LPG KABLO

Şehir Merkezine Otomobil Sınırı Geliyor

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda cemkaan tarafından 4 Ocak 2018 tarihinde açılan konu

  1. cemkaan

    cemkaan Kayıtlı Üye

    Yaş:
    45
    Katılım:
    8 Temmuz 2014
    Mesaj:
    289
    Alınan Beğeniler:
    325
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    İstanbul
    Ad Soyad:
    Kaan Akkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2017-2023 dönemini kapsayan ‘Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’ dün Resmi Gazete’de yayımlandı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı (2017-2023) Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edildi. Plana göre, otomobillerin şehir merkezlerine girişini sınırlayan caydırıcı önlemler alınacak, parklanma ücretinin şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde pahalı, sakin olduğu yerlerde ise nispeten ucuz olduğu düzenlemeler yapılacak. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında dün yayımlanan Plan kapsamında, bina ve hizmetler, enerji, ulaştırma, sanayi ve teknoloji, tarım ve yatay konular olmak üzere, toplam 6 kategoride 55 eylem planıile 2023 yılında Türkiye’nin birincil enerji tüketimini yüzde 14 azaltılması hedefi yer aldı.

    YOL ÜSTÜ ARAÇ İŞGALİ

    Ulaştırma sektörü başlığı altında, “Şehirlerdeki trafik yoğunluğunun azaltılması: Otomobil kullanımının azaltılması” eylemi yer aldı. Amaç; şehir merkezlerindeki trafik yoğunluğunun azaltılması için araçların yol üstüne parkının etkin bir şekilde denetimi, caydırıcı ücretlendirme sistemlerinin uygulanması ve akıllı park alamı sistemlerinin kurulması olarak belirtildi. Yürütülecek faaliyetler şöyle sıralandı:

    * Otomobillerin şehir merkezlerine girişini sınırlayan caydırıcı önlemler alınacak.

    * Trafik yoğunluğuna neden olan cazibe merkezlerinin otopark kapasiteleri uygun şekilde planlanacak, otoparksız bina uygulamalarına müsade edilmeyecek ve belediyeler tarafından tahsil edilen otopark bedellerinin yeni otopark yapımlarında kullanımı etkin yürütülecek.

    * Yolüstü ve kaldırımların araçlar tarafından işgalinin önlenmesi ve yoğun arterlerde yolüstü parklanmaların planlanmasına yönelik çalışmalar yürütülecek. Taksi, otobüs, dolmuş gibi araçların indirme/bindirme alanlarının fiziki düzenlemeleri yapılacak.

    * Parklanma ücretinin şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde pahalı, sakin olduğu yerlerde ise nispeten ucuz olduğu düzenlemeler yapılacak, toplu taşıma sistemleri modlar arası (intermodal) olarak düzenlenecek. * “Park et devam et” uygulaması yaygınlaştırılacak.

    * Zirve trafik saatlerde çöp/hafriyat kamyonu, iş makinaları vb. araçların trafik seyri denetlenecek ve kısıtlanacak. Ağır yük vasıtalarının şehir içi lojistik kapsamında şehre sadece belli saatlerde girmesi sağlanacak.
    * Şehirlerde düşük karbon emisyonlu bölgeler oluşturulacak bu bölgelere büyük tonajlı araçların girmesi engellenecek.

    * Şehir içi kargo taşımacılığının trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde yapılması özendirilecek.

    * Kamu kurumları, özel kuruluşlar ve okulların giriş-çıkış saatleri kademeli olarak daha etkin düzenlenecek.

    * Araç kullanmanın yıllık maliyeti konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesine yönelik faaliyet düzenlenecek.

    ORTAK ARAÇ ÖZENDİRİLECEK

    Eylem Planı’nda toplu taşımanın yaygınlaştırılması için hizmet ağının artırılması ve güçlendirilmesi için ulusal ve uluslararası finans desteklerinden yararlanılacağı belirtildi. Plana göre, ülke çapında farklı etkinlikler düzenlenerek kamuoyunun ulaşım farkındalığının artırılmasına yönelik ulaşımda davranış değişikliği yapmayı amaçlayan ve bir hafta sürecek olan ‘hareketlilik haftası’ düzenlenecek. Ortak araç kullanımı (carpooling), yeni teknolojilerin yaygınlaştırılması, hızlı (tahsisli) hat ve alternatif ulaşım yöntemleri özendirilecek. Şirketler yerel yönetimlerle işbirliği yaparak çalışanlarının toplu taşımayı kullanılmasını özendirilecek. 20 yaş üstü traktör ile 10 yaş üstü biçerdöverlerin yüksek verimlilerle değiştirilmesi desteklenecek.

