10 Kasım LPG KABLO

98 accent güvenlik için modifiye

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda akıncıatıcı tarafından 1 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

  1. akıncıatıcı

    akıncıatıcı Kayıtlı Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2011
    Mesaj:
    316
    Alınan Beğeniler:
    13
    Şehir:
    Türkiye
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    merhaba arkadaşlar. 98 model 1.5 accent gls lpg li aracım var. gecen bayram üstü otobanda aracıma arkadan tır çarptı. bunun sonucunda arka rüzgarlık kırıldı, ama aynı zamanda çarpma tamponada oldu ama tamponda bir sorun oluşmadı. tampon içinde şok emici köpük vardı belkide bunun etkisi ve tır ın düşük hızla çarpması zarara yol açmadı. neyse , ertesi gün aracı gündüz inceledim bir sorun yoktu sadece sol tarafta alttan baktığımda tampon iç demirini 1 cm kadar içeri doğru eğildiğini gördüm önemsiz bir şeydi ve bunu tutan iki parça demirinde ağildiğini fark ettim. yani bilerek zayıf yapılmış bir görünümü var darbeyi emsin diye düşünüyorum. aklımda hep söyle bir fikir vardı o demisi söküp yerine aynı boyutta daha sağlam bir çelik vaya buna benzer sağlam bir demir ile değiştirsek faydası olurmu. hemen tamponun arkasında lpg tankı var biraz daha yüzsek hızda çarpmalarda tanka hasar ulaşmasın daha güvenli olsun istiyorum emimnimki daha sağlam olucak ama yasal yönden bir sorun teşkil edermi. böyle bir uygulama. aynı değişimi ön tampon demiri içinde düşünüyorum çünkü çarpma durumunda çook zayıf bir tampon demiri olduğu için bir faydası olmayacaktır ( bildiğiniz saç parcası ) önden fazla hasar almaması için de bu parça yerine aynı ölcülerde çelik bir levha veya buna benzer bir parça ile değiştirmeyi düşünüyorum. bu konudaki fikirlerinizi bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum. özellikle yasal yonden suç teşkil edermi. çünkü diğer araçlara göre daha sağlam bir araç aolmuş olacak. şimdiden teşekkür ederim..
     
  2. erasser94

    erasser94 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    29
    Katılım:
    28 Ağustos 2012
    Mesaj:
    81
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Demirel
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    araç tadilat belgesi almanız gerekiyor diye biliyorum ama bi araştırmak lazım sonra yaptıklarınızın tüvde güvenli sürüşe etki edip edilmedigine bakılıp olur raporu alıyorsunuz ama bi araştırmak lazım genede...
     
  3. akıncıatıcı

    akıncıatıcı Kayıtlı Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2011
    Mesaj:
    316
    Alınan Beğeniler:
    13
    Şehir:
    Türkiye
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aslında benim yaptracağım tampon içi çelik barla önden ve arkadan sağlamlaştırmak. güvenli sürüş için bir etkisi olacağını sanmıyorum ama yine de verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler bu yöndende araştıracağım..
     

Bu Sayfayı Paylaş