LPG KABLO

Android telefon kullanıp sorunları olan dostlarım istediğinizi sorabilirsiniz

'Bilgisayar / Teknoloji / Bilim / İnternet' forumunda amarulas tarafından 29 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

  1. amarulas

    amarulas Kayıtlı Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2013
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Merhabalar Öğrenciyim İzmirdeyim hobi olarak mobil yazılımlar uğraşıyorum Samsung telefonlarda baya bilgim vardır diğer android telefonlarla ilgili sorunlarınız için yardım etmeye hazırım
     
  2. Fırat Ö.

    Fırat Ö. Moderatör

    Katılım:
    19 Temmuz 2011
    Mesaj:
    3,890
    Alınan Beğeniler:
    4,185
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Dinar & Isparta
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Doğan merhaba. Birbuçuk yıldır Galaxy s3 kullanıyorum. Menü İlk zamanlarda gayet hızlıydı. Ama şimdi çok yavaş. İlk zamanlarda ne kadar program varsa hemen hemen şimdide aynı.Buna bir çözüm var mı?
     
  3. Emre

    Emre Vip Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    20 Mart 2010
    Mesaj:
    7,090
    Alınan Beğeniler:
    2,746
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    telefonu sıfırlayın düzelir , ama tekrar kullanıma bağlı olarak yavaşlama olacaktır androidlerin çözümsüz sorunudur bu
     
    Fırat Ö. bunu beğendi.
  4. amarulas

    amarulas Kayıtlı Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2013
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Android işletim sisteminin en kötü yanı ram ve işlemcileri fazlaca kullanması ayrıca işlemcilerin ve ram ayrıca bataryada dahil bilirli kullanım süreleri vardır bozulsunki yeni telefon alalım mantık budur telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürmeniz ve wipe işlemleri yapmanız bir süre daha rahat kullanmanızı sağlıyacaktır ama tekrar aynı sorunları yaşıyacaksınız unutmayın wipe işlemlerinde ve diğer sıfırlama işlemlerinde müzik fotoğraf uygulama rehber herşey sıfırlanır size önerim önce yedeklemenizi yapınız daha sonra wipe işlemleri uygulayarak telefonu sıfırlamanız google da aratarak bunu nasıl yapabilceğinizi görebilirsiniz Emre arkadaşımızında dediği gibi android in en berbat özelliği malesef 5 milyarada 500 tl yede alsanız aynı şey başınıza gelicek 1 ay sonra yada 2 yıl sonra

    ek olarak size ilk anlatıcağım yöntemi denemenizi önericem :önce Yedeklemenizi yaptıktan sonra Fabrika ayarlarına gelip ayarlar menüsünden cihazı sıfırlamanızı öneririm sıfırlama işleminden sonra telefonu pc ye bağlayıp telefon hafızasını biçimlendirin yada ne varsa hepsini seçip silin bu yöntem uygulamardan kalan artıkları temizleyecektir ve telefona bi zararı yoktur daha sonra telefonu bir kez kapatıp açın yedeklerinizi geri yükleyin çok fazla hafızasını doldurmamaya ve nadir kullandığınız programları kurmamaya çalışın her kurulan yüklenen şey sistemi yorar ve ekstradan batarya uzatıcı ram temizleyici hiç bir program kurmayın hiç bir işe yaramıyorlar
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Eylül 2014
    Fırat Ö. bunu beğendi.
  5. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    benimde problemim var:) galaxy tab 3 kullanıyorum sensörlerin kalibrasyonu doğru değerler göstermiyor eksenlerden birisi yada birkaçı X ve Y den şüpheliyim tam olarak bilmiyorum ama 1 - 2 derece sağa kayık halde bunları kalibrasyon yapmak için bir menü yada ayar yok

    birde google play den yüklediğim oyunların çoğunda ekranda 3D grafikteki ufuk çizgisinde sanal perde şeklinde çizgiler çıkıyor clip plane diyorlar sanırım bu problemli bende, mesela chaos gibi bir oyunda çıkıyor oynanamaz hale sokuyor. Ancak aynı oyunun farklı bir sürümü problemsiz çalışabiliyor mesela v1.0 problemsiz iken 1.3 problemli çalışıyor.

    Google chrome tarayıcı içerisinde çoğu flash animasyonlar çalışmıyor pek çok video oynatıcı işlev yapmıyor ancak tabletin kendi internet tarayıcısı her flash animasyonu ve videoyu sorunsuz açıyor fakat o da yavaş, hani chrome ile flash yada shockwave gibi tarzdaki şeyleri google chrome da çalıştırabilsem tadından yenmez.

    Birde bazı uygulamalar açık iken görev yöneticisi ile yerlerini tespit edip kapatamıyorum hep açık kalıyor sanki bu uygulamalar hazırlanırken görev yöneticisinde gözükmemek üzere ayarlanmış gibiler, gereksiz kaynak tüketiyor çalışan görevlerin full listesini bulamıyorum

    bu problemleri düzeltmek için root işlemi yapmaya da pek sıcak bakmıyorum.

    Tübitak Mam da yazılım geliştirmeci olarak çalışan bir komşumuz var android boş iş sorunlara çare yok varsa yoksa en iyisi ios diyor beni sinir ediyor ben ios yazılımını seven birisi değilim
     
  6. ccomen

    ccomen Kayıtlı Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    23 Temmuz 2011
    Mesaj:
    234
    Alınan Beğeniler:
    39
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    mrblar. benim bir sorunum vardı. iyi oldu bu konu. sorunum ise 3 ay önce kliksadan ithalat firma garantili lg g2 telefon aldım. telefon geçen gün çekmemeye başladı sim veya ağ hatası verdi. baya uğraştım nette araştırdım birisi imei numaranızı kontrol edin demiş bende bi bakayım dedim *#06# yaptım telde imei numaram sadece ''0'' (sıfır) görünüyor. telefonun kutusundaki ve faturadaki imei numaraları kayıtlı. ama nasıl olduysa telefondaki imei numarası sıfırlanmış. ne yapabilirim? garantiye göndermekte istemiyorum. acaba bir program ile elimdeki imei numaramı tekrar yükleyebilir miyim?
     
  7. amarulas

    amarulas Kayıtlı Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2013
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Öncelikle Android boş iş değil tamtersine geliştirmelere ve düzeltmelere,müdahalelere açık bir linux tabanlı mobil işletim sistemi :) ama İOS tamamen kusursuz gibi kapalı kutu tarzında bi işletim sistemi ios la android çok karışılaştırılsada ios yazılımının android yazılımından kat kat iyi olduğunun göstergesi iphonler 1 gb ram 1.5 ghz 4 çekirdek işlemci ile bir 4+4 çekirdek 3 gb ram 1.9+1.3 ghz işlemcili telefondan bır tık daha iyi performansı nasıl sunuyor sanki 1.2 yada 1.4 tsı motor gibi İOS platformu eğerki sorunlardan şikeyetçiyseniz ve bir düzene bağlı kalırım uygulamlarada para veirirm şarj aletimle beraber dolaşırım derseniz ios alabilirsiniz herneyse gelelim sorunlarınıza :)
    1. olarak sensör kalibrasyonu çok fazla sorun teşkil etmiyosa ellemeyelim derim çünkü root şart oluyor bu tarz sorunlarda ve sıkıntılı işlemler oluşur belki yazılım güncellemesi veya güncelse tekrardan yazılım cihazı sıfırlamak değilde tekrardan yazılım sorunu çözebilir bunu deneyebilirsiniz.
    2. olarak cihazınızın gpu yani grafik performansı olarak yetersiz kalması durumlarında böyle sorunlar yol açabiliyor genellikle marketten indirilen uygulamar standart son piyasa telefonlarına göre yapılıyor ve işte android marketin sıkıntısı olarak denetleme olmamasından dolayı bazen sorunlar ortaya çıkıyor bunun çözümünü siz bulmuşsunuz çalışan sürümü oynayın çünkü tegra mali vb birçok işlemci modeline göre farklı data dosyaları mevcut en iyisi googleden aratıp modelinize göre sorun yaşadığınız oyunları indirebilirsiniz malesef yetersiz donanımdan dolayı yapıyor şahsen kendim note 3 kullanıyorum ilk önce Türkiye sürümünü aldım işlemci farklıymış bazı oyunlarda sıkıntı yarattı performansından memnun olmadım yurt dışından 9005 modelini getirdim snapdrogon işlemci var üzerinde şuan gayet memnunum .
    3.Malesef flash player sorunu android olarak genelde mevcut destek verilmiyor sorunuuzu çözecek olan tarayıcı Puffin web browser Markette aratarak full sürümünü satın alın veya internetten ful sürümünün apk sını bulun oyun sitelerinden oyun bile oynayabiliyorsunuz .
    4.uygulamarı kapatmak veya silmek için root gerekmekte bunu titanium backup adlı programla sistem dosyalarından silebilirsiniz mesela ben arkada açık olan kapatılamayan shealth flibboard tarzı uygulamaları sildim cihazımdan ayrıca Greenify adlı uygulama ile birçok açık kalan programı uyutabilirsiniz kapatma değil uyutma çünkü bi programı kapatırsanız android sistemi tarar ve tekrar açar tekrar kapatırsanız yine aynı şeyi yapar kısaca uyutursanız o program arkada şarj tüketmez ve ramda yer işgal etmez sistemde tekrar açmaya çalışmaz.
     
    erenuzel41 bunu beğendi.
  8. amarulas

    amarulas Kayıtlı Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2013
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Merhabalar, telefonunuzun imeisi null olmuş yani sıfırlanmış bu genellikle replika(çakma) ve yurt dışı telefonlarında oluyor benim başımada gelmişti ama pasaport kaydı ile vodafone bayisinden yaptırmıştım sizin hattınız hangisi bilmiyorum fakat hattınızın olduğu bayiye gidebilirsiniz hatla ilgili problemse çözülür bilgisayardan giriş yapılor pek bilgim yok başka bi önerim telefonunuzu sıfırlamak ve güncel yazılımı tekrardan yükleme ama pek yazılımla ilgili olcağını sanmıyorum öncelikle kullandığınız hattın bayisine gitmeniz bi sormanız büyük ihtimalle çözülür sorun.

    burda bi video var
    LG D802 (G2) Repair IMEI with Octoplus Box - YouTube
    burda kullanılan program
    Octoplus Box - flashing, software repair and unlocking of LG, Samsung, Sony Ericsson and other devices

    burda kullanıla bi kutu var adı octopus diye geçiyor tüm telefoncular imei bu programla kopyalarlar sadece bilgi amaçlı verdim illegaldir haberiniz olsun.
     
  9. GRAFTT

    GRAFTT Vip Üye

    Yaş:
    41
    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesaj:
    6,604
    Alınan Beğeniler:
    761
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kullanmış olduğum Samsung S3 Galaxy telefonumda arka kamerayı kullanıyorum fakat ön kameraya geçtiğimde kamera başarısız diyip menü kapanıyor, fabrika ayarlarına geri döndürdüm yine aynısı oluyor. Telefonun resmi garantisi devam ediyor ama pekte servise göndermek istemiyorum. Sorun sizce nedir ?
     
  10. Yusuf

    Yusuf Moderatör

    Yaş:
    36
    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesaj:
    11,593
    Alınan Beğeniler:
    9,148
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    akıllı telefon kullan(A)mıyorum, ama android tabletim var demek ki dediğiniz gibi oluyormuş tablet önce yavaşladı, baya yavaşladı, sonra geç açılmaya başladı, daha sonra hiç açılmamaya başladı, ne yaptıysam çare olmadı servise gönderdim yazılım güncelleyip yollamışlar çok şükür ki şimdilik düzeldi. hastalıkmış demek ki.
     
  11. amarulas

    amarulas Kayıtlı Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2013
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Bir kaç olasılık var en düşük ihtimalli olanı ön kameranız bozulmuştur. Öncelikle google play den başka bi kamera uygulaması indirin mesela retrica vb.. ön kamerayı açmaya çalışın eğer açılıyorsa kamerada arıza yoktur açılmıyorsa iki seçeneğimiz var ikisindede bilgileriniz rehberiniz fotoğraflar silinicektir. İnternette araştırmayla çok kolay bi şekilde bulabilirsiniz bu konuları öncelikle Telefona Wipe işlemleri yaparak Hard reset atmalıyız Google a galaxy s3 wipe işlemi diye aratarak you tube veya bulabilirsiniz telefon resetlenicek ve açılıcak kameraya giriyorsa sorun yok eğer yine çalışmassa Odin yazılımı ile telefonunuza tekrardan yazılım atılıcak hala çalışmassa kamera bozulmuştur.İşlemler çok basit olup forum sitelerinde mevcuttur.eğerki uğraşmak isterseniz özel mesaj atabilirsiniz sizle gerekli linkleri paylaşırım
     
  12. <<bülent>>

    <<bülent>> Vip Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2010
    Mesaj:
    2,876
    Alınan Beğeniler:
    1,903
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Çorlu
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Android sistemi hardiskte ne kadar yer tutar, diyelim ki tablet aldım 8Gb hafızası var, bana ne kadarı kalıyor?
     
