LPG KABLO

2011 Sonata Nf 2.0 Crdi Yakıt Hortumu Çıkma Sorunu..

'Sonata Forum - Club' forumunda adgny tarafından 29 Haziran 2019 tarihinde açılan konu

  1. adgny

    adgny Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    12 Kasım 2018
    Mesaj:
    589
    Alınan Beğeniler:
    601
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Ahmet DOĞANAY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Merhaba arkadaşlar.
    Yaklaşık 2-3 ay kadar önce Sonata 2.0 CRDi aracıma bakım yaptırırken Liqui Moly'nin Dizel katkılarından "Speed Tec Diesel" ve "Diesel-Partikelfilter Schutz" ikisini aynı anda yakıt fulleme esnasında aralıklarla bir depoya döktüm. aradan 10-15 gün geçti bir sabah işe giderken yolda mazot kokusu geldi. Dışardan geliyordur dedim önemsemedim ama iş yerimde park ettikten sonra farkettim araç depoya geri dönme hortumunu çıkarmış ve alttan mazotu aktırıyor. Öyle ki depo %75 dolu idi ve o şekilde yol alsam 10 dakikada depo boşalır, o kadar çok akıyordu. Bakımımı yapan arkadaşı aradım geldi, yeni hortum yaptırdı. Aynı gün akşam eve giderken bu kez diğer hortumu, yani motora mazot veren hortumu yolda çıkardı, araç biranda stop etti, kenara durdum marşa basarken alttan mazot boşalttığını gördüm. Yine hortumu değiştirdik teste çıktık sorun yoktu ama 1 hafta sonra tekrar hortum çıkardı eve giderken, yine depoya geri dönüş hortumu çıktı. Servisliğimi yapan arkadaş Liqui Moly satıcısına sorundan bahsetti, o da bütün yakıt sistemini temizlememizi söyledi, depoda az da olsa kırıntılar gördük. Araç 2 gün boyunca bütün yakıt sistemi temizlenerek onarım gördü. Depo özel yıkandı. Yaklaşık 1 aydır sorun yok ama ara sıra baktığımda geri depoya dönüş hortumu kupkuru olmasına rağmen motoru mazot ile besleyen hortum sürekli ıslak, sanırım az da olsa sızdırıyor. Bu sorunla ilgili görüşü olan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum. Oldukça can sıkıcı bir durum. O hortumun orjinalini de bulamıyoruz. Sizce ne yapmam lazım? Sorun katkılar kullanıldıktan sonra olduğu için sebebi onlar diye düşündük. Lütfen yardım edin, Şimdiden teşekkürler.
     
  2. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    lastik elastomerleri kullanıldığı yere özel olarak üretilirler, ben şahsen böyle bir fabrikada çalışıyorum bu yüzden bildiğim kadarıyla benzin ve mazota dayanıklı olan kauçuk hammaddeleri olduğu gibi ozon etkilerine yani güneş rutubet ve suya dayanıklı olan kauçuk elastomerleri de var, aynı zamanda mekanik özelliğe sahip yani motor takozu viraj lastiği gibi parçaların da lastik hammaddesi farklı, yağa dayanıklı olan kauçuk ta başka, ancak hepsi tüm özellikler bir arada olmuyor, lastik her şartı karşılaması için üretilirse muhakkak başka sorunlar çıkartıyor yağa dayanması için eklenen katkılar esnekliğini bozuyor ozon direnci olması için eklenen katkılar benzine dayanımını bozuyor vs. vs.

    aracınızın benzin yada mazot hortumu normalde yakıta dayanıklı yani mazot ve benzini gördüğünde şişmeyen çatlamayan nitril kloropren poliamid vb. benzeri bir lastik kauçuk malzemeden üretilir ancak depoya koyduğunuz liquimoly temizleyici o kadar zararlı bir çözücü ki bunu bile bozmuş. Aslında hortumun yerinden çıkma sebebi de bu katkı maddesinin hortumu bozması.

