdım. Beklediğim gibi kötü çıkmadı, zaten öyle olsa söktürürdüm, 3 yıldır kullanıyorum güzel ama bu kapı iç yalıtımını bende yaptırmak istiyorum. Şimdilik böyle devam bakalım. Sizin işlemlerin sonucu ne oldu belirtirseniz sevinirim.
Emeğinize sağlık peki önceki performansa ait kayıt veya video var mı, çekmiş miydiniz? İnşallah istediğiniz seviyeye ulaşmıştır, dışarıya bırakılan kapı açma teli elk kabloları dahil sert malzemeli olan ne varsa onların da süngerimsi umuşak malzemeyle kaplamanız gerekiyor.
muhtemelen sizin kullandığınız sonatanın genel ses performansı tucsondan daha iyidir. potenza da fena değildir.
Güzel işçilik , kaliteli cihaz ve ürünler kullanmışsınız. Emeğinize sağlık , kesenize bereket. Keyifli sürüşler dilerim.
Yalıtım gerçekten çok önemliymiş onu anladım, şöyle anlatayım bas vurunca kapıda yine bir titreşim oluyor ama istenmeyen sesler gelmiyor,Focal BAM ve kapı içi CTK sünger birbirine temas ettiği için trim sesi oluşmuyor, sünger çok esnek olduğundan kablo vs zarar görmüyor. Şimdi bagajdan ses geliyor onu duyuyorum. Oraya da bir yalıtım yapacağım.Elimde artan malzeme var. Potenza marka 16 cm coaxiel hoparlörü Toyota Verso aracımda kullanmıştım, Başarılı bir hoparlör markasıdır. Focal nasıl derseniz Focal Access 165 AS (Component) inanılmaz çalıyor. Arkalar önler kadar bas vermiyor ve önler kadar kaliteli çalamıyor tabi arkaların coaxiel ve düşük seri olmasınında etkisi var. Bu arada Focal herkesin seveceği bir hoparlör değildir, mat çalar ama gerçek mid sesi verir.Yani dinleyip sesini beğenmeyen insan çok olur. Focal mid tiz oranı bana göre mükemmel, kalite çok başarılı.Benim kullandıklarımın Focal serisinin giriş seviyesi olduğunu düşününce fazlası ile iyi diyebilirim.
Video veya kayıt maalesef yok ama bizde 2 adet aynı gün çıkışlı Tucson olduğu için aradaki farkı biz dinleyebiliyoruz. Yalıtım ve yeni hoparlörler büyük fark yaratıyor, fabrika çıkışı sisteme bile yalıtım yapılsa büyük fark olur kanaatindeyim Kapı açma ve kablo konusuna gelirsek, Focal BAM ve CTK sünger arasında sıkışıyor kablolar. Kapı açma teline çok özen gösterdik, çok sıkışırsa problem yaratır diye düşündük.Zaten kablolar araçta serbest değil yani belli bölgelerde yerlerine geçeceği klips yerleri var.Yani ses yapacak oynayacak durumları pek yok.Bunları süngerle sarsak kapı döşemesi kapanmazdı büyük ihtimalle.
Oynamadan kastım hoparlör diyaframı ile sert malzemeelr istemsiz hareket eder ve istenmeyen sese neden olurlar. Sonuçtan memnunsaız bana laf söylemek düşmez hayırlı olsun.