LPG KABLO

elantra lpg'li hybrid modeli

'Elantra Forum - Club' forumunda hamitkaplan tarafından 16 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

  1. hamitkaplan

    hamitkaplan Kayıtlı Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesaj:
    104
    Alınan Beğeniler:
    1
    Şehir:
    Türkiye
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kuzey Koreli üretici Hyundai, dünyanın ilk lpg’li hibrid otomobilini tanıttı. Şimdilik sadece yerel pazarda satışa sunulması planlanan bu model Elantra üzerine geliştirilmiş.


    Seul Motor Show’da Kia Forte LPI Hibrid modeli gibi 114 beygir gücünde 1.6 litrelik dört slindirli bir motora sahip. Bu motora 20 beygir gücünde bir de elektrik motoru eklenmiş.
    Hyundai Elantra toplamda 134 beygir güç üretiyor olsa da bu gücü hızlanmak için kullanmıyor. Amaç sadece tüketimi düşürmek ve çevreyi daha az kirletmek için tasarlanan otomobil 0 – 100 km/ hızlanmasını 11.7 saniyede gerçekleştiriyor.


    Hyundai’den yapılan açıklamaya göre standart Elantra yerine hibrid olanı tercih edenler senede 1100 dolar kar edecekler. Tabi bu sene de minimum 20 bin kilometre yapanlar için yapılmış. Yapılan kilometre arttıkça karda yükseliyor doğal olarak.


    Elantra, tüketim ve emisyon değerlerini düşürmek için Elantra’da bir start/stop teknolojisine yer vermiş. Bu sistem otomobil uzun süren beklemelerde motoru durdurarak benzin tüketimini düşürüyor. Ayrıca ani hızlanma isteklerinde elektrik motoru benzinli motora yardımcı olarak daha az benzinle daha fazla performans elde edilmesini sağlıyor. Elektrikli motor frenleme esnasında ortaya çıkan enerji ile kendini şarj ediyor.


    3 farklı donanım seviyesi ile satışa sunulacak olan Elantra LPI HEV 16 bin Amerikan Doları fiyata sahip olacak. Son zamanlarda otomobil dünyasında yükselen çevrecilik bilinci ile daha sık karşılaştığımız şu günlerde LPG’li bir modele de kavuşmuş olduk.
     

Bu Sayfayı Paylaş