    Piyasada benzin hortumu diye satılan pekçok hortum var hepsinden olumlu sonuç almak mümkün olmayabilir,

    Benzin yada mazot hortumu herhangi bir malzemeden rastgele kullanmak uygun olmaz, muhakkak benzine mazota yani ketonlara dayanıklı bir malzemeden yapılmış hortum kullanmalısınız

    hortumunuz kaçırıyor anladığım kadarıyla çünki üzerinde mazot kalıntısı görmüşsünüz, orjinalini bulamıyorsanız eğer mutlaka benzine ve mazota yani yakıt temasına karşı dayanıklı polyamid malzemeden aynı iç çapta hortum bulmanız gerekiyor ve bulacağınız hortumun iç çapı motorunuzun mazot pompanızın sağlığı için aşırı önemli, başka ebatta hortum alıp ta redüksiyon modifikasyon vs. gibi işlemlerden kaçınmalısınız.

    bilgi olması açısından linki aşağıya ekledim hangi malzemelerin benzin ve mazota dayandığı hangilerinin dayanmadığı yazıyor.
    http://www.otounsal.com/kaucuk1.html

    hortumun iç çapını öğrenin o ebatta poliamid yada alternatif yakıta dayanıklı malzemeden yakıt hortumunu guguldan bir arattırın derim enjeksiyon pompası besleme hortumunu değiştirmek gerekebilir. Geri dönüş hortumu da aynı şekilde.

    yakıt katkı maddesi mazot enjeksiyon pompasına mazot basan depo içindeki birinci yakıt pompasının oringlerini ve contalarını da bozabilir mazot enjeksiyon pompasını da bozabilir yakıt rayı üzerindeki oringleri de bozabilir geri dönüş valfini de bozabilir kaçaklar çoğalabilir. Problem görmüyorsanız bu parçaları şimdilik hiç kurcalamayın.

    Geçmiş olsun
     
    ozgutozkan ve adgny bunu beğendi.
  3. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    motor yağı katkısı, bor power, yada yakıt katkısı, motor iç temizleyici, soğutma suyuna karıştırılan radyatör kaçak giderici gibi maddeleri kullanmaktan şiddetle kaçınmak gerekiyor, zaten şimdiye kadar bu tür motor yağı yada yakıt katkısı öneren hiçbir otomobil üreticisi yada motor yağı üreticisi yada yakıt üreticisi görmedim duymadım. Varsa zaten motor yağını yada yakıtı satmadan önce katıyorlar içine adblue var mesela eksoz emisyonu düşürmek için otomobil üreticilerinin bizzat kullandırdığı bir madde ayrı bir deposu var ve şimdiye kadar sıkıntı yaşayıp saç baş yolan yok çünki üretici tavsiyesi, ama sonradan alınıp kullanıcının kendisinin motora yada yakıta direkt karıştırarak kattığı bir değişik katkılar var onlar çok tehlikeli.

    Tamamen ticari şeytanilerin emellerine, planlarına alet olup elimizdeki otomobilleri motorları mahvediyoruz başka da birşey olmuyor.
     
    adgny bunu beğendi.
  4. adgny

    adgny Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    12 Kasım 2018
    Mesaj:
    589
    Alınan Beğeniler:
    601
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Ahmet DOĞANAY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Ayrıntılı cevap için ne kadar teşekkür etsem az, zaman ayırıp beni aydınlattın, çok teşekkürler!
    Bi hata ile döktüm, bunlar başıma geldi. Yorumunuzla yaşadığım soruna katkıların sebep olduğuna emin oldum. Bu aşamadan sonra ne gibi kontroller yapmamı önerirsiniz? “Şuanda kurcalama” dediğiniz yerleri gözle kontrol etme şansımız var mı? Aracın yakıt sistemini komple temizlemiş olmamız tekrar sorun yaşama riskimi büyük ölçüde ortadan kaldırmış olmuyor mu? Siz olsanız şuanda başka neler yapardınız?
     
