LPG KABLO

Elantra Sorunlarıma Çözüm Arıyorum

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda MaNiHaC tarafından 12 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

  1. MaNiHaC

    MaNiHaC Kayıtlı Üye

    Yaş:
    42
    Katılım:
    15 Ağustos 2014
    Mesaj:
    30
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Fatih Bahtiyar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Aracımı yeni aldım 2011 model aracı almadan önce forumdan çok faydalanmıştım. Bahsettiğim sorunları burda görmüş ve kabul ederek almıştım ama çözümlerinide sizlerden öprenmek istiyorum.

    Yazım biraz uzun okumaya üşenmez ve yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    1- Bozuk yollarda virajda arkadan kayma veya zıplama problemi. Bunu özellikle Marmaristen gelirken 3-4 defa hissettim.

    Yetkili servise sorduğumdaysa böyle bir şikayet almadıklarını söyledi. Ama burada bazı arkadaşlar amortisör ve yayaların garantiden değiştiğini söylemişlerdi. Fakat servis yok diyor bu konuda bilgi istiyorum.

    2- Bildiğiniz gibi araç 30 kilometreye kadar direksiyon kuş gibi 30 dan sonra sertleşiyor. Fakat 100-110 la giderken hafif direksiyona dokunarak sollama yapmamız gerektiği zaman sanki sizin dışınızda biri direksiyonu tutuyor ve direksiyonu düz kalmaya zorluyor gibi bir his hissediyorum. Ve bu his yüzünden olması gerkekenden fazla hareket veriyorum direksiyona ve buda yolda gezmelere sebep oluyor ve bana çok güvensiz geliyor. Bu problemi yaşayan ve çözüme kavuşturabilmiş arkadaşlar varsa sevinirim.

    3- Aracın arka tampon rengi kaportadan farklı gibi geliyor yani biraz daha sarımsı araç beyaz renk. Servise sordum plastik aksamla metal aksamın arasında ton farkı olabilir dedi. Fakat bugüne kadarki hiçbir aracımda böyle bir şey görmedim. Ayrıca bu gün istanbuldan gelirkende yolda köprü trafiğinde bir beyaz elantra daha gördüm ve yakından çok dikkatli baktım tamponlarla kaporta aksamı arasında hiç bir fark yoktu. Bu ton farkı beni deli ediyor. Aracı alırken yetkili serviste expertiz yaptırdım tamponlarda boya yok. Boya olan aksam sağ arka kapı ve sağ arka çamurluk.

    4- Araca BRC LPG taktırdım. Araç Otomatik. Az önce İstanbuldan Sakarya ya geldim gidiş gelişim toplamda 399 km. gelince depoyu fulledim araç 24 krş yaktı LPG Shell 2.47TL Şehir içindeki daha önceki hesaplamalarımda tam şehir içi sayılmaz evimle işim arası duble yol gidiş geliş toplamda 30 km re ordanda 90 a sabitliyerek geliyorum. Şehir içi şehir dışı karışık diyelim o yüzden 30 Krş Yaktı. yakıt bana çok yüksek geldi vede dikkatimi çeken birşey Ortalama yakıt tüketimi ben LPG taksamda Benzine göre hesap yapmaya devam etmeli daha önceki araçlaırımda öyleydi. Yani 100-110 km sabit hızla giderken 6-6,2LT felan göstermesi gerekiyor LPG takmadan önce böyleydide zaten ama şuan 7,3-7,4 ün altına düşmüyor şehir içinde ise 13-14LT lere çıkıyor. Yani araç bana fazla yakıyor gibi geldi. Bu konuda bilgilerini deneyimlerini paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
     
  2. Murat

    Murat Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    21 Ocak 2013
    Mesaj:
    8,300
    Alınan Beğeniler:
    5,909
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    1- gezinme problemi hic yasamayanlarda var ( hissetmeyen ) asiri oldugundan bahsedenlerde. Kyb amortisor taktirip cok memnun olanlar var. Ama servis karsilamiyor. Servis yay ve amortisor degisimi yapiyor servisi sıkıştırın.
    2- takpon rengi farki yeni nesil tum arabalarda olabiliyor. Su bazli cevre dostu boyalar plastik aksamlarda renk farki yapabiliyor servisi biraz zorlayin garanti kapsaminda boyatabilirsiniz.

    3- elektrik destekli drlireksiyon oldugu icin yasadiginiz durum normal. Fakat servise gidip guncelleme varmi bir kontrol ettirin.

    4 - lpg icin pipo sistemi yapildiysa oncelikle onu sokturu. Bende de elantra var pipo lu brc vardi bu forumdan tavsiye ile sokturdum yakit dustu performans artti. Ayrica yakit tuketimi degerleri lpg ye gectiginizde gercek degeri gostermez.

    Kisaca anlatmak istersek soyle bir durum var. Benzin enjektor milisaniyelerini hesaba katan arac ecusu ortalama tuketimi ekrana yansitir. Atiyorum 10 litre. Fakat zengin karisim ve fakir karisim olaylari mevcut.

