LPG KABLO

Bir Araç Muayene Hikayesi 2013

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda BlueStratos tarafından 26 Mart 2013 tarihinde açılan konu

  1. BlueStratos

    BlueStratos Kayıtlı Üye

    Katılım:
    29 Mart 2010
    Mesaj:
    87
    Alınan Beğeniler:
    28
    Şehir:
    Türkiye
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Benim gibi ilk kez araç muayenesine gidecek arkadaşlara rehber olması amacıyla kendi muayene hikayemi yazmak istedim. Bu konuda söyleyecek bir şeylerim var ama önce bu işin nasıl yapıldığını bi anlatayım.
    Benim aracımın ilk muayenesiydi. Öncelikle Tüvturk’un sitesine girip oradan online olarak muayene randevusu aldım. Ülkemde bu tip işlerin az çok sorun çıkartma potansiyeli olduğunu bildiğimden çağrı merkezini de arayıp muayene gün ve saatimi teyit ettirdim.

    Online randevu için ruhsatınızın yanınızda olması lazım zira ruhsat seri no gibi bilgileri yazmanızı istiyor. Bu arada hafta sonları için gün ve saat bulmak zor, çünkü malum insanlar benim gibi hafta içi de izin yapamadıkları için hafta sonuna saldırıyorlar haliyle. Ben hafta içi Pazartesi gününe aldım randevumu. Hafta içi epeyce fazla gün ve saat alternatifi var hemen tüm istasyonlarda.

    Randevudan sonra arabamı (herhangi bir eksiği olmamasına rağmen) kendim bi göz muayenesine tabii tuttum. Bu arada benim aracım 2010 model bir dizel Hyundai Getz.

    Kendi kendime kontrol ettiğim şeyler:
    (hepsinin çalıştığını ve mevcut olduğunu bilmemem rağmen)
    -Silecekler ve cam suyu
    -Farlar, sinyaller, fren lambaları yani tüm aydınlatma aksamı
    -Lastikler, diş derinliği, yırtık çatlak şu bu
    -Emniyet kemerleri
    -Kaput altı, motor aksamı, yağ, su v.s. Ayrıca elden geldiğince motor kısmının tozunu aldım, temizledim.
    -Sağa sola genel bakış.
    -Bagaj, stepne, kriko, yangın tüpü ve ilk yardım çantası kontrolü.
    (Bu arada yangın tüpü ve ilk yardım çantası olmaması hafif kusurdan sayılıyor)

    Arabayı yıkattım ve Pazartesi günü sabahtan Tuzla Orhanlı’daki Muayene İstasyonuna yola çıktım. Yanıma krokisini almama rağmen iyi ki erken yola çıkmışım zira hemen bulamadım bi 15 dakika dolandım. Neyse birine sorarak buldum, randevu saatime yarım saat kala vardım.

    Öncelikle yanınızda bulundurmanız gereken evraklar:

    1-Ruhsat
    2-Trafik Sigortası aslı (geçerli tarihli)
    (online olarak görmelerine rağmen bulundurmak lazım, ama sormuyorlar online görülüyor)
    3-Araç ilk kez muayeneye girmiyorsa egzos gazı ölücüm kartı. İlk kez giriyorsa onu da orada yaptırıyorsunuz. Dışarıda yaptırıp gitmeyin kabul etmeyebiliyorlar, birisini geri çevirdiler.
    4-Muayene ücreti, egzos ölçüm ücreti. 2013 yılı itibariyle otomobiller için ücret 159.30 tl, egzos emisyon ölçümü 32 tl ve kart ücreti 5 tl. Bu arada ücret peşin olarak alınıyor kredi kartı ve banka kartı geçmiyor.

    Oraya gider gitmez kapı yanındaki bankalardakine benzer cihazdan araç plaka numaranızı girip sıra numarası alıyorsunuz ki bu numara zaten size online randevuda verilmiş olduğu için başka numara alma şansınız yok ya da başkası sizin yerinize sıranızı kapamaz. (Bu arada sıranızı geçirirseniz randevunuz iptal oluyor, daha komiği bir yılda 2 kez randevu alıp gitmezseniz, o yıl bi daha muayeneye gitme şansınız yok, ay başına 23 tl girdi demektir ona göre.)
    Sıram gelince bankoya geçtim. Ruhsatı verdim, sigorta kağıdını istemedi, zaten online görüyorum dedi.
    Egzos ölçümü var mı dedi, yok ilk kez geliyorum dedim. Ücret tahsili yapıp bana bir makbuz ve egzos muayene kağıdı ve kartı verdi, istasyonun otoparkında bulunan egzos ölçüm yerine gidip ölçüm yaptır gel dedi. Aracımla sıraya girdim bi kaç araç var fazla kalabalık değil. (Bu arada benim randevum saatim 10.30 – 11.00 arası idi) Kalabalık çok aşırı değildi ama yoğundu yine de.

