10 Kasım LPG KABLO

2009 Kia Sportage - 2009 Hyundai Tucson Karşılastırma

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda micomico tarafından 21 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

  1. micomico

    micomico Kayıtlı Üye

    Yaş:
    49
    Katılım:
    17 Nisan 2015
    Mesaj:
    88
    Alınan Beğeniler:
    112
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Çevremin tüm baskısına rağmen 2009 tucson 2.0 style pack 150 hp manuel aldım. Alma sebebim ise babamın yıllardır kullanmakta olduğu aynı platformda üretilen 2009 kia sportage aractan çok memnun olmamızdı. İkisinin arasındak,i tek fark bendeki aracın düz vites olması ve motor yazılımının farklı olması. Böylece iki aracıda uzun süre kullanan ve halen kullanmakta olan birisi olarak objektif yorumlarımı paylaşma ihtiyacı hissettim.
    Ancak uzun süre kullandığımız iki aracı kıyasladığımda kia sportage işcilik ve malzeme kalitesiyle hyundaiden en az iki gömlek daha üstun. Hyundainin üstün olduğu yönü ise daha ucuz servis , daha ucuz ve kolay ulaşılabilir yedek parca ve bence aynı motoru daha verimli ve ekonomik kullanabilen bir muhendisliğe sahip olması.
    Evet araclar aynı ama hyundaide kullanılan plastik malzemelerin kalitesizliği ve kullanılan derinin ne kadar kalitesiz olduğu daha biner binmez kendini gösteriyor. Üstelik hyundai izalasyon konusundada başarısız kalmışş. Kia sportage daha sessiz , daha tok bir kullanıma sahipken sportage gürültülü ve yolu içeride hissettiriyor. En basit örnek kianın kornasını çalığınızda içeriye pek ses gelmezken tucsonda ses tamamen içeride. lastiklerden gelen yol seside aynı. (sırf bu sesin azalıcağı düşüncesiyle mıchelin aldım ama yol sesi azalmadı.)
    gelelim tucsonun artılarına. Servis çok daha ucuz. kia servisleri resmen öpuyor. Yedek parcada aynı şekilde. mesela babam artık sportage parcası gerektiğinde artık tucson parcası kullarak parca maliyetini %30-50 arası düşürüyor. Özellikle tork konvektoru , klima kompresoru gibi çok pahalı parçalar birebir uyumlu ve aynı olmasına rağmen hyundai bunu %30-50 aşağı fiyata satabiliyor. Motor teknolojisine gelince hyundai muhendisleri kianın 112 ve 140 hp aldığı aynı motordan 150 hp güç ve 307 nm tork elde etmişler. Bu nedenle Kiadan sonra tucsona binince içim bi hoş oluyor. Çıkıyom yola basıyom bizim kocaoğlanla . İlk hızlanmalarda araç tahmin edebileceğinizden çok daha kuvvetlli ama hızlandıkca sportagenin daha güvenli olduğunu söylebilirim. Özellikle 150 den sonrası.
     
    umutd07, Duygu ve Halil bunu beğendi.
  2. Yusuf

    Yusuf Moderatör

    Yaş:
    36
    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesaj:
    11,593
    Alınan Beğeniler:
    9,148
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hayırlı olsun. Bildiğim kadarı ile motor güçleri aynı. 2009 öncesinde 112hp, 2009 ve sonrasında ikisi de 150hp. 150hp olanlarda turbo farklı iş sadece yazılım değil yani. 4 ileri tork konvertörlü şanzıman, performansı öldürüyor, bizim kullandığımız 2008 112hp ama düz vites(çok nadir bulunur:)) o bile otomatik ile baya farklı, 150hp çok daha iyidir. yalıtım farkını bilemem ama malzeme kalitesi olarak 2gömlek fark olduğunu düşünmüyorum, o kasada her ikisinde de bolca sert malzeme mevcut. Deri döşemede ise 8yıldır bir deforme olmadı, şu anda da denk gelen Sportage'larda gözume çarpacak kadar bir fark olmadı. Motor seslerinin size farklı gelmesinin sebebi otomatik şanzımandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, otomatik şanzımanla daha kararlı, sabit bir ses çıkarıyor bu da kulağa tok geliyor. 2008'de aralarında 8 gibi bir fiyat farkı vardı, artı olarak sadece dokunmatik ekranlı müzik sistemi sunuyordu Kia.
    Şu anda da yeni Sportage, yeni Tucson'dan malzeme olarak biraz önde. Torpido Tucson'da sert iken Spo'da nipeten yumuşak ama daha kaliteli olabilirdi. Aynı şekilde cam kumandalarının çerçeveleri piano siyahı kaplanmış. Ek olarak arka havalandırma kanali altında Tucson'da bir şey yokken Spo'da 12v priz ve Usb girişi mevcut. Bir de galiba 2.0 versiyonlarda direksiyon arkasında kulakçık var. Buna karşılık arada 20bin lira gibi ciddi fiyat farkı var.
     
  3. micomico

    micomico Kayıtlı Üye

    Yaş:
    49
    Katılım:
    17 Nisan 2015
    Mesaj:
    88
    Alınan Beğeniler:
    112
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Yeni spo ve tucsonları inceleme fırsatim olmadı. dışarıdan görerek yorum yapmak zor .
    Bu arada verdiğiniz teknik bilgi için tşk. Turbonun üst farklı olduğunu bilmiyordum. . Otomatik sanzumanlı araçların motor sesinin içeriden daha farklı algılanması konusundada yorum yapabilmem için önce otomatik bir tucson kullanmalıyım diyebilirim. Ama kia da düz yolda yumuşak sürüşlerde bile göze çarpan bir sessizlik hakim. Çok fazla birşeyin değişeceğini tahmin etmiyorum. Deri döşemelerde bendede deformasyon yok ama kia nın kullandığı malzemeden daha sert kalıyor.
     
  4. Yusuf

    Yusuf Moderatör

    Yaş:
    36
    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesaj:
    11,593
    Alınan Beğeniler:
    9,148
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    150hp olan motorlarda kullanılan turbo değişken geometrili (VGT). Bir de şanzıman 6 ileri düz viteslerde, bizdeki 5 ileri düz. Zaten 150hp dotomatik vitesler 4x2. Motorun dışardan da sesi farklı geliyor, ben bir çok otomatik Tucson gördüm hiçbirinin sesi bizimkine benzemiyordu. Malesef hiç Spo kullanma fırsatım olmadı o yüzden kullanım farklılığını bilemiycem ama hem i30 hem ceed kullanan biri de Ceed'in yalıtımının daha iyi olduğunu söylemişti. Ben 2008'de Tucson'un Spo ile bu kadar aynı olduğunu bilmiyordum alana kadar, tercih sebebim öncelikle fiyat sonra da tasarımdı. Ama Spo sahipleri ödedikleri fazla paranın karşılıgını şimdi alıyorlar çünkü piyasası Tucson'dan çok daha hızlı.
     
    micomico bunu beğendi.
  5. Tilki

    Tilki Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesaj:
    7,805
    Alınan Beğeniler:
    11,516
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Konya
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    micomico bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş