LPG KABLO

2019 Model Hyundai Tucson Koltugun Altindaki Pas..

'Tucson Forum - Club' forumunda mabay tarafından 14 Eylül 2019 tarihinde açılan konu

  1. rpurcek

    rpurcek Vip Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2013
    Mesaj:
    4,324
    Alınan Beğeniler:
    5,930
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kampana döküm demir. Su ve oksijenle tepkimeye girdikçe paslanması normal. Koltuklarda ki, galvanizli paslanmaz çelik.

    SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Son düzenleme: 16 Eylül 2019
    sipartacus bunu beğendi.
  2. sipartacus

    sipartacus Vip Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2017
    Mesaj:
    7,036
    Alınan Beğeniler:
    8,390
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Yok yok, konu pas olunca azicik araya gireyim dedim
     
  3. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Koltuğun altındaki bu çubuk paslanmaz demir olmalı, buna kaplama yaptırmaya gerek yok ama kullanılan kaynak elektrodu paslanmaz özelliğe sahip olması gerekiyor fakat paslanmaz kaynak elektrodu kullanılmamış olmalı, paslanmaz elektrodlar klasik demir kaynak elektrodlarından çok daha maliyetli malzemeler, haliyle normal elektrodla yapılan kaynak mutlaka paslanır hatta kaynak işleminde yüksek ısıya maruz kaldığı için üzerinde cam doku, parlak plazma eriyiği gibi maddeler bulunur bu sebeple metal yüzey kaplaması yapılırken kaynak elektrodunun kullanıldığı birleştirme yüzeyleri ve kaynak kısımları elektrostatik çinko, fosfat, galvaniz vs. metal kaplamasını almaz, tutmaz yada kaplamanın buraya yapışması için özel işlem gerektirirler kum raspası asit banyosu vs. bunlarda ekstra maliyet:). İç mekanda kabinde paslanma görülmesi sağlık açısından hoş olmaz gerçi burası koltuğun alt kısımı ama illa hava ile temas eder fakat çok az miktarda demir oksit yinede insana çok fazla zarar vermez.

    Bazı markalarda duyuyoruz sıfır arabaya deri koltuk kaplama opsiyon olarak sunulursa yada paket dahilinde ise satıştan önce bayi yada yerli distrübitör tarafından sonradan fason olarak dışarda yaptırılıyor, bu parça orada deri koltuk kılıfı yapılırken eklenmiş de olabilir. Bu durumda hyundai topu tedarikçiye atar. Müşteriye bunu söylemeyebilir. Sorunu bu şekilde çözebilirler. En azından arabanın orjinalinde böyle birşey olmadığı bilinir kafalar rahat eder.

    248000 liralık araba ötv siz 130000 lira ediyor ama döviz kuru, güney kore yada çek cumhuriyetinden geliş nakliye, navlun, gümrük vergisi vs. dahil olarak 130000 lira ediyor yani aslında araba 130000 lira da değil:) araba fiyatları vergiler ve ithalat sebebiyle çok pahalı bu yüzden müşteri artık böyle sıkıntıları görünce normalden daha fazla üzülüyor.

    Tucson çok fazla satış yaptı o zaman tucson un üretiminde bantı hızlandırmak için uzakdoğu teknikleri kaizen, kanban vs. haricinde onun gibi başka metotlar maliyet düşürme vs. kullanıldıysa böyle şeyler olabilir:) zaten arabayı gemide satın almışsınız bazı ufak tefek parçaları gemide gelirken montajlanmaya devam ediyor bile olabilir,

    Benim başıma gelse sırf insanların bu sorun hakkında gösterecekleri hal ve hareket tutumları ile uğraşmamak için paslı bölümü sprey boya ile boyayıp geçerdim bizim memlekette iş yapan markaların çoğunda tüketiciye karşı saygı sevgi bellidir çünki, servise söyleseniz bile daha sonraki üretimlerde önlem alınacağı meçhuldür çünki otomotiv sektörü çok geniş bir saha derya deniz bir alandır, birçok marka problemlerde müşteriden gelecek bilgi akışı yerine kendi arge sinden gelen verileri baz alıyorlar satış rekorları kıran bir otomobilde ufak paslanmaları göz ardı edebilirler. Ama yetkili serviste kolay bir çözüm önerisi mutlaka sunacaklardır bunu hemen değerlendirmek te fena olmaz.

