10 Kasım LPG KABLO

Türkiye'de neden böyle testler yok özellikle

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda Mete_han tarafından 23 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

  1. Mete_han

    Mete_han Kayıtlı Üye

    Yaş:
    43
    Katılım:
    2 Temmuz 2012
    Mesaj:
    324
    Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Ağustos 2014
  2. koreci

    koreci Vip Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2010
    Mesaj:
    2,690
    Alınan Beğeniler:
    1,703
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    İzlemesi güzel videolar...
     
  3. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    O ne ki ben her akşam yatmadan önce top gear videolarını izlemeden uyuyamam

     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  4. Yusuf

    Yusuf Moderatör

    Yaş:
    36
    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesaj:
    11,593
    Alınan Beğeniler:
    9,148
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizim otomotiv programcıları her arabayı övüyorlar para karşılığında yaptıkları çok belli oluyor. bilinç altlarında beğendikleri bir marka oluyor neyi test etseler hep o araçla kıyaslıyorlar. gerçi onları da anlamak lazım maddiyat meselesi araçları kendileri temin edemiyor mecbur distribütörlerden araç istiyorlar onlarda araçları hakkında olumsuz görüş bildirenlere araç vermezler haliyle.
     
  5. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Türkiyedeki şu anda yayınlanan test sürüşü programları ve bizim sunucunun yorumları= şuraya bardak yeri yapmışlar şurayı krom kaplamışlar aaa ne güzel olmuş vites topuzu da deriymiş, direksiyonu yumuşakmış falan filan

    ABD ve İngiltere gibi yerlerdeki sürüş programlarının test edenleri ve yorumcuları= hımm virajlarda boyun kaslarını gerçekten zorluyormuş sol ayakla frene basıldığında pedal yerleşimi burun topuk hareketi için ideal değil, 0-100 e 8.3 saniyede çıkıyor çok sıradan sayılmaz diğer model ile kafa kafaya test ettik virajlarda bol miktarda arkadan kayma var, aerodinamik olarak 0.82 gibi bir sürtünme katsayısı bu model için biraz fazla, bunu sürmek oklavayı parmak ucunda dik şekilde gezdirmeye benziyormuş.

    şeklinde anlatıma sahipler....

    işte durum bu:) yukarıdaki gibi

    valla ne yalan söyleyeyim araba alırken bakacağım şey motor gücü hızlanma kabiliyeti ve frenleme performansı olurdu bunlar iyiyse herşeyi iyidir çünki, yol tutuşu, süspansiyonu, sürüşü de iyi olacaktır böyle bir arabanın güvenlik sistemide aksesuarı da yeterli olabilecek düzeyde olacaktır. O yüzden yurtdışı programlarında buna benzer performans testleri yapılıyor ve bu adamların kendilerine ait milli otomobilleride zaten var ve gerek ralli gerek formula 1 gibi üst düzey motorsporlarına başarılı adamlar çıkarabiliyorlar, ama bizde yok onlardan işte, ne milli otomobil var ne bir schumacher imiz var ne bir colin mcrae yimiz var olmazda bu gidişle çünki bizde önemli olan aksesuar ve şekil:) trafik kazalarında her sene büyük başarı elde ediyoruz özellikle bayramlarda tatillerde, bizde performans odaklı bir otomobil programı hazırlamak demek kazaya davetiye çıkarmış gibi yargılanmamıza sebep olabilirde, adam yarışta 4 takla atıyor burnu kanamıyor insanların çoğu neden böyle oldu diye iyice ve yeterince araştırmıyor ve bizde uçak düşüyor neden uçak karakutunun imal edildiği malzemeden yapılmıyor o zaman uçağa birşey olmazdı diye soruluyor:)

    bizim gençler sinemada tv de hızlı ve öfkeli tokyo drift gibi filmler izledi bilgisayarda need for speed oynadı sonuç olarak eline geçirdiği arkadan itişli en ucuz otomobil olan tofaş şahin ile yanlamaya başladılar,

    Gavur sitelerini geziyorum ara ara adam arabasının dört lastiğini sökmüş tek tek hepsinin diş kalınlıklarını ölçüp yazmış analiz etmiş lastikten kaynaklanan çekme problemleri üzerine tartışıyorlar ve tramline aquaplaning gibi terimleri ezbere biliyorlar, garajda triger değiştiriyorlar norveç isveç finlandiya da otomobiller yollarda bol bol kayarak sürülmesi gerektiği için buna artık alışan iskandinav sürücüleri yol tutuşu konusunda dünyada nam salıp kendilerine özel nordic diye anılan özel kış lastiği serisine kavuşuyorlar bizde dört cam otomatik mi? ön sis farı varmı ? derdine düşenler var memlekette senede 3 gün sis oluyor:) orada sis farı 362 gün boyunca boş duracağına aç oraya bir tane delik ön fren diskleri rahat soğusun her virajda ezbere frene basan sürücüye faydalı olur diskler daha geç bozulur :) güvenlik bir başka konu alırken illa full full deyip 6 hava yastıklı modele binip emniyet kemeri takmadığı için kaza esnasında hava yastığı açılmayan ve kaza sonrası yan sanayi ucuz ve güvensiz dandik parçalar ile arabasını merdiven altı bir yerde tamir ettirip arabadan soğuyup satan insanların varlıklarını altıncı hissimde hissettikçe onların arasında yaşamaktan utanıyorum:) emniyet kemerini koltuğun arkadan dolandırarak bağlayıp öndeki arabaya manitasıyla oynaşırken yada cep telefonuyla yolda konuşurken hafiften tıklatıp SRS aktif hale gelince adamı göğüs paneliyle hava yastığı arasına tost şeklinde yapıştırması ayrı bir konu,

    kış lastiği takıp sürekli kış lastiğiyle yaz kış gezenleri görüyorum aşınan lastiğe yakılan fazladan litrelere acımıyorum milli servet gidiyor.

