10 Kasım LPG KABLO

2016 Elantra Direksiyon Donuyor/takılıyor

'Elantra Forum - Club' forumunda kaystro tarafından 4 Ocak 2019 tarihinde açılan konu

  1. kaystro

    kaystro Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    4 Haziran 2017
    Mesaj:
    11
    Alınan Beğeniler:
    22
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Demir Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    2016 model style düz vites 30 bin km elantramda yeni bir sıkıntı doğdu. Sürüş halinde süratliyken özellikle pürüzsüz yollarda direksiyon bildiğin takılıyor. Çevirmeye çalıştığımda direksiyon dönmüyor, biraz zorlayınca dönüyor. Sanki biri direksiyonu tutuyormuş gibi oluyor. Anlatması zor. Şöyle tarif edeyim;

    90 km hızla düz bir yolda gidiyorsunuz, şeritte kalmak için direksiyonu çok hafif çevirmek istediniz, direksiyon dönmüyor, biraz zorlayınca sanki takıldığı yerden kurtulmuş gibi çevirmeye izin veriyor. Bu da düz yolda zigzag çizmeye sebebiyet veriyor.

    Bozuk yolda kesinlikle yapmıyor. Pürüzsüz yolda yapıyor. Aracımı 3 yıldır 30 bin km kullanıyorum, yeni doğan bir sorun bu. Kesinlikle süratlenince direksiyonun sertleşmesi olayı değil. Direksiyon bildiğin kilitleniyor.

    Bu problemi yaşayan var mı aranızda?
     
  2. HMB

    HMB Kayıtlı Üye

    Katılım:
    9 Mart 2018
    Mesaj:
    406
    Alınan Beğeniler:
    507
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    KÜTAHYA
    Ad Soyad:
    Mehmet B.
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/direksiyonda-suerues-esnasinda-takilma.44540/
    Sanırım Linkteki konu işinizi görecektir . aracınızın garantili olduğununu varsayarsak servise gidip sorun çözümü için talepte bulunmanız en doğrusu olacaktır.
     
  3. kaystro

    kaystro Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    4 Haziran 2017
    Mesaj:
    11
    Alınan Beğeniler:
    22
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Demir Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Arkadaşlar bu problem ile ilgili bugün Hyundai servise aracı bıraktım. Onardıklarını söyleyip aracı teslim ettiler. Servis şefinin söylediği şu; EPS komple sökülerek içindeki eski yağı temizlediklerini, eski yağın biraz daha koyu olduğunu ve zamanla daha da katılaşabildiğini, bu sebeple bu problemi yaşadığımı söyledi. Kendisine problemin geçen hafta kendi kendine geçtiğini söylediğimde ise "yağ hava sıcaklığıyla kendini salmıştır, bu sebeple kendisi düzelmiştir" dedi. Gerçekten de havalar ısınınca geçmişti problem. Eski yağın yerine daha ince bir yağ koyduklarını ve bundan sonra böyle bir problem ile karşılaşmayacağımı söylediler. Aracımın direksiyonu şu an çok hafifledi eskisine göre. Problem şu an yok. Ancak aracı servise bırakırken de problem yoktu zira bu problem geçen hafta kendi kendine geçmişti. Dolayısıyla sorunun çözülüp çözülmediğini zaman gösterecek.
     
    cenker_baba ve eko26 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş