10 Kasım LPG KABLO

Kilometre ile oynamanın cezası nedir ?

'Sohbet' forumunda mert_driver tarafından 8 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

  1. mert_driver

    mert_driver Kayıtlı Üye

    Yaş:
    42
    Katılım:
    20 Ağustos 2009
    Mesaj:
    285
    Alınan Beğeniler:
    6
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba Arkadaşlar,
    bir hukuk sitesinde gezinirken rastladığım konu başlığında bu konu ele alınmıştı. Daha doğrusu böyle bir dolandırıcılıktan muzdarip bir vatandaş soru sormak için konu açmış ve davanın neticesini de paylaşmış.
    Sonuç ;
    Aracın Kilometresini düşürüp birine satmanın cezası 10 Ay hapis şeklide sonuçlanmış. Malesef bu ceza paraya çevrilebiliyormuş. Keşke bu suçluların böyle bir hakkı olmasa da bu üçkağıdın cezasını 10 ay kapalı kalarak çekseler.
    Biliyorsunuz ki millet olarak içimizde çok fazla 3 kağıtçı barındırıyoruz , çok açık göz millettiz ya, o yüzden km si düşürülmüş araç alıp mağdur olan 100 lerce 1000 lerce vatandaşımız var ve olacakta malesef.

    işte o metin (alıntı)
    Merhabalar;<br style="-webkit--shadow: none !imant; border-top-left-radius: 0px 0px !imant; border-top-right-radius: 0px 0px !imant; border-bottom-right-radius: 0px 0px !imant; border-bottom-left-radius: 0px 0px !imant; color: rgb(51, 51, 51); font-family: Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif; font-size: 13px; "><br style="-webkit--shadow: none !imant; border-top-left-radius: 0px 0px !imant; border-top-right-radius: 0px 0px !imant; border-bottom-right-radius: 0px 0px !imant; border-bottom-left-radius: 0px 0px !imant; color: rgb(51, 51, 51); font-family: Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif; font-size: 13px; ">Yaklaşık 3 ay önce almış olduğum aracın aldıktan sonra kilometresi ile oynanmış olduğunu öğrendim ( Aracı 84.000 km'de aldım. Ocak 2009'da 150.000 km'deymiş). Aracı satan kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Satan kişi ifadesinde suçlamayı kabul etmiş. Şimdi bu konudan mahkemeye gidildi. Avukatım yok. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
    ____________________________________________________________

    Mahkeme tek celsede sonuçlandı. Deliller ve sanığın ifadeleri doğrultusunda sanığa 10 ay hapis cezası verildi. Bu ceza paraya çevrilerek ertelendi.
    _____________________________________________________________ <div ="content"="" style="-webkit--shadow: none !imant; border-top-left-radius: 0px 0px !imant; border-top-right-radius: 0px 0px !imant; border-bottom-right-radius: 0px 0px !imant; border-bottom-left-radius: 0px 0px !imant; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; colo
     
  2. panzer

    panzer Yasaklı Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2011
    Mesaj:
    1,479
    Alınan Beğeniler:
    3
    Şehir:
    Türkiye
    hukukisini bilmemde allah katında cezasının büyük olduğu belli.. kul hakkı yiyorsun allah diyorki karşıma her türlü günahla gelde kul hakkı yeme ile gelme..
     
  3. chiptuner

    chiptuner Vip Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesaj:
    579
    Alınan Beğeniler:
    9
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Cezası cehennem bence.. gerisi çokta önemli degil heralde
     
  4. ahmetaykac

    ahmetaykac Kayıtlı Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2011
    Mesaj:
    54
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    İslam'da her şeyin affı var ama Kul hakkının yok..
    İkinci el piyasasında özellikle bu tarz üç kağıtçı adamlar çok fazla,, bende ikinci el bir araç düşünüyordum ama bu yalancıların yüzünden,oto pazarındaki köylü kurnazı tipler,apaçileri falan gördükten sonra üç beş fazla olsun sıfır olsun deyip Hyundai plazanın yolunu tuttum..
    Arabaya bakıyorsun güzel duruyor,soruyorum şefim nasıl araban diye harika diyor,kazasız,belasız 80.000 de falan filan..sonra usta birisi geliyor bi bakıyor abi bu araç pert diyor sakın almayın..
     

Bu Sayfayı Paylaş