  5. ozgutozkan

    ozgutozkan Kayıtlı Üye

    Yaş:
    47
    Katılım:
    10 Nisan 2016
    Mesaj:
    2,004
    Alınan Beğeniler:
    1,656
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    1 ay önce gaza gelip motto LPG katkısı kullandım bir sıkıntı yaşamadım. Perşembe günü LPG filtrelerini değiştirmek için servisine gittim.
    Filtreler yağ gibi bir şey içindeydi. Usta opetten LPG mi aldın dedi. Yok dedim LPG katkısı atmıştım. Diye söyledim. Her şey patlayacak dedi.

    Katkı mı artık uzak dururum.
     
    adgny bunu beğendi.
  6. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    arkadaş muhabbetinde dinliyoruz birisi bmw ye motor yağı katkısı koyuyor çok değil birkaç dakika sonra yağ lambası yakıyor araç, sonrasını bilmiyorum

    babamın arkadaşlarından birisi öve öve bitiremediği bir tane motor yağı katkısı getiriyor teeaaa iran dan babam çok hafif yağ yakan 12hp lik pancar motora bu katkıyı koymuş düzelir diye, sonra motoru kayıktan söküp bahçeye getirdiler bahçede opel özel servisinden bir tane arkadaşıyla komple pancar motor topladılar. Silindir, piston, segman, krank hepsi sarmıştı. Pancar a bunları yapan bizim motorlara neler yapmaz.
     
  7. Sevra

    Sevra Vip Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2016
    Mesaj:
    1,193
    Alınan Beğeniler:
    3,548
    Cinsiyet:
    Kadın
    Şehir:
    Hatay
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Aracın sıvı sistemine konulacak her türlü katkıya karşıyım. Bor denilen şey, öyle abartılıyor ki; aracıma koysam 300 beygir olacak gibi reklam yapıyorlar.
    Çamaşır makineme Bor-n deterjan koydum, eskiden sıkma modunda max 1500 devir çeviren makinem, 7000-8000 devir çevirip, sonrasında kesiciye girmiyor ya.
    Fakat; katkı dışında motor iç temizleyiciden ve enjektör temizleyiciden oldukça memnunum.

    Volkswagen Castrol'ü önerip kullanıyor ama Volkswagen forumunda Castrol'ü öneren bir kişi bile göremezsiniz.
    Sebebi; yoğun katkı, yağ buharı ve yağın oluşturduğu kurumlar. VAG grubunun sürekli kirlenen boğaz kelebeği hikayesi de vardır zaten.
    Örneğin; Castrol Magnatec soğuk çalıştırma da aşınmaları minimuma düşüren bir yağdır.
    10w40 viskoziteli, yarı sentetik bir yağdan böyle bir özellik hayatta beklenemez.
    Bu yağ motor bloğuna tutunan moleküller sayesinde bu özelliğini gerçekleştirebilmekte. Yağın özelliklerinde de '' motora mıktanıs gibi tutunan akıllı moleküller '' ibaresi mevcut zaten.
    Yarı sentetik yağın 7k-8k km değişim ömrü olduğunu düşünüp, servisinde 15k km bakım aralığında değiştirdiğini düşünürsek biz bu yağı ömrünün üstünde kullanıyoruz ve yağımız buhar ve kurum yapıyor. Üstelik yarı sentetik olması, ısıya dayanımın düşük olması ve motora mıktanıs gibi tutunan moleküllerin ısıdan ve ömrünü tamamlanmasından o katkıları da kurum haline getiriyoruz.

    Sonrasında bazı 99-00 Vag grubu araçlarda karter süzgeçi tıkanıyor, yağ lambası yanıyor, benzinli araç dizel gibi çalışıyor. Ustanızda triger dahil, motor kulağından tutun bir çok parça değiştiriyor. İşte; motor iç temizleyicilerin faydası burada ortaya çıkıyor.