  13. GRAFTT

    GRAFTT Vip Üye

    Yaş:
    41
    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesaj:
    6,604
    Alınan Beğeniler:
    761
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ön kamerayı hiç kullanmadım desem yeridir. Sadece 3G görüşmeleri yaparken birkaç kez kullanmışlığım vardı. Arka kamerayı kullanırken flaş açarken yanlışlıkla ön kamera tuşuna bastığımda bunu fark ettim. Sonrasında acaba ön kameramı bozuk diye 3G görüşmesi yaptım 5 denememim 2'sinde ön kamera çalıştı.

    Rehberimi simkartta tutarım herzaman olası bir durum için, resim vb şeyleride pc'ye attım. Dediğiniz şeyleri benim yapmam biraz imkansıza yakın kanaatimce onun için bayramdan sonra sanırım garantiye yollamam gerekecek.
     
  14. amarulas

    amarulas Kayıtlı Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2013
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Aynen zamanla düşmeye başlar performansı tekrardan canlanır tekrardan düşer en sonunda kullanılmaz olur hiç bi şekilde yapılamaz içindeki donanımın ömrü bitiyor çünkü .
     
  15. amarulas

    amarulas Kayıtlı Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2013
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Keşke yapabilceğim bişey olsaydı ama yinede yazayım size :[TABLE="width: 100%"]
    [TR]
    [TD="class: info, width: 100%, colspan: 2, align: left"][/TD]
    [TD="class: c2, align: right"][/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="colspan: 3"][/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="colspan: 3"]
    telefonu kapalı konuma getirin. ses açma tuşu + ana menü tuşu + güç tuşuna basın açılan menüden wipe işlemini seç wipe yazanları iki tane alt alta olur. seçme işlemini güç tuşu ile yapıyorsun, seçenekler arası geçişi ses butonları ile yapıyorsun. işlem bittikten sonra en üstteki reboot'u seçip telefonu yeniden başlat.
    Samsung Galaxy S III 3 - Hard Reset Factory Reset - YouTube burdada videosu var yapabilirseniz deneyin isterseniz basit işlemdir.
    Paylaş [​IMG] [​IMG]
    [/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
     
  16. amarulas

    amarulas Kayıtlı Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2013
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Her sistem farklıdır mesela 900 mb olan var 350 mb olan var 2 gb olanı var o değişmekte 8 gb hafıza android için yeterli değildir. 16 GB sınırdır mesela benim telefonum 32 gb ama bana 28 gb kullandırtıyo sizede 6 veya 5 gb kullandırtır oda yeterli değildir
     
  17. GRAFTT

    GRAFTT Vip Üye

    Yaş:
    41
    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesaj:
    6,604
    Alınan Beğeniler:
    761
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim söylediğiniz gibi bir deneme yapayım umarım düzelir. :RpS_thumbup:
     
  18. MehmetHan

    MehmetHan Vip Üye

    Yaş:
    27
    Katılım:
    28 Aralık 2007
    Mesaj:
    3,408
    Alınan Beğeniler:
    719
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    şimdi anladım galaxy ace hurdamın eskiden biçok uygulamayı yüklü tutabilmesine rağmen şu an sadece facebook ve watsapp programlarını zar zor çalıştırmasının nedenini :( değiştirmek şart oldu
     
  19. amarulas

    amarulas Kayıtlı Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2013
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Aynen bu Android işletim sisteminin sorunları ve markaların bizi tuzağa çekmeleri malesefki hem android sistemi bozuluyor hemde uzerindeki donanımlar zamanla kullanılmaz hale gelecek şekilde üretiliyor malesef çok kötü birşey
     
  20. ccomen

    ccomen Kayıtlı Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    23 Temmuz 2011
    Mesaj:
    234
    Alınan Beğeniler:
    39
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    ilgin için tşk ama benim tel ithalat yoluyla kayıtlı diyo faturadaki imei sorgulayınca yani avea nın çözebileceği bir durum değil bence. teksel garantili onları aradım yollayın bakalım belki anakart değişir dediler. en güzeli programla yapmak sanırım. videodaki son 8888 arama olayını anlamadım ama.
     

Bu Sayfayı Paylaş