    Egzos ölçümü nasıl yapılıyor:
    Aracınız rölantide egzos borusuna bir mandal takılıyor o mandalın kablosu ölçüm cihazına bağlı, 3 kez kadar gaz pedalınıza sonuna kadar basmanız isteniyor. Bir süre de rölantide bekletip tamam diyor görevli. Sonra ileri alıyorsunuz ve gidip görevliden raporu imzalayarak alıyorsunuz, bir de kart veriyor. Bunlarla aracınızı muayene sırasına sokuyorsunuz, o esnada gidip bu egzos kağıtlarını da az önceki banko görevlisine veriyorsunuz.
    Belgeler içeride kalıyor. Siz aracınızla muayene istasyonunda sıradasınız.

    Muayene başlasın:
    Size verilen numarayı takip edeceksiniz, aslında numara yanmadan anonsla ad soyadınızla şu numaralı kapıya geçin deniyor. Orhanlı da 6 kapı vardı. Benim ismim 6.kapıya anons edildi. Aracımı çalıştırıp 6.kapı önüne park ettim. İçeride bir minibüs muayenede. Muayene istasyonu içine girmeniz yasak. Eksperler sıranız gelince araç koltuğuna bir poşet geçirip binip içeri alıyorlar. Benim aracı içeri almadan bagaja bakıp yangın tüpü ve ilk yardım çantası sordu. Sonra siz binanın diğer tarafına geçip aracın çıkacağı kapıda bekliyorsunuz.

    Bu esnada benim gözlemlediğim kadarıyla yapılanlar:(Ki normalde kepenkleri indiriyorlar ve ne yapıldığının detayını göremiyorsunuz)
    Önce aracın frenleri, lastikleri, kornası ve far grubu kontrol ediliyor. Sonrasında detay göremesem de silecek, emniyet kemeri, cam suyu v.s. gibi şeyler. Akslar, ön arka takım, motor v.s. araç altı, kaput altı v.d.
    Tüm bunlar maksimum 15 dk. Kadar sürüyor ve araç diğer kapıdan çıkarılıyor ve size karşıya çekip beklemeniz söyleniyor. Eksper az sonra içeriden evraklarınızı ve muayene raporunuzu getiriyor.
    Aracınız muayeneden geçmiştir, iyi günler dileriz deyip plakaya tüvturk etiketi yapıştırıyor.
    İşlem tamam. Aslında işlemin tamamı yarım saatlik iş, ama sıra alma, egzos ölçümü, bekleme derken toplamda 1 saati buluyor.

    Benim muayene raporumda çok komik olarak kısa far ayarı düşük ayarda diye hafif kusurlu yazılmış. Hafif kusur muayeneden geçmeye engel değil. Ama gereksiz işlere yazılması komik ve anlamsız. Zira benim aracımda direksiyonun sol yanında 3 kademeli far ayarı mevcut ve ben şehir içinde 1’den 2’ye almış öyle kullanıyordum diğer araçları çok rahatsız etmesin diye. Yani elinizle bi parmak hareketiyle bu ayar yapılıyor, aracı sürerken bile değiştirilebilir. Nitekim eksper kendisi 1’e getirmiş ayarı ve buna rağmen ben 2’de bıraktım diye kısa far ayarı düşük deyip hafif kusur yazmış. Bu bana çok komik geldi. Zira o halde üreticiler araçlara boşuna bu far ayar düğmesini hiç koymasınlar. Sizin yol durumuna ve tercihinize göre kısa far ayarınızı 3 farklı kademeye ayarlama tercihinizi araç üreticisi düşünüp koymuş ama muayenede sırf o ayarı 1’e geri getirmediniz diye hafif kusur yazılıyor. Bu bana sanki kusursuz yazmayalım da ille de bi şey bulalım taktiği gibi geldi.