    AKILLI SAYAÇLAR YAYGINLAŞTIRILACAK

    Plana göre akıllı sayaçlar yaygınlaştırılacak. Avrupa Birliği ile müktesebatı esas alınarak fayda-maliyet analizi yapılacak. Odak grupları önceliklendirilip belirlenecek. İlk önce sanayi tesisleri, ticarethaneler, oteller gibi. Altyapı ihtiyaçları tespit edilecek ve buna bağlı olarak maliyet hesaplanacak. Akıllı sayaç bedelinin tarifeye etkisi değerlendirilecek.

    Hürriyet/Neşe Karanfil
     
    yvz bunu beğendi.
  2. yerbakili

    yerbakili Kayıtlı Üye

    Yaş:
    36
    Katılım:
    29 Haziran 2017
    Mesaj:
    133
    Alınan Beğeniler:
    88
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Yasin ERBAKILI
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Bu sorun (!) bu şekilde çözülmez. Bence artık araba almak, 20 yıl önce ekmek nasıl karne ile alınıyormuş, o şekilde olmalı(!) o_O Anca bu şekilde çözülür. Yapsalar da biz de kurtulsak onlar da.
     
  3. duhangs

    duhangs Kayıtlı Üye

    Yaş:
    35
    Katılım:
    11 Aralık 2017
    Mesaj:
    1,312
    Alınan Beğeniler:
    1,351
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bu sorun bence de boyle duzeltılmez.

    trafıge etken madde bunların bazıları okey ama asıl sebepler bedava yakıt sırket aracları herkesın aynı saatlerde evıne uzak ıs yerlerıne okullarına gıtme cabası.
    toplu tasımaya yönlendırme cabası da nafıle once onu duzgun yapmalılar arabayla 20dk yolum cogu zaman toplu tasıma beklerken omrum gecıyor ıstanbulda.

    bırde yollar var sen plansız bır sehre sonradan ekleme yollar yap onlarıda denetım de bakım onarım de en yogun zamanda kapat 2 serıde ındır sonra trafık cok fazla de.
     
  4. santafe2004

    santafe2004 Vip Üye

    Yaş:
    40
    Katılım:
    12 Ağustos 2017
    Mesaj:
    6,543
    Alınan Beğeniler:
    7,776
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    ANKARA
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    bu şekilde sorun dahada büyür çözülemez bazı maddeler dışında hiçbiri yaptırım olamaz.avrupada daha kalablık ülkeler yaşamlar var örnek alınmalı varsa daha faydalı tasarılar dikkate alınmalı.
    toplu taşımada sürekli tacize uğrayan bayanlarımız mecburen araç kullanma eğilimi gösteriyor ne yapsın arabasını bıraksın o zulüme maruz kalmaya devammı etsin haklılarda sen önce çocuk istismarına çözüm bul kadın cinayetlerine çözüm bul kadına şiddete çözüm bul vatandaşı dolandıranlara çözüm bul masum insanlara maddi manevi zarar verenlerin karşısında dur ve dahası...trafik varsın yoğun olsun sonra çözmeye çalış .evet trafik büyük sorun ama bu şekilde dayatmalarla çözülmez bu iş önce devlet araçlarının gelişi güzel kaldırımları v.s işgaline sorun bul milletvekili araçlarının dokunulmazlığını bir önle hele sağda solda görüyoruz yasak yere park eder trafiği tıkar çakarlarla sirenlerle dolananları bir engelle belediye başkanlarının bile yolları kapatarak geçmesini bir engelle .icraaat yapacaksan bunlarla başla görelim !
     
  5. Köksal

    Köksal Süper Moderatör

    Yaş:
    40
    Katılım:
    11 Mart 2009
    Mesaj:
    9,325
    Alınan Beğeniler:
    4,522
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Kartal
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Nüfusun %25 i tek şehirde ise gerisi hikaye.
     
    cenker_baba ve Murat bunu beğendi.
  6. Murat

    Murat Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    21 Ocak 2013
    Mesaj:
    8,300
    Alınan Beğeniler:
    5,909
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Sorunun %80 i budur. Kalan 20 de bizim belediye başkanı şehirdr olmayan yollara tramvay soktu insanlar yaya olarak pazara gidip alışveriş yapamıyor.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
    cenker_baba bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş