LPG KABLO

Arka Silecek su püskürtme sorunu Hk.-2

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda munal73 tarafından 11 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

  1. munal73

    munal73 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    51
    Katılım:
    10 Aralık 2014
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ünal ÇIPLAK
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar Hyundai-Getz 2005 model aracımda bir süredir arka cam fıskiyesi su püskürtmüyordu. Kış gelince mecburen el atmak zorunda kaldım. Problemin tespiti ve sorunun çözümünü anlatmak istiyorum.


    Motor kaputunu açıp arka cam silecek motorunu aradım bulamadım, tek motor varmış ve bu motor hem ön cama hem de arka cama su basıyormuş bilginize.


    Bu tek motordan iki hortum çıkıyor biri öne diğeri arkaya. Ön veya arka cama püskürtme sırasında hortumlardan birini (hangisine püskürtüyorsanız) iki parmak arasında tatlı sert tutarsanız basıncı hissedersiniz zaten. Bu yöntemi arka cam su püskürtmesi sırasında sorun tespiti için kullanıcaz.


    Bende arka cam püskürtme sorunu vardı. Motorun çıkışındaki hortumda gayet iyi bir basınç vardı. Bagaj kapağını açtım, bagaj kapağının iki menteşesi arasında görünen hortum bizim arka cama su taşıyan hortumdur bu hortumu iki parmak arasına aldım. Birisi hala şoför koltuğunda bekliyor ve işaret ediyoruz tekrar sisteme su basıyor; su basıncının iki parmağımın arasında hissettiğimde demek ki fıskiye nozılı tıkalı dedim, önce telle açayım dedim dedim olmadı, matkap ucu derken ben arka fıskiye nozılını sökmek zorunda kaldım.

    Ama ne yaptıysam açamadım en son karar aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere işaretli yerden maket bıçağı ile kesmek zorunda kaldım.
    İş bununla maalesef bitmedi, neden mi? iç yapısında sanırım çek valf benzeri bir sistem vardı ve su hattını açmak üzere matkapla boşaltırken epey uğraştım.

    İşin o kısımlarını resimleyemedim kusura bakmayın. En sonunda ise içini tamamen boşalttım son olarak iki yüzeyi düzeltip epoxy ile yapıştırdım. Gecenin bir yarısı olduğu için henüz takamadım. Çek valfin devre dışı kalmış olmasının bir sakıncası var mıdır? Onu test edemedim, ama sistemi çalıştırdıktan sonra yazarım.


    [​IMG]
     
  2. Halil5759

    Halil5759 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    34
    Katılım:
    3 Mayıs 2014
    Mesaj:
    946
    Alınan Beğeniler:
    747
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Silifke
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Çekvalf in görevi borudaki suyun geri depoya kaçmasını önlemek,eğer bozulduysa arka camı yıkamak istediğinizde su biraz geç gelecektir.Bunun dışında herhangi bir sorun teşkil etmez.Tanesi 5 lira alın yenisini takın derim
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 11 Aralık 2014
  3. munal73

    munal73 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    51
    Katılım:
    10 Aralık 2014
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ünal ÇIPLAK
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Çok haklısınız, bu kadar uğraşacağımı düşünememiştim. Aksi halde bir ara servisten alıverirdim.

    Yalnız geçen sene sağ ön tekerin körük lastiği patlamıştı orjinal olsun diye servisten almak istedim bir tanesine 140TL fiyat vermişlerdi. Çekvalf gibi bir mekanizması olan ürünü yan sanayi almak da kısa sürede arızalanması potansiyelini de beraberinde getirebilir sanıyorum. Teşekkürler.
     

Bu Sayfayı Paylaş