    Her iki bakımda bir motor iç temizleyici kullanıyorum, ses, titreşim ve yağ rengi konusunda çok güzel sonuçlar aldım.
    Enjektör temizleyiciyi de 6 ayda bir kullanırım. 3 seneye yakın bir süredir bir sorun vs. olmadı.
    Bu temizleyicilere karşı değilim, fakat; radyatör kaçak tıkayıcı, subap katkısı, yağ katkısı vs. bende onlara karşıyım.
     
    adgny bunu beğendi.
  8. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Parçaların içindeki oringleri contaları gözle göremezsiniz, ancak sızdırma olursa fark edip birşeyler yapabilirsiniz, yakıt sistemi temizlendiyse problem artık daha fazla ilerlemez ama katkı siz depoyu temizletene kadar parçalara yapacağını yapmıştır, mesela gidipte sonata nın mazot enjeksiyon parçalarını sırf kontrol etmek için durduk yere sökerseniz sökerken daha fena bozabilirler hemde büyük masraf ben olsam risk olsa bile problem çıkarana kadar hiç ellemem.

    Mazot kokusunu ve sızıntıları takip edin. Arka koltuğun altından motor kaputu altına kadar yolu var mazotun.

    kauçuk malzeme yakıt dayanımı testleri 12 saatten bir haftaya kadar yapılabiliyor yakıt temas etmesi ile buna dayanamayan kauçuk lastik malzeme genellikle şişme, deformasyon, şekil bozulması ve erime yapar.

    Otokar a BMC ye yakıt deposunu tutan metal braketlere takılan lastik kuşak gönderiyoruz bir hafta yada 15 gün sonra şikayet gelebiliyor:) mazota attık bunu şişti bu diye.

    İnşallah birşey olmaz.
     
    adgny bunu beğendi.
  9. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    abla magnatec in içinde deterjan var sanki:) yağ kapağını açınca kapağın altında köpük oluyor, 6000-7000km de yağı değiştirirken tapadan süzülen yağ yerde tavaya doluyor bakıyoruz bulaşık suyu gibi köpüklü deterjanlı:) demek deterjan bir işe yaramıyor ben hep 6000km civarı değiştirirdim üç sefer kullandım o yağı.

    Motora mıknatıs gibi tutunan moleküller olarak bahsedilen şeyin aslında hint yağı katkısı olmasından korkuyorum bu yüzden daha sonraları edge ve shell helix ultra kullandım. Tabi bu yağlar valvoline veya motul kadar iyi değil diyorlar onları da hiç kullanmadım.

    Hint yağı katkısı zamanla kendi kendine motorda kurum biriktiren motorun sağını solunu tıkayan bir tür yağ katkısı, aşınma azaltıcı diye mi katıyorlar? bilemiyorum. Tabi bu mıknatıs vazifesi gören katkının ne olduğunu castrol kimseye söylemez ama ben hint yağından şüpheliyim bu bir komplo teorisi olur anca.
     
  10. Sevra

    Sevra Vip Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2016
    Mesaj:
    1,193
    Alınan Beğeniler:
    3,548
    Cinsiyet:
    Kadın
    Şehir:
    Hatay
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Hint yağı değildir o.
    İki sene önce; belediyeye Hindistan'dan misafirler gelmişti, bir tesisin teknolojisi incelemek için.
    Hediye olarak bir kadın bana hint yağı getirmişti, aşırı derece de rezil bir kokusu vardı. Bizim Piremses Poloş hava filtresi yoluyla solusa, teklerdi valla.
    Motor yağında yoktur herhal, yoksa nerede olsa tanırım o kokuyu.

    Ürünün içeriğini vs. bilmem de, Magnatec'in kurum yaptığını rahatlıkla söyleyebilirim. 2 bakımda bir kullanıyorum, hiç değilse; süzgeç temiz kalsın.