    Bu arada şayet aracınız ağır kusurlu bulunup muayeneden geçemezse 1 ay içerisinde kusuru giderip gelirseniz ücretsiz olarak 1 kez daha muayeneye girme hakkınız var. Yanımdaki Minibüsçü arkadaşın anlattığı olay çok komikti. Muayeneden yolcu emniyet kemeri çalışmıyor diye kusurlu çıkıp geçemiyor. Şaşırıyor, otoparkta kemeri kontrol ediyor içerisinde gömlek düğmesi var bu yüzden kemer takılamamış, düğmeyi çıkarıyor deniyor kemer çalışıyor. Hemen yeniden sıraya giriyor 20 dakika sonra sorunsuzca muayeneden geçiyor. Ne komedi di mi ?
    Ayrıca değinmek istediğim bir başka konu ücret ve gecikme ücreti konusu.
    Bu devirde ücreti ille de nakit almak artık çok saçma, ben ay sonuna denk geldiği için ceza da yememek için (ki o da ayrı bi komedi anlatacam) para denkleştirip nakit ödemek zorunda mıyım yahu.
    Kredi kartı ile ödemenin sakıncası nedir, sen yine tüvturk olarak paranı alacan sana ne müşterinin ödeme tercihinden. Sanırım sıcak para meselesi.
    Gelelim gecikme cezasına. Aracınızın muayenesini 1 gün de geciktirseniz 1 ay da geciktirseniz aynı gecikme zammını ödüyorsunuz yani 23 tl. Bu da ayrı bir komedi bence. 1 gün geç gelmiş adamla 30uncu gün gelmiş adamı niye bir tutuyorsun ki sen, böyle bir gecikme zammı uygulaması mı olur?

    Bir başka konu gerek muayeneye gelen insanımızın sanki askere gelmiş gibi hafif tırsık davranışı gerekse oradaki çalışanların askerlik şubesi gibi aşırı sert havaları yüzünden ortamda garip ve gereksiz bir telaş ve tırsma hakim. Oysa bi şey yok, altı üstü insan icadı onca para bayıldığımız teneke parçalarını kontrol ettireceğiz hepsi bu, nedir bu heyula durumları.

    Velhasıl-ı kelam böyle bir muayene macerası bitti, araç temiz sen sağ ben selamet. Ama kıldan yünden şeylerden hafif kusur yazmak, hatta kemere düğme girmesi gibi şeylerden ağır kusur yazmak saçmalık, komiklik. Ücreti nakit almak ve 1 gün gecikmeye bile 1 aylık gecikme zammı koymak tam komiklik. Ne diyelim, sen eşek olduktan sonra semer vuran çok olur. Maalesef toplumca hiçbir şeye ses çıkartmıyor, kalkıp bir mail atmaya bile üşeniyoruz. Ben muayeneden sonra saçma hafif kusur meselesini Tüvturk’e maille ilettim, aynı şekilde ücret ve gecikme zammı mesesini de.

    Biliyorum çok uzun anlattım ama ben muayeneye gitmeden önce kafamda bi sürü soru işareti vardı ve forumlarda detayla bu işi anlatan bir başlık bulamadım ya da ben beceremedim, bu sebeple bir de kendi bakış açımla ben anlatayım dedim. Benim gibi bu işe ilk kez gidecek olanlara rehber olur düşüncesiyle.

    Sürç i lisan ettiysem affola!


    NOT: Genel olarak aracınız iyi durumda ise muayeneden korkacak bir şey yok geçersiniz, ama şüphe ettiğiniz kısımları varsa muayene öncesi kontrol etmek ya da bir servise ettirmek yararlı olacaktır.



    (Umarım başlığı doğru yere açmışımdır, hatalıysam lütfen ilgili yere taşıyınız)
     
    Mati, Sekoc, yilmaz7474 ve 16 kişi daha bunu beğendi.
  2. gurkantali

    gurkantali Kayıtlı Üye

    Yaş:
    50
    Katılım:
    30 Haziran 2008
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    9
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    gürkan tali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Çok bilgilendirici olmuş emeğine sağlık
     
