LPG KABLO

accent era aracımdaki arızalar ve sıkıntılar için yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda nightblue07 tarafından 25 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

  1. nightblue07

    nightblue07 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    36
    Katılım:
    25 Ocak 2014
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    değerli hyundai accent era sahibi abilerim ve kardeşlerim herkese sevgiler ve saygılar diliyorum.

    sizlerin fikirlerini almak benim için çok önemli çünkü araba konusunda çok güzel tecrübelerinizi burada bizlerle paylaşıyorsunuz. öncelikle vereceğiniz cevaplar ve paylaşacağınız tecrübeler için şimdiden çok teşekkür ederim.

    arabam 2007 model 1.5 crdi vgt. arabamı iki yıl önce 124.000 km de aldım. şuan 154.000 km civarında. hergün ortalama 50 km yol yapıyorum. 2 yıldır sadece yıllık bakımı dışında en küçük bir işlem yaptırmadan kullandım aracımı. ama son günlerde ufak tefek sorunlar baş göstermeye başladı. şöyle ki:

    1-aracımda aşırı derecede takırdamaya, lok lok lok diye sesler çıkmaya başladı. o kadar arttı ki bazen frenlere basınca sesin küçük bir kısmında azalma oluyor. ses aracımın önünden de arkasından da geliyor. amortisörleri değiştirmekle sorun ne kadar çözülür? hangi marka amortisör kullanmalıyız? yayların değişmesi gerekir mi? kaç milimetrelik yay kullanmalıyız?

    2-aracın direksiyonun alt kısmından sürekli tıkırtı geliyor. bozuk yollarda bu tıkırtı çok çok fazla rahatsız ediyor. direksiyon kutusunu değiştirmek sorunu düzeltir mi?

    3-aracın direksiyonunu düz yolda serbest bıraktığımda sol tarafa meyilli duruyor. ama sola veya sağa çekme yapmıyor. dümdüz tuttuğumda ise araç sağa yanaşıyor. rotlarla veya balans ile ilgili bir sıkıntı mı var? rotiller rot başları salıncak burçları falan değişmesi gerekir mi?

    4-park ederken direksiyonu sağa yada sola çevirirken tak tak tak diye sesler geliyor. (3. sorun ile bağlantılı olabilir mi?)

    5-aracın içerisindeki plastik aksamda tıkırtılar eksik olmuyor. bunları tıkırtı gelen yerlere pamuk tıkayarak engelleme çabalarım kısmen başarılı oldu. (başka önerisi olan var mı?)

    6-güneşlik damağı kırıldığı için sürekli aşağı düşüyor. ışıklı güneşlik olduğu için 350 lira fiyat isterdiler zamanında. (illaki komple değiştirmek mi gerekir zoruma gidiyo küçücük seye 350 lira vermek :D )

    7-vites topuzundaki rakamları gösteren parça yerinden çıktı. (bi gün ne olduysa çıkmak istemiş canı) :D yerine de takılacak gibi değil.

    8-ve lastik seçimi... lastikler eskidi ve üzerinde michelin performans lastikleri var. memnunum. yol tutuşu ve rahatlık açısından siz hangilerini tercih edersiniz?
    BİTTİ :D

    aracımdan çok memnunum ve gerçekten çok seviyorum aracımı. motor-performans-konfor konusunda bu fiyat aralığında aracımı tek geçerim. dolayısıyla bakımların eksiksiz yapılması gerektiğini düşünüyorum. bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.

    hepinize kazasız belasız günler diler, saygılar sunarım...
     
  2. Murat

    Murat Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    21 Ocak 2013
    Mesaj:
    8,300
    Alınan Beğeniler:
    5,909
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Lokurtu tarzi sesler hem onden hem arkadan geliyorsa eger muhtemel amortisor. Marka konusunda bolca konu mevcut. Arabanin viraj hakimiyetinden memnun degil iseniz ziplama yapiyor ise 3.5 yay takabilirsiniz. Aksi halde suan ki yaylarinizda muhtemel sorun yoktur.

    Direksiyon kutusu arizalidir demek bu sekilde zor. Fakat on takimda sorunlar neredeyse kesin gibi. Cunku siz henuz bakim yaptirmamissiniz muhtemel satan kiside yapmadiysa on takim elden gecmeli. O zaman sorun olursa direksiyon kutusuna bakabilirsiniz.

    On takimi elden gecirdiginizde aracin rot a girmesi gerek orada belirtirseniz direksiyon yonu ayarlamasi yapilir. Rot rotil salincak zaten on takima dahil.

    Saga sola donus sesleri yine on takim ile alakali olabilir yada dreksin kutusu ve hidrolik pompasi kontrol edilmeli.

    Tikirti yapilan yerler komple sokulup belki sorunun ozune inilebilir ama komple gogus falan sokmeye ugrasmayin bence. Sonucta sert plastik ses oluyor nispeten.


    Guneslik vites topuzu ya cikmaciya bakin yada ucuz yollu halletmeye calisin.

    Lastik secimi ile ilgili konular var forumda.


    HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  3. Murat

    Murat Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    21 Ocak 2013
    Mesaj:
    8,300
    Alınan Beğeniler:
    5,909
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bu arada araci bu kadar sorun cikartana kadar bekletmeyin firsat buldukca bakimlarini eksik etmeyin. Funku yazdiginiz tum sorunlar sizi yolda tutan parcalar.

    HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  4. nightblue07

    nightblue07 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    36
    Katılım:
    25 Ocak 2014
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    çok teşekkür ederim
     

Bu Sayfayı Paylaş