    G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  11. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,391
    Alınan Beğeniler:
    16,281
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    yetkili servis siparişle getirebilir istediğiniz yakıt hattı parçalarını.
     
    adgny bunu beğendi.
  12. adgny

    adgny Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    12 Kasım 2018
    Mesaj:
    589
    Alınan Beğeniler:
    601
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Ahmet DOĞANAY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Tekrar merhaba;
    Bugün itibariyle Kore'den orijinal yakıt hortumlarını sipariş ettik. Yetkili servis getirtecek bakalım, 1 aydan gelirmiş. İki hortum toplam 720₺ :-(.
    Fiyatı yüksek ama önemli bir konu olduğu için getirtiyorum. Umarım bu katkılarla ilgili başka sorun yaşamam, orijinal hortumlar sorunu tamamen çözer ümidindeyim. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Başka sorunlar yaşarsam yine buradan sizin yardımlarınızı rica edebilirim :).
     
    erenuzel41, <<bülent>> ve Burak&Buse bunu beğendi.
  13. adgny

    adgny Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    12 Kasım 2018
    Mesaj:
    589
    Alınan Beğeniler:
    601
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Ahmet DOĞANAY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Yaklaşık bir hafta önce orjinal yakıt hortumlarım geldi ve hemen taktık. Şuan herşey yolunda şükür. Tekrar bir çıkma söz konusu olmadı ama hala motoru mazot ile besleyen hortumun giren yerinde az da olsa ıslaklık var gibi :-( yada ben paranoyak oldum bu konuda :-(. Geri dönüş hortumu kupkuru ama motoru besleyen hortumun giriş jakında sanki hafif mazot sızıntısı var gibi, tam da emin değilim, genelde bir yere varınca açıp bakıyorum. Motoru da tamamen yıkadık, daha önceden kalan bir kalıntı değildir yani. Bilemiyorum, umarım ben büyütüyorumdur. Bu sorunu yaşamadan önce o hortumların durumunu hiç bilmediğim için karşılaştıramıyorum. Bakalım artık zaman gösterecek.
     
    Burak&Buse, suleymanozer ve erenuzel41 bunu beğendi.
  14. adgny

    adgny Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    12 Kasım 2018
    Mesaj:
    589
    Alınan Beğeniler:
    601
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Ahmet DOĞANAY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Arkadaşlar son mesajımdaki sızıntı sorununu bulduk! Sızıntı hortumdan değil, hortumu taktığımız metal ucun bağlı olduğu vidada iki bakır yuvarlak conta var onda imiş. Konya'daki Bosch Car Service bayisinde bir ustaya gösterdim aracı ve o farketti sağolsun. Bahsettiğim iki bakır contayı değiştirdik ve 4 gündür hiçbir sızıntı yok. Yani hortum hep olmasını istediğim gibi kupkuru. Elle kontrolde de hiç mazot bulaşığı ele gelmiyor. Demek ki şüphelerimde haklıymışım. Sızıntı hortumda değil yukarıdaki metal parçadaymış ve hafif hafif aşağı akınca biz hortumdan sanıyormuşuz. Baya bi rahatladım ve sizlerle paylaşmak istedim. Olur ya bir arkadaşın daha başına gelir, burada görür ve bize dua eder :).
     
    Burak&Buse, Samet_ak, koreci ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  15. ozgutozkan

    ozgutozkan Kayıtlı Üye

    Yaş:
    47
    Katılım:
    10 Nisan 2016
    Mesaj:
    2,004
    Alınan Beğeniler:
    1,656
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Belki öncesi bu sızıntı eski hortumu zayıflattı ve patlattı. Hiç sızıntı olmaması iyi
     
    adgny bunu beğendi.
  16. adgny

    adgny Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    12 Kasım 2018
    Mesaj:
    589
    Alınan Beğeniler:
    601
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Ahmet DOĞANAY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Haklısın ama öncesinde diğer sızıntı olmayan mazot geri dönüş hortumu da çıktı. Onda hiçbir zaman bu sızıntı olmadı. Hatta ilk çıkan diğer geri dönüş hortumu oldu. Bence yinede bu yaşadığım sorunun sebebi Liqui Moly dizel yakıt katkısı ve DPF katkısı. Bütün sorunlar bunları döktükten sonra başladı ve komple depo ve yakıt hattı temizliğinden sonra düzeldi. Katkıları döktüğümde aracım 200 bin km'de idi, zamanla oluşan tortuları bu katkılar hareketlendirmiş olabilir birşey diyemiyorum ama sorunun kaynağının katkılar olduğundan eminim diyebilirim.
     