  3. Serkan

    Serkan Vip Üye

    Yaş:
    36
    Katılım:
    9 Temmuz 2008
    Mesaj:
    3,376
    Alınan Beğeniler:
    168
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    güzel bi yazı dizisi hazırlamışsınız yeni gideceklere iyi olur bu bendede 3 tane hafif kusur vardı
    1- kısa hüzmeli farlar az yanıyormuş (yalan muayeneye gitmeden yeni taktırmıştım servisten :D )
    2- kısa hüzmeli far ayarı bozuk ( serviste ampul takarken ayarlatmıştım :D )
    3- arka cam silecegi lastigi aşınmış ( 3 yıl oldu değiştirmedim onda haklıydı)
     
  4. Erhan D.

    Erhan D. Vip Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2011
    Mesaj:
    1,489
    Alınan Beğeniler:
    243
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Teşekkürler... :RpS_thumbup:
    9. ayda benim getzinde muayenesi var.Ancak ben daha fazla uğraşacağım gibi.Lpg'yi ruhsata işleteceğim araç üzerindeki extraları orjinale çevireceğim.
     
  5. joy_ride

    joy_ride Vip Üye

    Yaş:
    37
    Katılım:
    31 Temmuz 2012
    Mesaj:
    3,437
    Alınan Beğeniler:
    2,469
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    KÜTAHYA/Domaniç
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güzeldi :RpS_thumbup:
     
  6. cenk_33

    cenk_33 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    43
    Katılım:
    27 Kasım 2012
    Mesaj:
    226
    Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Harika bir paylaşım..

    Başta bana olmak üzere araç sahibi her arkadaşa faydalı olacak bilgiler..

    Emeğinize sağlık...
     
  7. Ayberk A.

    Ayberk A. Vip Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    19 Temmuz 2012
    Mesaj:
    1,054
    Alınan Beğeniler:
    150
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Yalova
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    emeğinize sağlık muayeneye giderken motor tozunu almakta fayda var şasi no okunmuyor diye hafif kusur yedim bende :=
     
  8. Torkır17

    Torkır17 Vip Üye

    Yaş:
    27
    Katılım:
    6 Ağustos 2011
    Mesaj:
    2,286
    Alınan Beğeniler:
    257
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Tepkilerinizde ve isyanlarınızda cok haklısınız ama bizim ülkemizde doğru düzgün işleyen bir sistem yok.

    Bu tuvturk yeni acildiginda bi video ortaya cikmisti. Trt de program yapan biri muayneye giren vatandaşla konuşuyordu. Vatandaş aynen şunu söylemişti: “Avrupa şartlarında muayne yapiliyormus... Bu yollar Avrupa şartlarına göre mi yapılmış...“ Sonuna kadarda haklı. Su anda bile yollarimiz Avrupa yollari gibi degil...

    En cok bahane olarak fari cıkartiyorlar bosuna kafaniza takmayin. Bizim ilk muaynede el frenine hafif kusur vermisti. Gercekten şok olmustuk. vb vb.... :D

    Lg Optimus Sol Cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi.
     
  9. gogo17

    gogo17 Vip Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2011
    Mesaj:
    3,226
    Alınan Beğeniler:
    2,669
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aynen hocam ilk açıldığında muayne ıstasyonları yönetim çok sıkıydı ama artık bırazdaha iyi çünki çok sıkmıyorlar ama yinede ara sıra çıkabiliyor böyle babamla bi 89 model kartalı muayneye götürdük arabada bişey çıkmadı ruhsatında şase nosu Tofaş L ile başlamıyomuş aracın şasesinde Tofaş L neden yazıyor diye ağır kusur geçirdiler araca ruhsatları değişti :D bizim aracı sokmaya götümüştük hiç bişey yok arabada tek sol far ayarı düşükmüş hafif ile geçti tek seferde bence ordaki teknisyenlerin insafiyetine kalmış bişey :D
     
  10. SoysaL06

    SoysaL06 Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Mayıs 2010
    Mesaj:
    2,528
    Alınan Beğeniler:
    236
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Üşenmeden yazdıklarınız çok büyük paylaşım emeğinize sağlık
     
  11. koray2907

    koray2907 Vip Üye

    Yaş:
    35
    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesaj:
    10,846
    Alınan Beğeniler:
    1,013
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    çok güzel yazmışsınız elinize sağlık.. bişey merak ettim.. geciken her ay için mi 23 TL ceza ödeniyor?
     