    Lpg ayariniz fakir ise arac ecusu lpg ye mudahale edemez ama benzinde gittigini zanneder ve benzin enjektor suresini arttirir buda size ekranda 7.2 gostermesi gerekirken 11.5 gibi geri donus yapabilir. Tabi tam tersi durumda da 5.5 yakit yazabilir ama gercek tuketimin bununla alakasi yoktur.

    En optimum ayari oto kalibrasyon ve yol ayari ile yaptirin. Zengin fakir muhabbeti olmaz. Amma velakin sonrasinda yol bilgisayari bir ayarda gidecektir size kalan oradaki degerin ne kadar ustunu yaktiginizi bulmak.

    Benim aracimda ekranda yazanin 1.2 fazlasini yakiyorum.

    HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  3. GRAFTT

    GRAFTT Vip Üye

    Yaş:
    41
    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesaj:
    6,604
    Alınan Beğeniler:
    761
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar,

    Şıklarak göre cevab vereyim.

    1- İlk etapta değişim yapmıyorlar, fabrikanın verdiği ölçülerde rot ayarı vb şeyler yapıyorlar eğer aynı sorun hissediliyorsa parçalar sipariş veriliyor ve 4 amortisör ve 4 yay değiştiriliyor. Ama 2013 ve üsttü Elantralarda kullanılan özelliklerdeki süspansiyonlar takılmakta.

    2011-2012 modellerdeki daha yumuşak konfora sahip, değişimden sonra süspansiyon biraz daha sertlik kazanıyor ama konfor bozucu düzeyde asla değil.

    Eğer servis böyle diyorsa direk Assan'la irtibata geçin onlar gerekeni yaparlar.

    2- Eps'li direksiyon olduğu için bu olağandır, çünkü 2001 Astramızdada aynısıydı ama yüksek hızlarda daha stabil yol tutuşu sunuyor.
    Benzinli 1.4 Getzimde direksiyon hidrolikti hız arttıkça direksiyon dahada yumuşuyordu, şimdiki getzim dizel eps'li direksiyonla yol daha stabil.

    Elbette serviste bakılıp sorun yok ise birşey diyemem.

    3- Plastik aksamdaki ton farkı marka model fark olmaksızın yeni otomobillerde olağan birşey.


    4- Bizim aracımız manuel ve benzinli + daha 6500 km'de bile olmadığı için birşey diyemiycem. 7 Ay oldu arabayı alalı daha deposuna 500 liralık yakıt girmemiştir. Çünkü toplam 3 aracımız olduğu için Elantra keyfi kullanımlık oldu.

    Arka kısmın yalpasına kesin çözüm ise forumdada yapanların belirttiği gibi KYB amortisör ve Eibach Pro Kit yay.
     
  4. MaNiHaC

    MaNiHaC Kayıtlı Üye

    Yaş:
    42
    Katılım:
    15 Ağustos 2014
    Mesaj:
    30
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Fatih Bahtiyar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Gezinme hissi aşırı değil ama bu klasmanda bir araçta olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tampon rengi: Bundan önceki arabam 2010 golftü ondan önceki 2006 Opel astra kardeşimde şuan honda civic var eşimin kardeşine yeni honda civic aldık oda beyaz onlarda böyle bir sorun yok malesef.

    Ortalama yakıt tüketimine gelirsekde önceki golfümde LPG li idi LPG takıldıktan sonra hespalama oranlarında bir fark olmadı. Ama bu araçta hem çok değişti hemde bence 1.6 LPG li bir araca göre fazla yapıyor adapazarında LPG Shell de 2.47 zaten düşük ve bu fiyatla Golfüm Oda DSG şanzumandı 0,19 krş - 0,20 krş yaparken bunnla 0,23-0,24 krş u buluyor şehir içi 0,25-0,26 yakardekn bunda 0,30 krşu geçiyor çok nazik ve dikkatli olmama rağmen. Golf kadar az yakmasını beklemiyorum 1 bilemedin 2 krş luk fark olmasını bekliyordum zaten ama bukadar fark bence fazla gibi geldi. ve Ortalam tüketimde golfte hiç değişmezken ki kardeşimin honda civicindede hiç bir değişim olmadı benzinli zamanına göre. LPG olsada o benzin kullanıyormuş gibi hesap yapmaya devam etmeli bencede mantıken yada ben öyle düşünüyorum. Ortalama yakıt tüketimi yüksek haldeyken araçta fazla yakınca bununla ilgili bir alakası olabilirmi diye düşünüyor insan ister istemez.

    Tampon rengine ise. Gel garantiden boyayalım deseler bile boya takıntılı biriyimdir boyatmam ama rahatsız ediyo insanı bariz bir şekilde belli oluyor çünkü özelikle hafif gölgede.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 16 Eylül 2014

Bu Sayfayı Paylaş