    Halil ve erhancakmakk bunu beğendi.
  17. cenker_baba

    cenker_baba Guest

    öncelikle bulunmasına sevindim.

    en sevdiğim üye profili bu. sorun var der beraberce fikir yürütülür. sorun bir şekilde çözülür. sonra sorun burada başkasının işine de yarasın diye yazan üyeleri ayrıca seviyorum.
    bazıları da sorunum çözüldü konumu silin diyor işte o zaman klavyeyi ısırıyorum.
     
  18. Ogun

    Ogun Vip Üye

    Yaş:
    54
    Katılım:
    20 Temmuz 2009
    Mesaj:
    6,054
    Alınan Beğeniler:
    1,571
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yağ katkılarında BORPOWER kullanan biri olarak , Bu katkı sorunlu denir se, karşı çıkarım.

    1 defa değil 2 defa kullandım.
    Doğru oranda doğru zamanda doğru kullanım önemlidir.

    DIZEL Yakıt katkısında Wurt daha başarılı bunu üstüne basarak belirteyim.

    Bu arada WURT ve VALVOLINE in dizel yakıt katkılarını kullandım. Enjektör temizleyici olarak geçiyor.
    Ilk wurt kullanımında enjektör geri dönüş hortumlarını elime aldım.
    Sonrasında 2 defa daha kullandım. Hiç sorun yaşamadım.

    SON Valvoline kullanımım da , Kiaclubtr de yazmışımdır, 150 km den sonra araba sanki kanatlanmaya başladı.

    Yine belirtiyorum. doğru ürün doğru zaman doğru şekil.

    170000 e gelmiş hiç katkı konmamış depoya dizel katkı koyarsanız depo ve akış sitemi elinize patlar.

    50-70000 civarı başlanıp 20-30000 de bir 1 kutu kullanım enjektör ve yakıt sistemini açık tutacaktır.

    Benzin / LPG konusunda katkıya karşıyım.
    benzinde kullandım eskiden düzelteceğine bozdu.
    Benzinliler ile ilgili Bu işlemlerin Yetkili eğil yerlerde olması taraftarıyım
     
    adgny bunu beğendi.
  19. adgny

    adgny Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    12 Kasım 2018
    Mesaj:
    589
    Alınan Beğeniler:
    601
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Ahmet DOĞANAY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Bu dediğinizden "yüksek km iken kullandığınız için bu sorunları yaşadınız ve giderdiniz, bundan sonra her 20-30 bin km'de bahsettiğim ürünleri kullanırsanız sorun yaşamayacağınız gibi faydalı da olur" gibi bir anlam çıkarıyorum, doğru mu?
     
    erhancakmakk bunu beğendi.
  20. Ogun

    Ogun Vip Üye

    Yaş:
    54
    Katılım:
    20 Temmuz 2009
    Mesaj:
    6,054
    Alınan Beğeniler:
    1,571
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Km niz nedir ? 100 000 üzerinde iseniz tavsiye, edemiyeceğim katkıyı.

    Riskl alıp kullanımında da sorunları giderdikten sonra , Evet periyodik olarak kullnın. Yakıt sistemi ve püskürtme sistemi daima temiz kalacak kalite artacaktır.
    * KAliteli ürün tercih olmalı

    Neden,
    enjektör durumları motor subap durumları, depo durumları kapalı kutu. yakıt sistemi boruları kapalı kutu.

    Katkılar genelde solvent içerir ve solvent sökücü ve incelticidir. Plastik aksama yada yıpranmış sisteme malesef zarar verir.

    Keza geri dönüş hortumlarına gelen zarar bu sebeptendir. Yada DEPO hortumu ve geri dönüş hortumu zararı bu yüzden dir.

    Bu tip sorunlarla karşılaşılmak istenmez ise depoya koymadan önce hortum ve türevi ürünlerde DIŞARIDA döküp zararını görmek gerekir derim.

    Ben Wurt ver valvolinde ağır zarar görmedim. Sonrasında da zarar görmedim.
     

Bu Sayfayı Paylaş