    bence bizdeki otomobil programları bunlara çok net olarak değinmeli mesela bir zamanlar Demir Bükey abimiz vardı o çok süper bir adamdı iyi program yapardı izlerdim feyz alırdım, küçükken o abimizi izlediğim için bu yukarıda yazdığım şeyler gözüne batan bir sürücü oldum işte.
     
    kiario63 bunu beğendi.
  6. Yusuf

    Yusuf Moderatör

    Yaş:
    36
    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesaj:
    11,593
    Alınan Beğeniler:
    9,148
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizim programcılarda nerde o kapasite. buluyorlar bir boş yol azcık virajlara hızlı giriyorlar ooo ESP iyi topluyor diyorlar. sanki her gün ralli yapıyoruz. adam Mercedes test ediyor çok güzel araba yol tutuşu çok iyi diyor, kimsede demiyor kime neye göre iyi BMW'ye göre mi Renault'a göre mi.? birde aracı test ederken çok iyi bir araç zaten ralli yarışlarında da bilmem kaç şampiyonluğu var demiyorlar mı uyuz oluyorum. sanki yarışlarda kullandıkları aracı gidip galeriden şöyle üst donanım paketinde arabayı alıp ruhsat işlemlerinden sonra direk yarışa gidiyorlar.
    adama soru gelmiş tork-devir ilişkisini anlatayım dedi valla bildiklerimi de unuttum soruyu soran herhalde intihar etmiştir.
     
  7. Mete_han

    Mete_han Kayıtlı Üye

    Yaş:
    43
    Katılım:
    2 Temmuz 2012
    Mesaj:
    324
    Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Eskiden ben Tr deki testleri izlerdim artık bakmıyorum dediğiniz gibi hiç bir arabaya kötü diyemiyorlar, hep övgü hep övgü. Zaten onlar test değil sadece arabanın iç ve dış tanımı, bir yandan da arabanın özelliklerini okuyor, anlatıyor hepsi bu. Zaten dikkat edin hep en dolu donanımlar test aracı. Hadi ona tamam giriş paketlerine hiç dğnmiyor.

    Euroncapte aynı şekilde kaza testleri alanında aynı şeyi yapmıştı. IIHS small overlap testi yapınca (ki kazaların buyuk bolumu boyle oluyormus yani araba sol yada sağ önden euroncap in yaptıgı gibi %50 değil %25 örtüşmeyle danrbe alıyormus) 2012de Euroncap 5 yıldızlı pekiyi alan araçların %90 ı rezil olmuştu buna mercedes c, wv jetta, bmw 3 vs. dahil. Ne hikmetse testten 4 alarak geçen teneke denilen Elantra ve Volvo s60la birlikte tam puan 5le geçen diğer bir teneke denilen Civic olmuştu. Ama biz hala kapı kapanınca loggg diye ses geliyormu yok kaportası kalın mı ince mi... Hala bu seviyedeyiz kaldı ki dediğiniz gibi son model arabalarda adam kemeri arkadan takıyor olmadı kemere sahte toka takıyor. Veya 10 takla atıyor sağ çıkıyor, kabinde sağlam, daha hava yastıgı acılmadı diye firmaya dava acıp kaybediyor.

    Yada olmadı gidip jettanın giriş paketini alıp arabada alman diyor bindigi arabada esp bile yok haberi yok garibimin. Dacia sandero da bile var ama jettanın giriş paketinde yok.

    Dürüst bir test olayı çok önemli. Çünkü ciddi anlamda eksikleri yüze vuran gerek yol testleri, gerek çarpışma testleri firmalara istesede istemesede bu eksikleri gidermeye yöneltiyor. Kazanan biz tüketiciler oluyoruz.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 24 Ağustos 2014
  8. MehmetHan

    MehmetHan Vip Üye

    Yaş:
    27
    Katılım:
    28 Aralık 2007
    Mesaj:
    3,408
    Alınan Beğeniler:
    719
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    adamlarda imkan var. bakın genel testleri pistlerde yapıyorlar. bizde nerde ? duyduğuma göre istanbul parka falan her arabayı almıyorlarmış. velhasıl bizde imkanlar kısıtlı firmalar arabaları övgü şartıyla verdiği sürece bu işler gelişmez.

    bu videosunu attığım kişiler (hafif vw ye kaysada testleri) gayet doğruları konuşabiliyor. sevdikleri sevmedikleri herşeyi anlatabiliyorlar. neden vw grubu test edip duruyorsunuz diye sordum sadece vw grubu araba yolluyormuş. yakında i30-auris karşılaştırması yapacaklar :)


     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  9. berkelantra

    berkelantra Kayıtlı Üye

    Yaş:
    28
    Katılım:
    30 Temmuz 2012
    Mesaj:
    371
    Alınan Beğeniler:
    166
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    senelerdir bu "otomobil testlerini" takip ediyorum gerek dergilerden gerek internet üzerinden şuana kadar gördüklerimin en iyisi kiaclubtr.com'dur tarafsız bir şekilde test aracının bütün eksi ve artı taraflarını söylüyorlar ve hiçbir markaya özel bir ayrıcalık söz konusu değil ben 1-2 yıldır takip ediyorum hangi arabayı test etseler sonra ben o arabaya binsem dediklerinin hepsi doğru ve tamda dedikleri gibi oluyor tavsiye ederim.
    OTOPARK com - YouTube
     

Bu Sayfayı Paylaş