Lovato Otogaz Sistemleri

arabam çalışmıyor**??

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda azman tarafından 30 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

  1. azman

    azman Kayıtlı Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesaj:
    452
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Merhaba arkadaşlar...

    aracım dizel ilk çalıştrmamda marş basıyor sonra mars basmıyor tıktık edioyor çalışmıyor motor takviye yapıyoruz çalışmıyor fakat arabayı vurdurunca çalışıyor sizce sorun nedir kafayı yeme derecesindeyim...vurdurup çalıştırınca o gün çalışıyor araç akat ertesi gün yine aynı sorun
     
  2. Hasan D.

    Hasan D. Vip Üye

    Yaş:
    22
    Katılım:
    15 Ocak 2009
    Mesaj:
    1,439
    Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    marş motorunun kömürleri bitmiş olabilir aynı sorun oluyordu ordan biliyorum
     
  3. AEM_34

    AEM_34 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2010
    Mesaj:
    123
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    marş motorundan kaynaklanıo sorununuz 1 ay önce bende de aynı sorun vardı
    Düzenleyen : AEM_34
     
  4. Ogun

    Ogun Vip Üye

    Yaş:
    45
    Katılım:
    20 Temmuz 2009
    Mesaj:
    4,794
    Alınan Beğeniler:
    264
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Eğer araç 98 GLS ise GLS lerin DIZEL i yok ki !

    Araç ne ise özelliklerini bilelim
     
  5. azman

    azman Kayıtlı Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesaj:
    452
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    yok bu ikinci aracım 1.9 doblo
     
  6. azman

    azman Kayıtlı Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesaj:
    452
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    peki kızdırmabujisi olabilirmi...tamirci bi tanıdık var onu aradım şimdi kızdırma bujisindendir dedi ama pek aklım yatmadı
     
  7. Ogun

    Ogun Vip Üye

    Yaş:
    45
    Katılım:
    20 Temmuz 2009
    Mesaj:
    4,794
    Alınan Beğeniler:
    264
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    2000-2003 sanırım 1.9 doblo SX

    Eski sistem düz (Turbosuz) motor.
    Enjektör + kızdırma bujileri + yakıt kontrolü + Akü zayıf

    İlk akla gelenler.
    Eğer bulunduğu yerde akü devre dışı bırakılıp yedek akü ile çalışırsa (AKÜ)
    Çalışma esnasında Mavi duman + siyah duman Enjektör ve kızdırma buji kontrol
     
  8. yemrek

    yemrek Kayıtlı Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2011
    Mesaj:
    58
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    alakası yok enjökterlee benim bi arkadasta var 1.9 doblo elektrikçiye gitti kablo çıkmış marş motorunda onu taktıktan sonra düzeldi yinede elektirikçiye göstermende fayda var[​IMG]
     
  9. azman

    azman Kayıtlı Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesaj:
    452
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    yarın bi elektirikçiye götürelim bakalım...
    başka bir akü ile denedim yine çalıştırmadı 2 kere marş bastı ama ateşlemedi..
     
  10. Ersin

    Ersin Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    24
    Katılım:
    18 Ağustos 2007
    Mesaj:
    14,849
    Alınan Beğeniler:
    1,437
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Lütfen Konuyu İlgili Yerlere Açınız İkinci El Bölümündeydi Konu...

    Düzenleyen : Ersin Cerrah
     
  11. Ogun

    Ogun Vip Üye

    Yaş:
    45
    Katılım:
    20 Temmuz 2009
    Mesaj:
    4,794
    Alınan Beğeniler:
    264
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    "Tık tık ediyor ama çalışmıyor"

    MArj motoru + dişlisi+ marş motoru bağlantı soketleri gevşemesi sorunu daha yakın
     
  12. koray2907

    koray2907 Vip Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesaj:
    10,227
    Alınan Beğeniler:
    622
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Koray
    önce aküye bakın, genelde akü zayıfladığında yapar..Akünüz eski ise dolu bi akü ile deneyin çalıştırmayı...yok yine olmazsa marş motorundan kaynaklanıyordur..ya kömürler değişcek yada komple marş motoru değişcek..bende de oluyordu aynı sorun.. araya 100 - 150 lira sıkışmış gibi[​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş

#gelkardeşim