  12. semerkant62

    semerkant62 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    9 Şubat 2013
    Mesaj:
    163
    Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    sami erdem
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benimde ruhsatta muayene geçerlilik tarihi 2012 yazıyordu bende 2012 de gittim ama lpg takıldığı için ilk muayene 1 yıl erken oluyormuş yani 2011 de bitmiş. boşu boşuna 1 yıllık gecikme cezası kestiler 100 tl. suç polisin cezası se benim.:RpS_mad:
     
  13. BlueStratos

    BlueStratos Kayıtlı Üye

    Katılım:
    29 Mart 2010
    Mesaj:
    87
    Alınan Beğeniler:
    28
    Şehir:
    Türkiye
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    İlginçtir Tuvtürk sitesinde geciken her ay için mevcut ücretin %5'i tahsil edilir diyor. Ama ben 1 aylık gecikmeyi sorduğumda bana 23 tl dedi çağrı merkezi. Oysa sitedeki hesaplama yerinde 1 yıllık gecikmeye 95.58 tl çıkıyor. 1 Aylık gecikmeye ise 7.97 tl çıkıyor. Yanlış bilgi vermiş olmayayım benim yazdığım rakam çağrı merkezi operatörünün verdiği rakam ki büyük ihtimal hatalı çünkü ay başına 23 tl çok fazla gerçekten.

    Hesaplama linki şurada var:
    http://www.tuvturk.com.tr/gecikme-bedeli.aspx

    Nitekim yukarıda semerkant nickli arkadaşta 1 yıllık 100tl ödediğini yazmış demek ki 23 tl hatalı. Ben yazıda bana telefonda söyleneni yazdım. Bu durumda çağrı merkezindeki elemanında ya bilgisi ya matematiği eksik. :)
     
    koray2907 bunu beğendi.
  14. oqano

    oqano Vip Üye

    Yaş:
    37
    Katılım:
    17 Temmuz 2011
    Mesaj:
    1,896
    Alınan Beğeniler:
    135
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Paylaşım çok güzel olmuş emeğinize sağlık bende Haziran'da gideceğim ben tırsıyorum inş. hayırlısı ile sorunsuz geçerim :)
     
  15. yzb.volkan

    yzb.volkan Kayıtlı Üye

    Yaş:
    49
    Katılım:
    15 Mayıs 2009
    Mesaj:
    21
    Alınan Beğeniler:
    1
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    mustafa k
    Yaşadığınız Şehir:
    40-KIRŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    hangi araçla muayeneye gittiysem her zaman fara bir kusur yazdılar.2009 era mın ilk muayenesinde far ayarını servise yaptırdım gittim yine hafif kusurlu dediler,anlamadığım trafikte öyle araçlar dolaşıyor ki bunlar nasıl muayeneden geçiyor hayrt etmemek elde değil.
     
  16. cenk_33

    cenk_33 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    43
    Katılım:
    27 Kasım 2012
    Mesaj:
    226
    Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Aracınız muayeneye götürecek herkes otomatikman;

    Uzun Kısa Huzme far ayarı düşük/yüksek
    Keçelerden yağ damlatıyor

    Bu ikisine hazır olmalı zaten :)

    FAbrikadan sıfır çıkmış aracı sokun muayeneye korkarım onda da yukarda ki 2 madde yazılır :)
     
  17. RoMeO1907

    RoMeO1907 Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    8 Eylül 2009
    Mesaj:
    530
    Alınan Beğeniler:
    30
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    benim arabam sıfır ( 0 ) kusur ile geçti :D:D::D
     
  18. apolatera

    apolatera Vip Üye

    Yaş:
    33
    Katılım:
    8 Aralık 2011
    Mesaj:
    4,015
    Alınan Beğeniler:
    701
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim araca farların ışık siddeti az demişlerdi... :)
     
  19. M.Aksoy

    M.Aksoy Vip Üye

    Yaş:
    63
    Katılım:
    19 Aralık 2007
    Mesaj:
    723
    Alınan Beğeniler:
    11
    Şehir:
    ANKARA
    Ad Soyad:
    Mevlüt Aksoy
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim Araç 2010 Model, ilk defa girdiğim için banada sis farları ayarsız diye yazmışlar.:RpS_sad:
     
  20. fraternity

    fraternity Kayıtlı Üye

    Yaş:
    38
    Katılım:
    12 Şubat 2013
    Mesaj:
    141
    Alınan Beğeniler:
    17
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Latif Enginyurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    çok aydınlatıcıydı teşekkürler
     

Bu Sayfayı Paylaş