    İlk önce yetkili servise gidip burayı göstermek gerekli daha sonra duruma göre şikayetiniz giderilmezse hakkınızı savunmak için şikayet var com a başlık açarsanız hyundai size mutlaka tekrar dönüş yapacaktır. En son çare güney kore ile yazışma yapılabilir.
     
    mabay bunu beğendi.
  4. mabay

    mabay Kayıtlı Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    12 Nisan 2019
    Mesaj:
    37
    Alınan Beğeniler:
    11
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Mahmut Abay
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Degerli yorumlariniz icin com tesekkur ederim. Turkiye tarafindan cok birsey olacagini zannetmiyorum. (Servis durumu giderebilir ama bunu bende yaparim) Kore tarafindan da onlarla calistigimiz icin biliyorum birsey cikmayacak. Ben bu durumu kendim cok guzel duzeltebilirim bir daha pas olusmamasi adina da onlemimi alirim Ama benim takildigim nokta Neden bu sekilde. Yazik ya insanlar ne umitlerle aliyor bu modelleri. Gercekten cok sıkıldım ya. Insanlar arac alirken tabiki goremedikleri okadar cok kusur var ki. Bana musteri olarak bunu da gostermemeleri gerekiyordu.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
    <<bülent>>, ozgutozkan ve erenuzel41 bunu beğendi.
  5. sevancak

    sevancak Kayıtlı Üye

    Yaş:
    47
    Katılım:
    21 Eylül 2017
    Mesaj:
    69
    Alınan Beğeniler:
    28
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    sevan çakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Deri koltuğa kılıf takmak bence cok yanlış hemde ısıtıcılı koltuklara uygulamak çok tehlikeli.Koltuğu sökmeseniz böyle bir durumla karşı karşıya kalmıyıcaktınız varlığından haberdar bile olmıyıcaktınız.Sorun bu arabalarda değil bu arabalara verilen paralarda üzülmeyin hak arasanızda pek bir sonuç alamazsınız.
     
  6. Lions_in_A_Cage

    Lions_in_A_Cage Kayıtlı Üye

    Yaş:
    35
    Katılım:
    18 Aralık 2018
    Mesaj:
    2,161
    Alınan Beğeniler:
    2,001
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu kusuru servis düzeltebilir dediğiniz gibi siz bile düzeltebilirsiniz ama Aracın kaç yerinde daha böyle paslanma var yada olabilir mi tamamen soru işareti ve can sıkıcı bir durum
     
    mabay bunu beğendi.
  7. Tilki

    Tilki Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesaj:
    7,805
    Alınan Beğeniler:
    11,516
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Konya
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yanlış anlamayın ama Tucson bizde de var... Tabi ki yaşadığınız durum sizin moralinizi bozmuş olabilir ama faciaya yol açacakmış gibi bir daha kore malı almamaya kadar hatta kimseye bu araçları tavsiye etmemeye kadar gitmesine anlam veremiyorum...

    Tucson'un hızlanmasını spor modda yarattığı harikaları, üst hızlarda verdiği güveni sakinde 7-8 litre ile gezebileceğini nasıl bir çırpıda sileriz peki ?

    Bir diğer konu arkadaşlar yazmış ama ısıtmalı koltuğa yada deri ısıtmalı koltuğa kılıf takmak sakıncalı diye ? Nasıl bu kanıya vardılar. ? Ben bir çok ısıtmalı ve deri araçta ek kılıf kullandım şu anki aracımda da bu durum böyle işin ehli yaptığı sürece hiç bir problem olmaz.
     
    Oguzayhank bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş